Το μήνυμα Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Εμείς δε χρειάζεται να κάνουμε κωλοτούμπα

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης AP

Σε ποιο πνεύμα θα κινηθεί η ομιλία του πρωθυπουργού στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. Στόχος να παρουσιάσει πως μετουσιώνεται σε απτά αποτελέσματα ήδη το σύνθημα “ανάπτυξη για όλους”

Με “χαρτιά” τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και τις επενδύσεις που έχουν προχωρήσει, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρουσιάσει το Σάββατο στα εγκαίνια της 84ης ΔΕΘ το σχέδιο του με έμφαση σε μείωση των φόρων για όλους, δημιουργία θέσεων εργασίας και ασφάλεια.

Στόχος να υποστηρίξει πως το σύνθημα “ανάπτυξη για όλους” μετουσιώνεται ήδη σε απτά αποτελέσματα και άρα να πείσει για τη συνέχεια του κυβερνητικού έργου. Κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν χαρακτηριστικά ότι όπως αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «εμείς έχουμε το πλεονέκτημα ότι δεν χρειάζεται να κάνουμε κωλοτούμπα».

Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος, προσθέτουν, που ο πρωθυπουργός θα αναλύσει με κάθε λεπτομέρεια και προς όλες τις κατευθύνσεις το κυβερνητικό σχέδιο που ενέκριναν οι πολίτες στις 7 Ιουλίου και το οποίο περιλαμβάνει τη μείωση των φόρων για όλους, τη δημιουργία νέων και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας και την ασφάλεια σε κάθε σημείο της ελληνικής επικράτειας.

“Το σχέδιο «ανάπτυξη για όλους» περιλαμβάνει τολμηρές πρωτοβουλίες αλλά και το ξεμπλοκάρισμα -μετά από χρόνια αδράνειας- σειράς μεγάλων επενδύσεων οι οποίες θα δημιουργήσουν δεκάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας” αναφέρουν ειδικότερα οι ίδιες πηγές.

Ο κ.Μητσοτάκης ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή και στην ομιλία του το βράδυ του Σαββάτου αναμένεται να σταθεί μεταξύ άλλων σε τρεις μεγάλες επενδύσεις που προωθήθηκαν ήδη, λίγες μέρες πριν από τη ΔΕΘ. “H εμβληματική επένδυση στο Ελληνικό, την οποία μπλόκαραν επί χρόνια οι ιδεοληψίες της προηγούμενης κυβέρνησης, είναι η χαρακτηριστικότερη από αυτές και ήδη υπογράφηκαν οι σχετικές ΚΥΑ. Παράλληλα, προχώρησε η επένδυση της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά και ξεμπλοκάρονται τα επενδυτικά σχέδια της Ελληνικός Χρυσός στη Χαλκιδική” σημειώνουν από το Μαξίμου.

Προσθέτουν όμως ότι η ανάπτυξη για όλους τους Έλληνες δεν θα προκύψει μόνο από μεγάλες, εμβληματικές επενδύσεις. Όπως αναμένεται να τονίσει ο πρωθυπουργός, θα είναι το αποτέλεσμα της εφαρμογής του μεταρρυθμιστικού σχεδίου για την ανόρθωση της μεσαίας τάξης και των πλέον αδύναμων στρωμάτων που ήδη υλοποιείται.

Ως ενδεικτικό παράδειγμα αναμένεται να αναφέρει τις μεγάλες μειώσεις του ΕΝΦΙΑ, οι οποίες όπως ήδη έχει τονίσει και θα επαναλάβει στη Θεσσαλονίκη έγιναν πράξη ένα χρόνο νωρίτερα από το προκαθορισμένο χρονοδιάγραμμα. Το επιχείρημα Μητσοτάκη θα είναι ότι τα μειωμένα εκκαθαριστικά που έφτασαν σε εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων πιστοποιούν τη “μετάβαση από την εποχή των ψεύτικων υποσχέσεων, στην εποχή των αποτελεσμάτων, της συνέπειας και της εμπιστοσύνης”.

Επιπλέον, πέρα από τις μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ, αναμένεται να επικαλεστεί τις βελτιωτικές παρεμβάσεις στις 120 δόσεις για τις οφειλές προς το Δημόσιο και τα Ταμεία, όσο και το μηχανισμό προστασίας της πρώτης κατοικίας, ως απόδειξη του ότι πρώτη μέριμνα της νέας κυβέρνησης είναι να ωφεληθούν όλοι οι πολίτες από την εφαρμογή της πολιτικής της.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μητσοτάκης, Κυβέρνηση, ΔΕΘ, Επενδύσεις
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μητσοτάκης με φοιτητές στο Eindhoven: Έχουμε κι εμείς καλά πανεπιστήμια

Μητσοτάκης: Θα θέσουμε στην Κομισιόν την επιστροφή των κερδών από ελληνικά ομόλογα το 2020

SHARE:

24Media Network