Κώστας Βουτσάς: Το ελιξίριο της νεότητάς μου είναι η δουλειά

Κώστας Βουτσάς: Το ελιξίριο της νεότητάς μου είναι η δουλειά
, " " 2/6/2018 24Media /

Για το θέατρο, το σινεμά, τη γυναίκα, την πολιτική και το Σκοπιανό μίλησε στη χειμαρρώδη συνέντευξή του στην εκπομπή ΠΕΖΟΙ στον ΑΕΡΑ, με την Ιωάννα Κλεφτόγιαννη, ο μεγάλος πρωταγωνιστής.

Για το ΚΚ και τους αγώνες του ΠΑΜΕ, στους οποίους επιμένει να πιστεύει, για τους πολιτικούς μας που είναι «υπηρέτες της Μέρκελ και του Τράμπ», τα εισιτήρια της νέας παράστασής του που θα διαθέσει για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ, τη Ρένα Βλαχοπούλου που είχε τους ωραιότερους άνδρες, την ταινία με την Τζέιν Φόντα που τελικά δεν έκανε, αλλά και των 22 μηνών γιο του, μίλησε, μεταξύ άλλων, στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 ο Κώστας Βουτσάς.

«Ο γιος μου με έχει τρελάνει», διαπίστωσε. «Τα παιδιά σήμερα είναι πανέξυπνα, διαόλια. Παίρνει το τηλέφωνο της μάνας του και βλέπει θέατρο, παραμύθια».

Από τους τέσσερις γάμους του απέκτησε 4 παιδιά. Η καριέρα δεν στάθηκε εμπόδιο; «Είναι δυνατό να άφηνα τα παιδιά μου; Πάντα έβρισκα το χρόνο. Τα πήγαινα εγώ σχολείο. Κι όταν έφευγα, όταν χώριζα από μια γυναίκα, της άφηνα την περιουσία μου. Πάντα! Άφησα περιουσία, με την οποία ταλαιπωρούνται οι γυναίκες τώρα. Πληρώνουν ΕΝΦΙΑ, αλλά τις βοηθάω. Άφησα μια τεράστια περιουσία! Τότε βγάζαμε πολλά λεφτά και στο θέατρο και το σινεμά».

Παρόλα αυτά «πάντα έχω πρόβλημα οικονομικό», συμπλήρωσε.

Δουλεύω, γιατί δεν μπορώ να κάθομαι σπίτι

«Ο λόγος όμως που συνεχίζω να δουλεύω είναι γιατί δεν μπορώ να κάθομαι σπίτι». Αυτό τον καιρό παίζει σε παιδικό θέατρο με την τέταρτη γυναίκα του, ετοιμάζει με τον Βασίλη Θωμόπουλο, στην ταράτσα του θεάτρου Λαμπέτη, μια κωμωδία, που διασκεύασαν οι Ρήγας Αποστόλου, με τίτλο «Τιμώ τα υπουργεία» («το οποίο όπως θέλετε το μεταφράζετε»), ενώ σε λίγο καιρό ξεκινάει και πρόβες με τον Λάκη Λαζόπουλο για τη θεατρική μεταφορά της ταινίας «Χτυποκάρδια στο Θρανίο».

«Εγώ θα παίξω το ρόλο Παπαγιαννόπουλου σαν Βουτσάς. Αυτό που με διέκρινε πάντα είναι η αλήθεια με την οποία παίζω τους ρόλους μου. Δεν κάνω το χαζό, είμαι ο χαζός. Και πάντα αυτοσχεδίαζα».

, " " 2/6/2018 24Media /

«Δεν τα τιμώ τα υπουργεία», διευκρίνισε, σχολιάζοντας τον τίτλο της θερινής παράστασης που πρωταγωνιστεί. «Καμία σχέση δεν έχω με τα υπουργεία εγώ. Ψηφίζω ΚΚΕ, γιατί ήταν ο πατέρας μου Κομμουνιστής, έφαγε πολύ ξύλο, με αίματα να τρέχουν και με εξορία σε στάβλο με κοπριές. Για να γίνεις Κομμουνιστής θέλει πολλή δουλειά. Ψηφίζω ΚΚΕ για να δυναμώσει το ΠΑΜΕ και να τους κάνει αφόρητη τη νίκη αυτών που κυβερνάνε».

Οι ηθοποιοί που γίναν βουλευτές είναι βλάκες

Απογοητευμένος με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρεί ότι «αυτοί που κυβερνάνε είναι χειρότεροι από τους προηγούμενους και οι προηγούμενοι χειρότεροι από τους προηγούμενους. ‘Όλοι είναι υπάλληλοι της Μέρκελ, του Τράμπ και του Μακρόν», συνόψισε. «Δεν κοιτάνε την Ελλάδα, αλλά την θέση και την περιουσία τους. Μας κόψανε το ένα και το άλλο. Σύνταξη έχω, αλλά μου την κόψανε. Αυτός ο Αριστερός πάει να μας ξανακόψει τις συντάξεις. Και σιγά μην βγούμε από τα Μνημόνια! Δεν το πιστεύω».

Δεν εκτιμά ούτε έναν υπουργό; «Μα υπάρχει καλός υπουργός;», αναρωτιέται. Και τη Λυδία Κονιόρδου ως ηθοποιό να την κρίνω». Του έχει ζητηθεί πολλές φορές να πολιτευτεί, χωρίς αποτέλεσμα: «Τους είπα «να έρθω στο κόμμα σας για να παίρνω μια μίζα και να μην μιλώ; Οι ηθοποιοί που γίναν βουλευτές είναι βλάκες. Παίρνεις ένα μισθό, μια μίζα και είσαι δούλος της απάτης κι εσύ!».

, " " 2/6/2018 24Media /

Με τις επιθέσεις του Ρουβίκωνα δεν διαφωνεί: «Πάνε και χτυπάνε πράγματα που δεν έχουν αξία, πράγματα που ταλαιπωρούν τον κόσμο. Δεν είμαι εναντίον του Ρουβίκωνα αλλά και δεν μπορώ να γίνω εγώ Ρουβίκωνας. Το ΠΑΜΕ όμως κάνει μια σωστή δουλειά. Βέβαια, αυτοί που κυβερνάνε τις λαϊκές απαιτήσεις τις γράφουν εκεί που δεν πιάνει μελάνι».

Το ελιξίριο της νεότητάς μου είναι η δουλειά

Είναι 87 ετών. Πώς κατορθώνει και διατηρεί το σφρίγος και το νεύρο του νέου ανθρώπου; «Το ελιξήριο της νεότητάς μου –εξήγησε- είναι η δουλειά. Εγώ αγαπώ τη δουλειά. Από τότε που γεννήθηκα, μικρός, πούλαγα τσιγάρα στο δρόμο, πούλαγα κάρβουνα, έκανα τα πάντα. Πέταγα και προκηρύξεις στον κινηματογράφο. Θέατρο όμως δεν είχα δει ποτέ!».

Αθλητής ήταν. Και πήγαινε για πρωταθλητισμό. «Έκανα αγώνες. Μέχρι που πήγα σε μια κατασκήνωση στη Μηχανιώνα. Ετοίμαζαν μια παράσταση, πήγα και τους έδειξα πώς πρέπει να κάνουν το μεθυσμένο και μου είπαν «εσύ θα τον υποδυθείς!»

Σε μικρό χρονικό διάστημα θα βρεθεί στα μπουλούκια: «Εκεί έμαθα θέατρο, έγινα του θεάτρου. Ήμασταν άνθρωποι χωρίς βεντετισμό. Δεν είχα βεντετισμό και το εγώ ούτε ως θιασάρχης».

Έτρωγε στραγάλια με νερό για να κρατηθεί στο θέατρο. Καριέρα έκανε χάρη στα «όχι», πρόσθεσε. «Πρέπει να πεις το «όχι» την κατάλληλη στιγμή. Για να γίνω αυτός που είμαι έλεγα «όχι ,όχι, όχι». Αν πεις σε όλα «ναι», τέλειωσες!»

Η γυναίκα δεν είναι πάθος. Είναι αποστολή

Με τις γυναίκες ήταν άστατος, παραδέχτηκε, αλλά είχε σουξέ: «Είχα σουξέ γιατί τις κυνηγούσα. Και με ερωτεύτηκαν και τις ερωτεύτηκα. Ήθελα να κυνηγήσω, να με απορρίψει, να την ξανακυνηγήσω. Η γυναίκα δεν είναι πάθος. Είναι αποστολή», τόνισε. «Πάθος είναι να καπνίσεις, να πίνεις χασίσι. Δεν έχω καπνίσει ποτέ, δεν έχω παίξει τζόγο ποτέ, δεν έχω πάρει ναρκωτικά ούτε ζάχαρη ούτε αλάτι παίρνω, μόνο λίγο κόκκινο κρασί το μεσημέρι πίνω. Η γυναίκα διευθύνει τον κόσμο, όχι οι άνδρες».

Δυσανασχετεί με τη φήμη της τσιγγούνας που συνοδεύει την Ρένα Βλαχοπούλου: «Μεγάλη ιστορία, μεγάλο ταλέντο και μεγάλη κατακτήτρια η Ρένα! Την είπαν τσιγκούνα ενώ δεν ήταν. Βοήθαγε κόσμο. Μια τραγουδίστρια την έβαλε μέσα στο σπίτι της χωρίς λεφτά με την οικογένειά της».

Η Αλίκη; «Ήταν κοπέλα αγαπημένη, αγαπούσε, βοήθαγε τους νέους ηθοποιούς. Η Βουγιουκλάκη ήταν πάρα πολύ καλός άνθρωπος, πιο προσιτή από τους κομπάρσους».

Γιατί αντέχουν, αλήθεια, τόσο οι παλιές εμπορικές ταινίες μας, στις οποίες πρωταγωνιστούσε; «Γιατί είναι βγαλμένα όλα σ’ αυτές από το λαό από την ψυχή μας! Πώς να ξεφτίσουν!».

Στη Θεσσαλονίκη έχω ζήσει τα καλύτερα χρόνια μου

Μπορεί να γεννήθηκε Αθήνα (μεγάλωσε στο Βύρωνα, μέσα σε ένα μαγαζάκι) αλλά «εγώ νιώθω Θεσσαλονικιός», ξεκαθάρισε. «Έχω ζήσει στη Θεσσαλονίκη τα καλύτερά μου χρόνια».

Αεκτζής έγινε από τότε που ο πατέρας μου, παιδάκι, με πήγαινε στη Φιλαδέλφεια. Τον Μελισσανίδη τον εκτιμώ, τον αγαπώ, τον λατρεύω, τον θαυμάζω. Και θέλω να κάνω προσφορά στην ΑΕΚ τα εισιτήρια από το έργο του Νίκου Καμπάνη, που θα αναφέρεται και στην ιστορία της ΑΕΚ. Στη Θεσσαλονίκη έγινα και λίγο ΠΑΟΚ, αλλά με την ΑΕΚ είμαι πάντα».

Πώς βρίσκει την κατάσταση στη χώρα; «Η Ελλάδα δεν είναι Ελλάδα πια. Σαράντα χιλιάδες παιδιά έχουν φύγει στο εξωτερικό και έχουν πετύχει. Το ευτύχημα είναι ότι έχουμε την ωραιότερη χώρα στον κόσμο που επισκέπτονται 40 εκατομμύρια τουρίστες».

Εξανίσταται με την χρήση του ονόματος “Μακεδονία” από τα Σκόπια: «Με ενοχλεί! Το θέμα είναι ποιος θα υποκύψει και ποιος θα πουληθεί. Εμείς θα πουληθούμε πάλι», προέβλεψε. «Τόσα χρόνια πουλιόμαστε. Και πάει κι ο Ερντογάν να μας τα πάρει όλα! Και τι κάνουμε; Απλά βγαίνουμε και διώχνουμε τα αεροπλάνα του».

Στο Θεό πιστεύει; «Πώς δεν πιστεύω; Εκκλησία πηγαίνω, όχι πολύ συχνά. Είμαι Χριστιανός και νιώθω πολύ ωραία. Δεν είμαι δούλος της Χριστιανοσύνης αλλά λάτρης».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα