Η Κατερίνα του Κορτώ επιστρέφει – Γιατί αξίζει να την (ξανα)δείτε

Η Κατερίνα του Κορτώ επιστρέφει – Γιατί αξίζει να την (ξανα)δείτε

Γιώργος Νανούρης και Λένα Παπαληγούρα επιστρέφουν μετά από έξι επιτυχημένες χρονιές με την "Κατερίνα" τους.

Ο γιος μου με βρήκε. Χαράματα Παρασκευής, πέντε μέρες πριν κλείσει τα εικοσιτέσσερα. Κατάλαβε πως είχα πεθάνει κι ας μην είχε αλλάξει τίποτα στον χώρο.

Αυτά τα λόγια δεν μπορούν να μη συνοδεύουν τις σκέψεις όσων έχουν δει ή θα δουν την “Κατερίνα” του Αύγουστου Κορτώ, μια παράσταση που είχε τύχη να πέσει στα χέρια δύο εξαιρετικά ταλαντούχων ανθρώπων. Του Γιώργου Νανούρη, που τη διασκεύασε και τη σκηνοθέτησε και της Λένας Παπαληγούρα, που της δίνει σάρκα και οστά με τρόπο συγκλονιστικό.

Καθόλου τυχαίο που το έργο έχει διανύσει μια θριαμβευτική πορεία τα τελευταία 6 χρόνια και εξαιρετικά ευχάριστο που επιστρέφει εκ νέου για να παρουσιαστεί μόνο τον Φεβρουάριο του 2022 στο θέατρο Αλκυονίς, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21:15.

Η ιστορία της Κατερίνας είναι πέρα για πέρα αληθινή. Πρόκειται για την αληθινή ιστορία της διπολικής μητέρας του Αύγουστου Κορτώ. Η Κατερίνα έχει μόλις αυτοκτονήσει και αρχίζει να αφηγείται τη ζωή της. Φάρμακα, χάπια, σύζυγος και γιος. Αγάπη και μίσος, ομοφυλοφιλία, αυτοσαρκασμός, χιούμορ ανακατεμένο με πόνο, στοργή μέσα από στριγγλιές, και απόπειρες αυτοκτονίας αποτελούν τη χαοτική πραγματικότητα της ηρωίδας που παλεύει με τη διπολική διαταραχή και γραπώνεται από όποιον μπορεί, με αποτέλεσμα να παρασύρει μια ολόκληρη οικογένεια στη δίνη της αρρώστιας της.

Ο Γιώργος Νανούρης με έναν φακό στο χέρι, ένα μικρόφωνο και το «βιβλίο της Κατερίνας» (κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη), στήνει μία συγκλονιστική παράσταση- εξομολόγηση, χωρίς να προσπαθεί να ωραιοποιήσει καταστάσεις και να αγιοποιήσει την ηρωίδα. Η Λένα Παπαληγούρα είναι σπαρακτική στον ρόλο της Κατερίνας. Η ερμηνεία της ζυγίζει τόνους ευαισθησίας, ευθραυστότητας, απογοήτευσης, κατάρας, θλίψης, αρρώστιας, αλλά και ανεξάντλητης αγάπης. Ξεδιπλώνει τα μύχια της ψυχής της ηρωίδας, αφού πρώτα την αποδομεί αργά και βασανιστικά. Δεν της δίνει άφεση αμαρτιών -εδώ βρίσκεται ίσως και το πιο ουσιαστικό στοιχείο της παράστασης- και αυτός ο σκληρός και άκρατος ρεαλισμός είναι το στοιχείο που συγκλονίζει περισσότερο.

Μία παράσταση που αναμφίβολα αξίζει να δείτε ή και να ξαναδείτε.

INFO: Κατερίνα βασισμένο στο “Το Βιβλίο της Κατερίνας”/Συγγραφέας: Αύγουστος Κορτώ/Ιδέα-Διασκευή-Σκηνοθεσία: Γιώργος Νανούρης/Ερμηνεύει η Λένα Παπαληγούρα/Ημέρες & Ώρες Παραστάσεων : Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, 21:15/ ΕΝΑΡΞΗ 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα