Το “ενωτικό” μήνυμα του Γεωργιάδη για το Ελληνικό

Το “ενωτικό” μήνυμα του Γεωργιάδη για το Ελληνικό
Yπεγράφη σήμερα η σύμβαση μεταβίβασης του συνόλου των μετοχών της «Ελληνικό Α.Ε.» στην HELLINIKON GLOBAL I S.A., θυγατρική της Lamda Development. Eurokinissi

Με καλά λόγια για τις προηγούμενες κυβερνήσεις, παρουσία των Υπουργών Οικονομικών και Ανάπτυξης & Επενδύσεων, καθώς και του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, υπεγράφη σήμερα η σύμβαση μεταβίβασης του συνόλου των μετοχών της «Ελληνικό Α.Ε.» στην HELLINIKON GLOBAL I S.A., θυγατρική της Lamda Development.

Για στόχευση όλων της κυβέρνησης στην υλοποίηση έργων που θα έχουν υψηλή οικονομική αποτελεσματικότητα και κοινωνική ανταποδοτικότητα έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας κατά την υπογραφή της σύμβασης μεταβίβασης του συνόλου των μετοχών της «Ελληνικό Α.Ε.» στην HELLINIKON GLOBAL I S.A., θυγατρική της Lamda Development.

«Σήμερα είναι μία ιδιαίτερη, σημαντική, ξεχωριστή ημέρα για τη χώρα αλλά και την οικονομία», επεσήμανε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και πρόσθεσε: «Ολοκληρώνεται η διαδικασία για τη μεταβίβαση της Ελληνικό Α.Ε., μία διαδικασία συστηματικής προσπάθειας της κυβέρνησης και πολλών εμπλεκομένων, έχοντας καταφέρει να προσπεράσουμε εμπόδια και αγκυλώσεις. Αισιοδοξώ ότι η εξέλιξη αυτής της εμβληματικής επένδυσης θα δικαιώσει τη στόχευση και τη βούληση όλων για έργα με υψηλή ανταποδοτικότητα.

Από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι «ο Ελληνικό είναι ένα έργο που ενώνει και δε διχάζει τους Έλληνες. Ξεκίνησε με τον Αντώνη Σαμαρά, συνεχίστηκε με τους όποιους δισταγμούς από τον Αλέξη Τσίπρα και ολοκληρώνεται σήμερα με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ένα έργο που ανήκει σε όλους τους Ελληνες και θα απολαύσουν όλοι οι Ελληνες», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης και συμπλήρωσε:

«Η αποστολή εξετελέσθη, το ελληνικό Δημόσιο εισπράττει εκατοντάδες εκατομμύρια αλλά το σημαντικότερο ο ελληνικός λαός θα μπορεί να απολαύσει ένα έργο που δε θα αλλάξει μόνο την Αττική αλλά στο σύνολό της όλη την Ελλάδα.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Νίκος Παπαθανάσης υποράμμισε ότι «ανοίγει ο δρόμος της κατασκευής του έργου, ενώ οι θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν θα φτάσουν τις 70.000 σε όλο το φάσμα των οικονομικών δραστηριοτήτων. Από την πρώτη κιόλας ημέρα διακυβέρνησης, μένοντας πιστοί στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις, θέσαμε ως προτεραιότητά μας το “ξεπάγωμα” της εμβληματικής αυτής επένδυσης. Εργαστήκαμε με ταχύτητα, ευελιξία και επιμονή για να δώσουμε ώθηση στην αναπτυξιακή προοπτική της χώρας. Συνεχίζουμε το μεταρρυθμιστικό μας έργο και με βαθιά πίστη στις δημιουργικές δυνάμεις όλων των Ελλήνων, αλλάζουμε την Ελλάδα».

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος του Υπερταμείου Γρηγόρης Δημητριάδης υπογράμμισε ότι «στόχος είναι με το ΤΑΙΠΕΔ και το στελεχιακό του δυναμικό, να βοηθήσουμε ώστε αυτό να είναι ένα πρώτο μήνυμα ώστε να προσελκύσουμε και νέες επενδύσεις με πράσινο πρόσημο, με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα».

Τέλος ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Παναγιώτης Σταμπουλίδης έκανε λόγο «για μια εμβληματική για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας επένδυση, η οποία προσεγγίζει τα 8 δισ. ευρώ και δημιουργεί την προοπτική χιλιάδων θέσεων εργασίας με πολλασιαστικά οικονομικά οφέλη για το ελληνικό δημόσιο, την τοπική και ευρύτερη οικονομία και κοινωνία. Η Αττική τα επόμενα χρόνια θα αποκτήσει το μεγαλύτερο αστικό πάρκο σε όλη την Ευρώπη.»

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα