Ευθυμιάδης: Οι κόρες μου περνούν οριακά τις τάξεις κάθε χρόνο

Διαβάζεται σε 2'
Ευθυμιάδης: Οι κόρες μου περνούν οριακά τις τάξεις κάθε χρόνο
Ο Θανάσης Ευθυμιάδης έκανε βιβλίο τις ιστορίες της ζωής του. Glomex

Κατά την παρουσίαση του δεύτερου βιβλίου του, ο Θανάσης Ευθυμιάδης μίλησε για το σεβασμό που χαρακτηρίζει τη σχέση του με τις κόρες του.

Ο Θανάσης Ευθυμιάδης παρουσίασε το βιβλίο του με τίτλο «Μικρές Ιστορίες, Μεγάλα Μαθήματα» (κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Key Books).

Η δεύτερη συγγραφική του απόπειρα αφορά εμπειρίες της ζωής του, με τον ίδιο να μιλάει στις κάμερες που τον επισκέφτηκαν στο event του για τον εναλλακτικό τρόπο που έχει αποφασίσει να ζει.

«Οι δικές μας προσωπικές ιστορίες, είναι οι μεγάλοι δάσκαλοι της ζωής μας» είπε χαρακτηριστικά, «μην περιμένουμε από άλλους. Γύρισα όλον τον κόσμο ψάχνοντας γκουρού, γιόγκι, σαμάνους, Ινδιάνους, θεραπευτές, τάι τσι, μοναστήρια, Άγιο Όρος… Όλα τα έχω ψάξει. Οι δάσκαλοι της ζωής μας είναι οι προσωπικές μας εμπειρίες».

Υπάρχει κόσμος που στέλνει μηνύματα αμφισβήτησης;

«Εδώ ο πρωθυπουργός της χώρας και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχονται αρνητικά σχόλια. Δεν θα δεχθώ εγώ; Αυτά όμως, δεν φτάνουν σε εμένα.

«Συμπονώ όποιον κάνει κάποιος αρνητική κριτική σε εμένα. Κάποιο πρόβλημα θα έχει, κάτι θα του λείπει από τη ζωή του».

Να ζήσει μια ευτυχισμένη ζωή κι έτσι να σταματήσει να ασχολείται με τις ζωές των άλλων».

Μεταξύ όσων διέκρινε ως μεγάλα μαθήματα, ήταν ότι έμαθε να είναι αυτάρκης από μικρός.

«Βλέπω παιδιά που είναι 18 χρονών και είναι ακόμα εξαρτημένα από τη μαμά και τον μπαμπά. Εγώ έχω πετύχει την απεξάρτηση αυτήν από τα 10 μου, όταν πήγα και ανακοίνωσα στους γονείς μου πως είχα βρει δουλειά σε ανθοπωλείο».

Οι κόρες του ακολουθούν τον ίδιο τρόπο ζωής;

«Δεν επιβάλω ποτέ, τίποτα και κατ’ αρχάς στις κόρες μου».

Αν του πουν οι κόρες του μια ημέρα πως δεν θέλουν να πάνε σχολείο γιατί βαριούνται, θα το καταλάβει ή θα τις πιέσει να πάνε;

«Γίνεται πάρα πολύ συχνά αυτό που μου είπες. Πάντα οριακά περνούν οι κόρες μου τις τάξεις, λόγω απουσιών, γιατί πραγματικά σέβομαι αυτό που μου λένε. Αν το πιέσεις το παιδί, θα κάνει κοπάνα. Το θέμα είναι να συνεργάζεσαι με το παιδί σου.

Δεν είναι κοπάνες όταν υπάρχει συνεννόηση με τον γονιό σου. Εγώ παίρνω τηλέφωνο στο σχολείο και ενημερώνω ότι δεν έχει σήμερα διάθεση και δεν μπορεί να έλθει.

Δείχνουν κατανόηση οι καθηγητές και οι δάσκαλοι. Δεν είναι τρελοί οι άνθρωποι. Εφηβεία περνούν τα παιδιά. Οι καθηγητές καταλαβαίνουν. Ξέρουν τι συμβαίνει. Όλοι καταλαβαίνουμε και για αυτό δίνεται αυτό το περιθώριο των απουσιών».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα