Τσίπρας και Τσακαλώτος με Τζεντιλόνι για την ελληνική και ευρωπαϊκή οικονομία

Τσίπρας και Τσακαλώτος με Τζεντιλόνι για την ελληνική και ευρωπαϊκή οικονομία
Συνάντηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, με τον Επίτροπο Οικονομίας της Ε.Ε., Πάολο Τζεντιλόνι, Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020. (EUROKINISSI/ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ) Eurokinissi

Ολα όσα συζήτησαν στη συνάντησή τους το απόγευμα της Πέμπτης οι Αλέξης Τσίπρας, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Πάολο Τζεντιλόνι.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο, Ευκλείδη Τσακαλώτο, συνάντησαν την Πέμπτη τον Επίτροπο Οικονομίας της Ε.Ε., Πάολο Τζεντιλόνι, με τον οποίο συνομίλησαν για τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Ο Αλέξης Τσίπρας καλωσόρισε την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να επανεξετάσει το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Οικονομικής Διακυβέρνησης με στόχο την ενίσχυση της ανάπτυξης, αλλά και την προώθηση του Ευρωπαϊκού Green Deal, με σκοπό να εξασφαλισθεί ότι αυτή η ανάπτυξη είναι βιώσιμη και η αναγκαία μετάβαση προς την κλιματική ουδετερότητα είναι δίκαιη.

Υπογραμμίσθηκε δε η σημασία να στηριχθεί αυτή η προσπάθεια από όλες τις ευρωπαϊκές προοδευτικές δυνάμεις κατά την επόμενη περίοδο.

Παράλληλα, συζήτησαν εκτενώς για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και την αξιοποίηση του Green Deal.

Ο Αλέξης Τσίπρας επίσης τόνισε ότι στηρίζει την ανάγκη μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων αλλά η κυβέρνηση εγκατέλειψε την απόφαση κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που οδηγούσε σε 1% λιγότερο πρωτογενή πλεονάσματα από το 2020.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα