Αντιδράσεις στο Μάντσεστερ: Τοιχογραφία του Ian Curtis των Joy Division καλύφθηκε από διαφήμιση

Αντιδράσεις στο Μάντσεστερ: Τοιχογραφία του Ian Curtis των Joy Division καλύφθηκε από διαφήμιση
Η τοιχογραφία του Ian Curtis δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2020 από τον graffiti artist, Akse P19 YouTube

Η εμβληματική τοιχογραφία με τον frontman των Joy Division, Ian Curtis, εξαφανίστηκε πίσω από μια διαφήμιση και ο... διαφημιζόμενος ζήτησε συγγνώμη.

Μία διαφήμιση για την προώθηση του νέου άλμπουμ του ράπερ Aitch έβγαλε εκτός εαυτού τους κατοίκους πολυσύχναστης γειτονιάς του Μάντσεστερ. Η διαφήμιση αναρτήθηκε πάνω από γνωστή τοιχογραφία με το πρόσωπο του frontman των Joy Division, Ian Curtis, ο οποίος αποτελεί κάτι σαν “λαϊκό ήρωα” για την περιοχή.

Η διαφήμιση αναρτήθηκε στην Port Street του βόρειου Μάντσεστερ στις 16 Αυγούστου, και όπως όλα δείχνουν δεν προκάλεσε τον θυμό μόνο των κατοίκων της περιοχής, αλλά και του ίδιου του ράπερ. Ο Aitch απολογήθηκε με μία ανάρτηση στο Twitter όπου υποσχέθηκε ότι θα διορθώσει αυτό το λάθος, για το οποίο δεν γνώριζε τίποτα.

Τις εργασίες για την αποκατάσταση της τοιχογραφίας κατέγραψε το BBC.

“Όπως έγινε γνωστό, η εμβληματική τοιχογραφία του Ian Curtis στην Port Street καλύφθηκε με διαφήμιση του άλμπουμ μου. Είναι η πρώτη φορά που το ακούω, εγώ και η ομάδα μου θα το φτιάξουμε αυτό άμεσα. Σε καμία περίπτωση δεν θα έδειχνα έλλειψη σεβασμού σε έναν τοπικό ήρωα όπως ο Ianέγραψε ο ράπερ στο Twitter. Σε ανάρτηση στο Instagram διαβεβαίωσε ότι οι συνεργάτες του ήδη κάνουν την αντικατάσταση.

To tweet του ράπερ σχολιάστηκε από τον μπασίστα και συνιδρυτή των Joy Division, Peter Hook, ο οποίος έγραψε: “Ευχαριστώ, Aitch σπουδαία χειρονομία”.

Η τοιχογραφία του Ian Curtis δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2020 από τον graffiti artist, Akse P19, και βασίζεται σε φωτογραφία του γνωστού μουσικού από τον Βέλγο φωτογράφο Philippe Carly. Εικονίζει τον τραγουδιστή σε συναυλία στις Βρυξέλλες το 1979, έναν χρόνο πριν από την αυτοκτονία του.

Δημιουργήθηκε στο πλαίσιο δράσης για την ευαισθητοποίηση για θέματα ψυχικής υγείας, με τη στήριξη του Δημαρχείου του Μάντσεστερ. Η τοιχογραφία έχει γίνει σημείο αναφοράς της γειτονιάς και οι κατοικοί της περιοχής την καμαρώνουν. Ο Akse έγραψε στα social media: “Δεν χρειάζεται πολύ μυαλό για να καταλάβει κάποιος ότι η τοιχογραφία αυτή έπρεπε να παραμείνει, για αυτό που παρουσιάζει και πρεσβεύει”.

Ο Ίαν Κέρτις βρέθηκε κρεμασμένος στη κουζίνα του σπιτιού του, όπου αυτοκτόνησε τη νύχτα της 17-18 Μαΐου 1980, στο Μάκλσφιλντ. Σύμφωνα με τον Τόνι Γουίλσον (ιδιοκτήτη της δισκογραφικής εταιρείας Factory Records) ο Κέρτις πέρασε μερικές ώρες πριν από την αυτοκτονία του ακούγοντας μουσική από το άλμπουμ “The Idiot” του Iggy Pop.

Το σώμα του αποτεφρώθηκε και οι στάχτες του τάφηκαν στο νεκροταφείο του Μάκλσφιλντ στις 23 Μαΐου. Η επιτύμβια πλάκα του φέρει την επιγραφή “Love Will Tear Us Apart“, ως αναφορά στο τραγούδι των Joy Division με το ίδιο όνομα.

Ο graffiti artist, Akse P19, δημιούργησε άλλη μία τοιχογραφία του Κέρτις στην πόλη που μεγάλωσε ο μουσικός, το Μάκλσφιλντ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα