Το ζεϊμπέκικο της ΝΔ στην περιφέρεια Αττικής με Πατούλη και Χαρδαλιά

Διαβάζεται σε 3'
Το ζεϊμπέκικο της ΝΔ στην περιφέρεια Αττικής με Πατούλη και Χαρδαλιά
Ο Γιώργος Πατούλης και ο Δημήτρης Χαρδαλιάς Menelaos Myrillas / SOOC

Η ΝΔ αποσύρει το χρίσμα από τον Γιώργο Πατούλη και το δίνει στον Νίκο Χαρδαλιά. Τι θα κάνει ο νυν περιφερειάρχης. Τα “όχι” από δημάρχους της Αττικής και ο διαφαινόμενος εμφύλιος.

Ο Γιώργος Πατούλης έπαιρνε τις στροφές με φόντο τις φωτιές, η Νέα Δημοκρατία ζαλίστηκε: Μετά το θόρυβο για το ζεϊμπέκικο του περιφερειάρχη Αττικής, το κυβερνών κόμμα αποσύρει το χρίσμα και κατεβάζει τελικά ως επίσημο υποψήφιο στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας το Νίκο Χαρδαλιά.

Είχαν προηγηθεί τα “όχι” τριών δημοφιλών δημάρχων, τους οποίους είχε προσεγγίσει το Μέγαρο Μαξίμου για το χρίσμα στην περιφέρεια.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε με το δήμαρχο Γλυφάδας, Γιώργο Παπανικολάου, εκτιμώντας ότι θα αποτελούσε μία ισχυρή εναλλακτική υποψηφιότητα στις περιφερειακές εκλογές για την Αττική. Ο κ. Παπανικολάου όμως χθες ανακοίνωσε ότι θα είναι ξανά υποψήφιος για το δήμο Γλυφάδας.

Εν τω μεταξύ τις κρούσεις του Μαξίμου απέρριψαν επίσης ο δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης και ο δήμαρχος Βούλας- Βάρης- Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, και ο γαλάζιος πονοκέφαλος εντάθηκε.

Έτσι η ΝΔ καταλήγει τελικά στον κ.Χαρδαλιά, παρότι ο υφυπουργός Άμυνας δεν ήθελε να κατέβει στην περιφέρεια και είχε βάλει πλώρη για την Ευρωβουλή. Χθες εκλήθη όμως στο Μαξίμου, όπου συναντήθηκε με τον Υπουργό Επικρατείας, Σταύρο Παπασταύρου και τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννη Μπρατάκο.

Οι περιφερειακές εκλογές στην Αττική αναμένεται επομένως να εξελιχθούν σε γαλάζιο εμφύλιο, καθώς ο κ. Πατούλης διαμηνύει ότι είναι αποφασισμένος να κατέβει κανονικά, δεδομένου άλλωστε ότι είναι εν ενεργεία περιφερειάρχης και οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου απέχουν μόλις 50 ημέρες.

Το θέμα είναι μάλιστα ότι η ΝΔ δεν μπορεί να καταγγείλει τον κ. Πατούλη ως αντάρτη, αφού του είχε ήδη δώσει το χρίσμα. Οι γαλάζιοι έχουν δε κακή εμπειρία από εσωκομματικούς εμφυλίους στην περιφέρεια Αττικής, την οποία είχαν να κερδίσουν 21 χρόνια μέχρι την εκλογή του κ.Πατούλη το 2019.

Στις αυτοδιοικητικές του 2019 μάλιστα η ΝΔ αρχικά σχεδίαζε να δώσει το χρίσμα στο Γιάννη Σγουρό, ο οποίος είχε κατέβει και το 2014 με κρυφή μητσοτακική στήριξη (και με υποψήφιο περιφερειακό του σύμβουλο τον κ.Χαρδαλιά) κόντρα στον επίσημο γαλάζιο υποψήφιο της σαμαρικής ηγεσίας, Γιώργο Κουμουτσάκο. Τελικώς όμως είχε η ΝΔ το 2019 καταλήξει στον κ.Πατούλη, ο οποίος αρχικά επιθυμούσε να θέσει υποψηφιότητα για το δήμο Αθηναίων, όπου όμως ως γνωστόν κατέβηκε και κέρδισε ο Κώστας Μπακογιάννης.

Ο κ. Σγουρός θα είναι και σε αυτές τις εκλογές υποψήφιος για την περιφέρεια Αττικής με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ. Ενώ την τράπουλα στις περιφερειακές εκλογές στην Αττική ανακατεύει και η υποψηφιότητα του δημάρχου Νίκαιας- Ρέντη, Γιώργου Ιωακειμίδη, τον οποίο στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Από εκεί λοιπόν που στη ΝΔ θεωρούσαν ότι θα έκαναν περίπατο στην περιφέρεια Αττικής, τα πράγματα περιπλέκονται. Τα γαλάζια βάσανα στις περιφερειακές εκλογές δεν περιορίζονται όμως μόνο στο λεκανοπέδιο.

Στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας κατεβαίνει “αντάρτης” ο πρώην βουλευτής Κοζάνης Γιώργος Αμανατίδης, τον οποίο η ΝΔ διέγραψε καθώς είχε ανακοινώσει στήριξη στο νυν περιφερειάρχη Γιώργο Κασαπίδη. Το πρόβλημα ωστόσο είναι ότι την υποψηφιότητα Αμανατίδη στηρίζει σημαντικός αριθμός γαλάζιων εν ενεργεία περιφερειακών συμβούλων.

Ενώ στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου η ΝΔ έχει να αντιμετωπίσει ξανά τον Κώστα Μουτζούρη, που όχι μόνο είχε κατέβει ως αντάρτης το 2019 κόντρα στην επίσημη υποψηφιότητα της Χριστιάννας Καλογήρου, αλλά είχε δημιουργήσει προβλήματα στην κυβέρνηση με το μεταναστευτικό, με αποκορύφωμα το περίφημο βίντεο στο οποίο δήλωνε ευθαρσώς “να κι αν είναι οργισμένος ο πρωθυπουργός”. Το κυβερνών κόμμα έχει δώσει το χρίσμα στον πρώην υπουργό Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή και μάλιστα ο ίδιος ο κ.Μητσοτάκης θα παραστεί σήμερα το απόγευμα Δευτέρα στην εκδήλωση του υποψήφιου περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου στη Μυτιλήνη.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα