Τσακαλώτος: Η οικολογία δεν ταιριάζει με το νεοφιλελευθερισμό

Τσακαλώτος: Η οικολογία δεν ταιριάζει με το νεοφιλελευθερισμό
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος eurokinissi

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τονίζει ότι ο νέος κλιματικός νόμος δεν έχει καμία οικολογική κατεύθυνση.

Στην ομιλία του στη Βουλή για το νέο κλιματικό νόμο, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ανέδειξε τη μη συμβατότητα του νεοφιλελευθερισμού με την οικολογία.

Ακολουθεί ένα χαρακτηριστικό ποστάρισμά του στο facebook.

Η οικολογία και ο νεοφιλελευθερισμός ταιριάζουν όσο τα τηγανητά αυγά με την Μερέντα.

Μίλησα σήμερα στη Βουλή για τον κλιματικό νόμο.

Και μίλησα για την αντίφαση που υπάρχει ανάμεσα στον καπιταλισμό και την οικολογία. Για το ότι όταν έχουμε αύξηση της παραγωγικότητας μπορούμε είτε να αυξήσουμε την κατανάλωση είτε τον ελεύθερο χρόνο. Και για το ότι τα κέρδη πάντα πιέζουν προς το πρώτο, την αλόγιστη παραγωγή προϊόντων χωρις μέριμνα για τις πραγματικές ανάγκες. Και πως αυτό είναι αντιοικολογικό.

Είπα ότι εχουμε έναν νόμο που δεν χαμπαριάζει.

Ότι εχουμε μια κυβέρνηση όπου μόλις χθες ο κ. Σταϊκούρας παρουσίασε νομοσχέδιο για συγχωνεύσεις χωρίς καμία κατεύθυνσή οικολογική, χωρίς καμία λογική για το περιβάλλον.

Ότι έχουμε μια κυβέρνηση που δεν ενδιαφέρεται για το να είναι δίκαιη η πράσινη ανάπτυξη. Που την νοιάζει μόνο να μην χάσουν κέρδη οι μεγάλες εταιρίες και αδιαφορεί για τον κόσμο. Και αυτό φάνηκε και στην τροπολογία που κατέθεσε για τα υπερκέρδη των εταιριών ρεύματος.

Ότι έχουμε ένα πρωθυπουργό που θέλει να μπει στο παγκόσμιο ρεύμα που όλοι μιλάνε για το πρόβλημα της στέγασης και τι λέει; Να δώσουμε λεφτά στους ιδιώτες να χτίσουν περισσότερα σπίτια. Λες και δεν έχει ακούσει τίποτα για την αξιοποίηση του υπάρχοντος στεγαστικού αποθέματος, την αρχή της μηδενικής κατανάλωσης. Για αυτό εμείς έχουμε κάνει πολύ δουλειά στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα