Βενιζέλος: Στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ για να καταρτιστεί σχέδιο εθνικής ανόρθωσης

Βενιζέλος: Στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ για να καταρτιστεί σχέδιο εθνικής ανόρθωσης
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος στο βήμα της Βουλής Eurokinissi

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άσκησε έντονη κριτική στις δεσμεύσεις της κυβέρνησης για υψηλά πλεονάσματα μιλώντας για "Βαβυλώνια αιχμαλωσία" η οποία αποτελεί "κολοσσιαία παγίδα φτώχειας".

Την ανάγκη για «στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ» ως προϋπόθεση για την κατάρτιση ενός σχεδίου εθνικής ανόρθωσης «υπό την εγγύηση της προοδευτικής παράταξης» υπογράμμισε εκ νέου ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος κατά την συζήτηση του Προϋπολογισμού του 2019.

Ο Β. Βενιζέλος άσκησε έντονη κριτική στις δεσμεύσεις της κυβέρνησης για υψηλά πλεονάσματα μιλώντας για «Βαβυλώνια αιχμαλωσία» η οποία αποτελεί «κολοσσιαία παγίδα φτώχειας» σε συνδυασμό με την «κούφια ανάπτυξη».

Ο Β. Βενιζέλος επανέφερε την συζήτηση στην πτώση της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ κι αναρωτήθηκε «πού θα βρισκόταν τώρα η χώρα αν δεν είχε ανακοπεί η προσπάθεια που είχε ξεκινήσει το 2010». Ο Β. Βενιζέλος επικαλέστηκε στοιχεία του ΟΟΣΑ που φανερώνουν ότι η χώρα θα επιστρέψει το 2020 εκεί που βρισκόταν το 2014, ενώ σήμερα τα spreads είναι στις 420 μονάδες την στιγμή που τον Μάρτη-Απρίλη του 2010 όταν αποφασίστηκε η προσφυγή στο ΔΝΤ ήταν στις 345 μονάδες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα