Τσίπρας και Μπόργιανς υπέρ του ευρωομολόγου και κατά της αναδιάρθρωσης σε βάρος των εργαζομένων

Τσίπρας και Μπόργιανς υπέρ του ευρωομολόγου και κατά της αναδιάρθρωσης σε βάρος των εργαζομένων
Τηλεδιάσκεψη του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα Eurokinissi

Ταύτιση απόψεων σε συγκεκριμένα ζητήματα, όπως η έκδοση ευρωομολόγου, μεταξυ Αλέξη Τσίπρα και Νόρμπερτ Βάλτερ-Μπόργιανς στην τηλεφωνική συνομιλία που είχαν.

Με τον συμπρόεδρο του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας, Νόρμπερτ Βάλτερ-Μπόργιανς, συνομίλησε την Τετάρτη ο Αλέξης Τσίπρας, με το αντικείμενο της συζήτησης να περιστρέφεται γύρω από τα μέτρα αντιμετώπιση της πανδημίας από τον κορονοϊό και της οικονομικής κρίσης που αυτή προκάλεσε αναπόφευκτα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καλωσόρισε τις πρόσφατες δηλώσεις του Γερμανού υπέρ του ευρωομολόγου, τονίζοντας τη σημασία που έχει η έγκαιρη θέσπισή του, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για ολόκληρη την ΕΕ και τη συνοχή της.

Κατά τη συνομιλία τους οι δύο άνδρες αντάλλαξαν απόψεις αναφορικά με τη σύσταση του Ταμείου Ανάκαμψης και την ισπανική πρόταση, συμφωνώντας παράλληλα στη σημασία προώθησης προοδευτικών πολιτικών που δεν θα επιτρέψουν να χρησιμοποιηθεί η κρίση ως μια νέα αφορμή για την αναδιάρθρωση της οικονομίας και των εργασιακών σχέσεων σε βάρος εργαζομένων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Ούτως ή άλλως ο Νόρμπερτ Βάλτερ-Μπόργιανς ήταν μεταξύ αυτών που κατέκριναν τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για τη στάση του απέναντι στην ανθρώπινη ζωή συγκριτικά με την πορεία οικονομία.

Κατά την ενημέρωση από την Κουμουνδούρου, οι τηλεδιασκέψεις θα συνεχιστούν την επόμενη περίοδο μεταξύ των επιτελείων των δύο κομμάτων, με σκοπό την ενίσχυση των προοδευτικών μετώπων για κοινές διεκδικήσεις στην Ευρώπη.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα