Τι θα δούμε στο City Garden Festival τον Ιούνιο- Όλες οι συναυλίες

Διαβάζεται σε 9'
Συναυλία
pexels

Νέοι αλλά και παλαιότεροι μύθοι, όλοι τους ζωντανοί θρύλοι κι αγαπημένοι του ελληνικού κοινού στο City Garden Festival. Από τη Σωτηρία Μπέλλου στον Ορφέα Περίδη και από τους Gadjo Dilo και τους Speakeasies στον Χρήστο Θηβαίο.

Ένα δυνατό πρόγραμμα με πρωταγωνιστές μεγάλα αφιερώματα. Πολύχρωμο και ιδιαίτερα πληθωρικό το πρόγραμμα του στο City Garden Festival επαναπροσδιορίζει τα συναυλιακά μας καλοκαίρια.

Ο Μάρκος Βαμβακάρης αντικριστά με τους Metallica, ενώ ο Νίκος Πορτοκάλογλου κλείνει το μάτι στον Seth Daniels, ο οποίος φημίζεται για τη μοναδική του ενέργεια πάνω στη σκηνή.

Νέοι αλλά και παλαιότεροι μύθοι, όλοι τους ζωντανοί θρύλοι κι αγαπημένοι του ελληνικού κοινού. Από τη Σωτηρία Μπέλλου στον Ορφέα Περίδη και από τους Gadjo Dilo και τους Speakeasies στον Χρήστο Θηβαίο.

ΙΟΥΝΙΟΣ στο City Garden Festival

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024
60 χρόνια τραγούδια
Γιώργος Παπαστεφάνου
«Μια αγάπη για το καλοκαίρι»

Ο Γιώργος Παπαστεφάνου ανήκει στους τεχνίτες της ρίμας. Στη μεγάλη σχολή του νεοελληνικού λυρισμού. Ύμνησε τον έρωτα και κατόρθωσε να μείνει στις καρδιές όσων ονειρευόμαστε έναν δίκαιο και ρομαντικό κόσμο. Μελοποιήθηκε κατ’ αλφαβητική σειρά από σπουδαίους συνθέτες: Γιώργος Κατσαρός, Γιώργος Κοντογιώργος , Γεράσιμος Λαβράνος, Γιάννης Μαρκόπουλος, Δήμος Μούτσης, Σταύρος Ξαρχάκος, Βαγγέλης Παπαθανασίου, Βαγγέλης Πιτσιλαδής, Γιάννης Σπανός κ. α.

Ένα πρωινό (Αναμπέλ), Ανάμνηση, Μια αγάπη για το καλοκαίρι, Σου΄δωσα την αγάπη μου, Κι αν σ΄ αγαπώ δε σ΄ ορίζω, Θυμήσου τον Σεπτέμβρη, Μια φορά θυμάμαι, Μικρό ταξίδι στον γιαλό, Στου Προφήτη Ηλία τα σοκάκια, Μπρος στο μπαλκόνι σου, Summer dream είναι μόνο λίγοι τίτλοι τραγουδιών από τις πολλές και μεγάλες του επιτυχίες. Μεγάλωσε σε αστική οικογένεια και απέκτησε καλλιέργεια και ευρυμάθεια. Θείοι του, ο λόγιος και συγγραφέας Εμμανουήλ Κάσδαγλης και ο συγγραφέας και λογοτέχνης Νίκος Κάσδαγλης.

Επιστήθιος φίλος του Νίκου Καζαντζάκη ο μεγάλος αδερφός του πατέρα του, διατήρησαν αλληλογραφία μέχρι το τέλος της ζωής του. Προσωποποίηση της ευγένειας και της γνώσης, ο Γιώργος Παπαστεφάνου αποτελεί υπόδειγμα ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού παρουσιαστή, παραγωγού, δημοσιογράφου και στιχουργού. «Γνωρίζω το 1962 τον Γιάννη Σπανό στο Παρίσι, φέρνω εδώ τους γαλλικούς του δίσκους και τους παίζω στην εκπομπή. Τους ακούει ο Αλέκος Πατσιφάς, που ήθελε να ξεκινήσει το Νέο Κύμα και μου ζητάει να τον φέρω σε επαφή μαζί του. Γίνεται η επαφή, του δίνω και στίχους για το «Μια αγάπη για το καλοκαίρι» και το «Μικρό ταξίδι στο γιαλό» και του μιλάω για την Καίτη Χωματά. Έτσι, το 1964 ξεκινάει το Νέο Κύμα. Αργότερα έγραψα και την «Ανάμνηση» σε μουσική Πιτσιλαδή − ξέρεις, το «Μαζί πηγαίναμε στην αμμουδιά». Ο δίσκος έγινε πλατινένιος…»

Σάββατο 15 Ιουνίου 2024
30 χρόνια ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΗΒΑΙΟΣ
Από την αρχή!

Ο Χρήστος Θηβαίος, εκ των κορυφαίων Ελλήνων τραγουδοποιών, έρχεται με Full Band στο CT Garden για μια συναυλία… Από την αρχή!
Μια συναυλία «εφ’ όλης της ύλης» για να γιορτάσουμε όλοι μαζί τα 30 χρόνια του στο τραγούδι.
“Από τις «Μέρες αδέσποτες» και το «Είμαι αυτό που κυνηγάω» ως το «Μόνο νερό στη ρίζα» και τον «Άμλετ της σελήνης», από τους «Πέτρινους κήπους», το «Mυστήριο τρένο», τις «Γραμμές των οριζόντων» και τον Νικόλα Πιοβάνι, από το «Σιδερένιο νησί» μέχρι το «Μαζί δε φοβάμαι» σήμερα. Τα τραγούδια που έχω γράψει, τα τραγούδια της καρδιάς μου που έχω πει, την έκπληξη της υπέροχης Ζακυνθινής μπαλάντας «Το λιμάνι» στο CT Garden.”

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: https://www.more.com/music/30-xronia-xristos-thibaios-apo-tin-arxi/

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024
ΝΙΚΟΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΓΛΟΥ στο City Garden Festival
Μαζί του Βίκυ Καρατζόγλου, Βύρων Τσουράπης & Ευγενείς Αλήτες

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου, ένας από τους κορυφαίους μουσικούς και τραγουδοποιούς μας, έρχεται και φέτος το καλοκαίρι στο CT Garden, με μια μουσική παράσταση στηριγμένη στα πιο αγαπημένα τραγούδια του αλλά και σε τολμηρούς συνδυασμούς ελληνικών και ξένων εμβληματικών τραγουδιών, με τον ιδιαίτερο τρόπο του, που γνωρίσαμε μέσα από την τηλεοπτική του εκπομπή, το «Μουσικό Κουτί».

Ολοκληρώνοντας τον τέταρτο και τελευταίο κύκλο στο Μουσικό Κουτί, την αγαπημένη τηλεοπτική εκπομπή που δημιούργησε για την ΕΡΤ1, ο Νίκος Πορτοκάλογλου αφοσιώνεται στο νέο πολυσυμμετοχικό δίσκο που ετοιμάζει εδώ και καιρό. Προπομπός του δίσκου, το ντουέτο του τραγουδοποιού με την Ιουλία Καραπατάκη με τίτλο Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Ένα φρέσκο και δυναμικό τραγούδι που συνδυάζει με τον μοναδικό τρόπο του Νίκου Πορτοκάλογλου το μπουζούκι με τα βαλκανικά πνευστά και τον ρυθμό της ρέγκε. Μαζί του, η Βίκυ Καρατζόγλου, μία από τις νεότερες αναγνωρίσιμες φωνές, που έχει ήδη χαράξει ιδιαίτερη πορεία στην ελληνική μουσική σκηνή.

«Ψίχουλα» ο τίτλος του νέου τραγουδιού της, σε μουσική Θέμη Καραμουρατίδη και στίχους Γεράσιμου Ευαγγελάτου και μας προτρέπει να ζήσουμε τον έρωτα στο απόλυτο χωρίς ημίμετρα. Ο Βύρων Τσουράπης, πιστός συνοδοιπόρος του Νίκου Πορτοκάλογλου στις ζωντανές εμφανίσεις του, έγινε ευρύτερα γνωστός μέσα από το «Μουσικό Κουτί», ως μέλος της μπάντας της εκπομπής. Την ομάδα συμπληρώνει η πολύχρωμη και δυναμική μπάντα του Νίκου Πορτοκάλογλου, οι ”Ευγενείς Αλήτες”.

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: https://www.more.com/music/nikos-portokaloglou-2/

Τρίτη 18 Ιουνίου 2024
Η Φωτεινή Βελεσιώτου τραγουδά Σωτηρία Μπέλλου στο City Garden Festival
Συμμετέχουν: Δέσποινα Ραφαήλ και Εύα Ξένου

Η Φωτεινή Βελεσιώτου έρχεται στο CT Garden για να τραγουδήσει την Σωτηρία Μπέλλου. Τη μεγάλη ιέρεια του τραγουδιού μας. Κι όπως έχει πει στο παρελθόν η Φωτεινή Βελεσιώτου: «Η Σωτηρία Μπέλλου για μένα είναι πολύ μεγάλη τραγουδίστρια. Γιατί μπορώ να ακούω τη φωνή της με κλειστά μάτια και να καταλαβαίνω αμέσως ποια είναι, να επικοινωνώ μαζί της μέσω της ερμηνείας της, τον πόνο μου, τη θλίψη μου ή τη χαρά μου. Ήταν άμεση και αυθεντική με τους ανθρώπους γύρω της και το κοινό της, πατούσε γερά στα πόδια της και έπαιρνε θέση στα κοινωνικά ζητήματα».
Πάνε πολλά χρόνια τώρα που το κοινό ζητά από τη Φωτεινή αυτό το αφιέρωμα. Και να που ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να συμβεί.

Η Φωτεινή Βελεσιώτου είναι σήμερα μία αυθεντική γυναικεία φωνή που ξεχωρίζει από το πρώτο άκουσμα. Είναι μια σπάνια κοντράλτα τραγουδίστρια όπως ήταν και η Σωτηρία Μπέλλου.

Ένα αφιέρωμα στη θρυλική Σωτηρία Μπέλλου είναι μια περιπλάνηση σε μια Ελλάδα που δεν υπάρχει γύρω μας, αλλά υπάρχει μέσα μας, μέσα από τον ήχο των τραγουδιών που σφράγισε με τις ερμηνείες της.

Για αυτό και δεν υπάρχει κανείς που να μπορεί να αντισταθεί και να μην τραγουδήσει: Άνοιξε, άνοιξε, Είπα να σβήσω τα παλιά, Σβήσε το φως να κοιμηθούμε, Είσαι εσύ ο άνθρωπός μου, Σαν πεθάνω στο καράβι, Δε λες κουβέντα, Νταλίκα, Ζεϊμπέκικο ( Με αεροπλάνα και βαπόρια ), Θα με δικάσει, Μην κλαις, Πλατεία Βάθης, Άσε με, ορισμένα από τα πάρα πολλά τραγούδια της Σωτηρίας Μπέλλου που αγαπήσαμε.

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: https://www.more.com/music/i-foteini-belesiotou-tragouda-sotiria-mpellou/

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024
Το δικό μας πανηγύρι
Από τη Νάξο στην Ικαριά

Μετά το περσινό sold out το δικό μας πανηγύρι επανέρχεται ανανεωμένο στο City Garden την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024.
Σε κάθε νησί, ακόμη και στο πιο μικρό, γίνονται πανηγύρια. Ντόπιοι και επισκέπτες ζουν στιγμές μοναδικές. Συνυπάρχουν, διασκεδάζουν και βιώνουν τελετουργικά την ενότητα τους.
Το πανηγύρι για τους ντόπιους είναι ένα έθιμο που ταξιδεύει στον χρόνο. «Έτσι το ‘βραμε» λένε και νιώθουν την ανάγκη να το μεταλαμπαδεύσουν στις νεότερες γενιές.
Το κλίμα των πανηγυριών του Αιγαίου θα ζωντανέψει σε αυτήν την τετράωρη συναυλία όπου όλοι θα σηκωθούν και θα χορέψουν. Τρία χρυσά αιγαιοπελαγίτικα δοξάρια και τρεις αδαμάντινες φωνές, υπόσχονται μια εμπειρία μοναδική.

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: https://www.more.com/music/to-diko-mas-panigyri-apo-ti-nakso-stin-ikaria/

 

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024
ΟΡΦΕΑΣ ΠΕΡΙΔΗΣ
«M’ ανοιχτά πανιά»
Μαζί του η Σουσάνα Τρυφιάτη

Δεν είναι καθόλου απλό να γράψεις, όχι δεκάδες αλλά ένα και μόνο ένα τραγούδι που οι στίχοι και η μουσική να είναι δικοί σου και να το τραγουδάει όλη η Ελλάδα. Ο Ορφέας Περίδης είναι ο τραγουδοποιός με τις περισσότερες επιτυχίες της εποχής μας και έρχεται για πρώτη φορά στο CT Garden για μια συναυλία που φέρνει στο προσκήνιο οικίες μνήμες. Εκεί όπου τα συναισθήματα κινούνται στην κόψη, αναδεικνύοντας ένα πρωτόγνωρο λυρισμό και μια σπάνια ατμόσφαιρα. M’ ανοιχτά πανιά θα μας παρασύρει σε ένα γοητευτικό ταξίδι γεμάτο εκφραστική πληρότητα.
Κάθε τραγούδι του κι ένας αξιοσημείωτος σταθμός.
Φωτοβολίδα, Ζηλεύει η νύχτα, Τα τσιγάρα, Μάτια μου, Φεύγω
Γιατί πολύ σ΄αγάπησα, Κάτι μου κρύβεις, Για πού το ’βαλες καρδιά μου, Αχ, να σε δω, Υλαγιαλή, Τα παλιά γκαρσόνια, Τα τραγούδια μου τ΄ αμερικάνικα, Δε σε κοιτάω στα μάτια
…ορισμένα από τα πολλά τραγούδια του Ορφέα Περίδη που αγαπήσαμε.

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: https://www.more.com/music/orfeas-peridis-m-anoixta-pania/

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024
Παγκόσμια ημέρα μουσικής 21/6
Συναυλία Αφιέρωμα: Μάρκος Βαμβακάρης

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής το City Garden προτείνει μια μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα στον Μάρκο Βαμβακάρη, τον «Πατριάρχη» του ρεμπέτικου, τον «Γενάρχη» του μπουζουκιού, έναν από τους θεμελιωτές του ελληνικού τραγουδιού.
Ο Μάρκος Βαμβακάρης είχε πηγαίο ταλέντο μουσικού δημιουργού, αυθεντική σχέση με το υλικό του, με τον εαυτό του αλλά και με το κοινωνικό περιβάλλον. Είχε μεγάλη αγάπη και αφοσίωση σ’ αυτό που έκανε.
Αληθινά, τρυφερά, μα και σκληρά, τραγούδια του πόνου και της δυστυχίας αλλά συνάμα λυτρωτικά, όπως όλα τα πραγματικά έργα Τέχνης.
Η νεολαία σήμερα είναι ξετρελαμένη με τα τραγούδια του Μάρκου Βαμβακάρη. Παντού συναντάμε νεανικά γκρουπ να τα παίζουν. Στις ταβέρνες, στα μεζεδοπωλεία, σε φοιτητικές συναυλίες, στο δρόμο…
Τα τραγούδια του Μάρκου έχουν περίοπτη θέση στο χώρο της αστικής μας νεανικής, καθημερινής κουλτούρας.

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: https://www.more.com/music/markos-bambakaris-synaulia-afieroma/

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024
GADJO DILO
THE SPEAKEASIES

Αυτό το Swing Party θα το λατρέψεις! Οι Gadjo Dilo και οι Speakeasies Swing Band μαζί, είναι από μόνο του ένα γεγονός.
Οι δύο μπάντες έρχονται για πρώτη φορά στο CT Garden για ένα ξέφρενο Swing Party. H τέλεια αφορμή να βάλεις τις μπαρέτες σου και τη ρομαντική σου πουά φούστα για να ζήσεις κάτι ξεχωριστό.
Μια καλοκαιρινή βραδιά για να συγκεντρωθούμε, να χορέψουμε και να γίνουμε όλοι μία μεγάλη παρέα.

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: https://www.more.com/music/swing-party-gadjo-dilo-the-speakeasies/

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΣΗΣ
ΜΑΝΟΣ ΑΧΑΛΙΝΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
Μια Φωνή – Μια Πνοή

Τι μπορεί να συμβεί όταν ο Δημήτρης Μπάσης συναντηθεί με τον Μάνο Αχαλινωτόπουλο στην ίδια σκηνή;

Μια συναυλία που παρόμοια της δεν μπορεί να υπάρξει.
Κι αυτό γιατί έχουν περάσει από το ίδιο μυστικό μονοπάτι και μέσα από λαβυρίνθους έχουν οδηγηθεί στο ίδιο ξέφωτο. Σ’ ένα ξέφωτο στο οποίο το πολύχρωμο μουσικό σύμπαν του ελληνικού τραγουδιού γίνεται ένα σύνολο ενιαίο και αδιαίρετο.

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: https://www.more.com/music/dimitris-mpasis-manos-axalinotopoulos/

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα