Το “επιτελικό κράτος” μένει εκτός ψηφοδελτίων ΝΔ

Το “επιτελικό κράτος” μένει εκτός ψηφοδελτίων ΝΔ
SOOC

Ο Γ. Γεραπετρίτης φέρεται πως δεν θα είναι ξανά υποψήφιος στο Επικρατείας, στο οποίο δεν θα περιληφθεί ούτε ο Α.Σκέρτσος.

Με δεδομένο ότι οι εκλογές του 2023 αναμένεται να προκηρυχθούν το αργότερο τον Απρίλιο για να διεξαχθούν το αργότερο Μάιο, τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας θα αρχίσουν να ανακοινώνονται μέσα στον Ιανουάριο, με τελευταίο ως είθισται το Επικρατείας.

Στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο Επικρατείας φέρεται όμως ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος σε εκλόγιμη θέση ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, αλλά και ότι δεν θα συμπεριληφθεί ούτε ο έτερος υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος.

Δύο πρόσωπα δηλαδή ταυτισμένα με το λεγόμενο “επιτελικό κράτος” του Μαξίμου επί Κυριάκου Μητσοτάκη, θα μείνουν εκτός Βουλής, γεγονός που προκαλεί αίσθηση στο γαλάζιο παρασκήνιο.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικώς ο κ.Γεραπετρίτης εξέταζε το ενδεχόμενο να κατέβαινε με σταυρό στην Α Πειραιώς. Όμως δεν έμεινε χώρος μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας της υφυπουργού Εργασίας, Δόμνας Μιχαηλίδου και με δεδομένο ότι ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Κώστας Κατσαφάδος, είναι το πιο ισχυρό “όνομα” στο πρώτο λιμάνι της χώρας. Σημειωτέον ότι η Α Πειραιώς, όπου η ΝΔ το 2019 είχε εκλέξει πέντε βουλευτές χάνει μία έδρα με βάση την απογραφή του 2021 και συνεπώς ειδικά με την απλή αναλογική θα γίνει “σφαγή”.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι ο κ. Μητσοτάκης τελικά επέλεξε να στείλει δύο ακόμη στελέχη του απολύτως στενού περιβάλλοντος του στη μάχη του σταυρού αντί στο Επικρατείας. Ο λόγος για τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη, που θα είναι υποψήφιος στην Α Αθηνών και για τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης, Νίκο Παπαθανάση, που θα είναι υποψήφιος στο Βόρειο Τομέα Αθηνών.

Σημειωτέον ότι από την ώρα που ο κ. Πιερρακάκης θα μπει στη μάχη του σταυρού και δεδομένου ότι στην τελική ευθεία προς τις εκλογές ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου θα υπόκειται στους περιορισμούς του νόμου για τις ραδιοτηλεοπτικές εμφανίσεις αφού θα διεκδικήσει ξανά την ψήφο των πολιτών της Φθιώτιδας, είναι ενοιχτό το θέμα της εκπροσώπησης κατά την προεκλογική περίοδο.

Ένα νέο σενάριο φέρει τον κ. Σκέρτσο να αναλαμβάνει αυτό το ρόλο, όμως πολλοί στο γαλάζιο στρατόπεδο δεν ενθουσιάζονται, επισημαίνοντας κομψά ότι γνωρίζει μεν καλά το έργο της κυβέρνησης, αλλά πρόκειται για έναν τεχνοκράτη, που μάλιστα δεν προέρχεται από τη ΝΔ και συνεπώς δε θα μπορούσε να ανταποκριθεί στις ανάγκες αυτής της ιδιαίτερα κρίσιμης και μακράς προεκλογικής περιόδου, όπου θα δοθεί σκληρή μάχη συσπείρωσης και ταυτόχρονα διεύρυνσης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα