Το “καρφί” Μητσοτάκη στην επιτροπή για διαδημοτικές και η επίθεση σε Γεννηματά

Το “καρφί” Μητσοτάκη στην επιτροπή για διαδημοτικές και η επίθεση σε Γεννηματά
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης Eurokinissi

Ο πρωθυπουργός επέρριψε στην επιτροπή λοιμωξιολόγων την απαγόρευση διαδημοτικών μετακινήσεων. “Μου θυμίζετε τον Τσίπρα” είπε στην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ.

Σφοδρή επίθεση στην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά εξαπέλυσε στη δευτερολογία του κατά την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για τον κορονοϊό ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ παραδέχθηκε ότι ήταν αναποτελεσματικό μέτρο η απαγόρευση των διαδημοτικών μετακινήσεων, για την οποία επέρριψε την ευθύνη στην επιτροπή.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκινώντας τη δευτερολογία του σχολίασε τις πρωτολογίες των αρχηγών της αντιπολίτευσης: “Εισέπραξα από την κ. Γεννηματα μαξιμαλισμό, από τον κ. Τσίπρα μηδενισμό, από τον κ. Κουτσούμπα αρνητισμό, από τον κ. Βελόπουλο λαϊκισμό, από τον κ. Βαρουφάκη σουρεαλισμό”, είπε και πρόσθεσε: “Συνεχίζω με τον ελληνικό λαό στο μόνο δρόμο τον οποίο γνωρίζω, αυτόν του ρεαλισμού”.

Στη συνέχεια έστρεψε τα βέλη του καταρχάς στην κ. Γεννηματά. “Σε αυτή την αίθουσα όντως συγκρούεται ο κόσμος του παραδοσιακού κομματικού μηχανισμού με τον κόσμο της πραγματικότητας και του ρεαλισμού” είπε και σχολίασε ότι η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ στην ομιλία της υποστήριξε πρώτον ότι η κυβέρνηση τα έκανε όλα λάθος, δεύτερον ότι λύσεις είναι οι προσλήψεις και τα περισσότερα λεφτά και τρίτον ότι ευτυχώς που υπάρχει και το ΠΑΣΟΚ που έσωσε την Ελλάδα της Μεταπολίτευσης.

“Μου θυμίσατε έντονα τον κ.Τσίπρα, χωρίς όμως το ταλέντο του στο ψέμα και το λαϊκισμό”, είπε απευθυνόμενος στην κ. Γεννηματά ο πρωθυπουργός. Μάλιστα σχολίασε τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν σημαντικό ποσοστό των ψηφοφόρων ΚΙΝΑΛ να επιδοκιμάζει την κυβέρνηση. “Πρέπει κάποια στιγμή να αντιληφθείτε και να σας προβληματίσει γιατί οι ψηφοφοροι του κόμματος σας σε όλες τις μετρήσεις σε μεγάλη πλειοψηφία φαίνεται να στηρίζουν τις κυβερνητικές πολιτικές και εσείς επιμένετε να χρεώνετε στην κυβέρνηση όλα τα πιθανά στραβά που μπορεί να συμβαίνουν στον τόπο, ενδεχομένως για να γλυτώσετε από τα δικά σας αδιέξοδα”, είπε στην κ.Γεννηματά.

Ιδιαίτερα έντονα αντέδρασε ο κ. Μητσοτάκης στην φράση της προέδρου του ΚΙΝΑΛ για μπίζνες από τη Μαξίμου ΑΕ. “Αλήθεια; Μπίζνες από τη Μαξίμου ΑΕ; Έχετε να πείτε κάτι συγκεκριμένο; Να ανεβείτε στο βήμα και να τα πείτε. Αλλά υπονοούμενα τέτοια η κυβέρνηση αυτή από εσάς δεν δέχεται. Συγκεκριμένες καταγγελίες, αν έχετε το θάρρος, να ανέβετε σε αυτό το βήμα και να τις κάνετε. Αλλά δυστυχώς μου θυμίζετε όλο και περισσότερο τον κ.Τσίπρα στον καταγγελτικό σας λόγο”.

Απόφαση της επιτροπής η απαγόρευση διαδημοτικών μετακινήσεων

Ο πρωθυπουργός απάντησε και στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Συμφώνησε ότι το μέτρο της απαγόρευσης των διαδημοτικών μετακινήσεων αποδείχθηκε αναποτελεσματικό. Και αποκάλυψε ότι το μέτρο αυτό ήταν απόφαση της επιτροπής λοιμωξιολόγων, απέναντι στο οποίο ο ίδιος εξαρχής ήταν επιφυλακτικός.

Υπερασπίστηκε δε το άνοιγμα του λιανεμπορίου με το σκεπτικό ότι: “Καλύτερα να έχουμε ανθρώπους στο χώρο δουλειάς τους με μάσκα, γιατί οι εργαζόμενοι στο λιανεμπόριο όταν δεν δουλεύουν θα είναι σπίτι και είναι πολύ πιο εύκολο να πάνε σε ένα άλλο σπίτι χωρίς μάσκα να πιουν καφέ”.

Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε και στην κριτική ότι η οικονομία έκλεισε με 1.000 κρούσματα και ανοίγει με 3.500, εξηγώντας πως όταν η κυβέρνηση έλαβε την απόφαση για αυστηροποίηση του lockdown τον Ιανουάριο έβλεπε την αυξητική τάση των κρουσμάτων και ότι θα είχε σημαντική επιβάρυνση το Σύστημα Υγείας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα