Τζένη Μπότση: Δεν το θυμήθηκα τώρα, δεν το είχα ξεχάσει ποτέ

Τζένη Μπότση: Δεν το θυμήθηκα τώρα, δεν το είχα ξεχάσει ποτέ
Η ηθοποιός Τζένη Μπότση Instagram (jennybotsi)

Βαθιά συγκινημένη που επιτέλους έφτασε η στιγμή που μιλάει δημόσια για τη σεξουαλική παρενόχληση που υπέστη στο παρελθόν, η Τζένη Μπότση, με δύναμη και θάρρος περιγράφει λεπτομερώς το σκηνικό.

“Τώρα δεν φοβόμαστε. Τώρα θέλουμε να σταματήσει αυτό εδώ. Φτάνει. Φτάνει κάθε μορφή βίας”. Αυτό είναι το μήνυμα της ηθοποιού Τζένης Μπότση που κλήθηκε να σχολιάσει την καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση που προσφάτως έκανε εναντίον γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, το βράδυ της Δευτέρας (01/02).

Η γνωστή ηθοποιός που πρόσφατα ένωσε τη φωνή της με άλλες γυναίκες ηθοποιούς και όλες μαζί έσπασαν τη σιωπή τους μιλώντας για τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκαν στο παρελθόν από γνωστό ηθοποιό, περιέγραψε για πρώτη φορά με λεπτομέρειες την εμπείρια της.

“Ξεκινήσαμε τρεις γυναίκες και αυτή τη στιγμή είμασε 14 που καταγγέλλουμε το ίδιο πρόσωπο. Η παρενόχληση έγινε σε όλες τις περιπτώσεις ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, το μόνο που αλλάζει είναι η τοποθεσία. Ξεκινάμε από το 1993 και φτάνουμε στο 2005. Ήταν 1994, μόλις είχα τελειώσει τη Δραματική Σχολή και είχε έρθει να δει τις πτυχιακές μας εξετάσεις. Μετά από κάποιους μήνες επικοινώνησε μαζί μου και με κάλεσε για να με δει για κάποιο έργο. Η χαρά μου ήταν μεγάλη. Πήγα στο πρώτο ραντεβού που έγινε στο γραφείο του σε ένα διαμέρισμα στη Ζωγράφου. Εκεί θα γινόταν η ακρόαση. Με έβαλε να πω λόγια εκτός κειμένου που ήταν χυδαία. Εγώ του απάντησα πως δεν μπορούσα να το κάνω αυτό. Εκείνος από τη μεριά του μου είπε πως το καταλαβαίνει αλλά πως έπρεπε να φύγω να το ξανασκεφτώ. Έφυγα, το ξανασκέφτηκα και ξαναπήγα. Μου ζήτησε εκείνη τη φορά να φορέσω φούστα. Κάποια στιγμή με έβαλε να χορέψω και με γύρισε προς τον τοίχο. Τον ένιωσα πολύ κοντά μου και όταν γύρισα να τον κοιτάξω είδα ότι αυτοϊκανοποιούνταν. Έπαθα σοκ. Ούρλιαζα, έκλαιγα. Τότε ήμουν 22 ετών. Ήταν κλειδωμένη η πόρτα, δεν μπορούσα να φύγω. Ανταλλάξαμε κάποιες κουβέντες και μετά έφυγα. Δεν το μοιράστηκα με κανέναν για πολλά χρόνια”, εξομολογείται η ηθοποιός.

Και συνεχίζει: “Ήθελα πολύ να μιλήσω, εδώ και πολλά χρόνια. Γιατί ήξερα πως το ‘χε κάνει σε πολλές κοπέλες. Ζητώ συγγνώμη από όλα τα κορίτσια μετά από μένα που δεν είχα το θάρρος να το σταματήσω. Και οι 14 γυναίκες είμαστε πάρα πολύ ταραγμένες. Μιλάμε μεταξύ μας και αισθανόμαστε σαν να μιλάμε στις αδερφές μας. Τώρα δεν φοβόμαστε. Θέλουμε να σταματήσει αυτό εδώ. Φτάνει. Φτάνει κάθε μορφή βίας. Και μόνο που είμαστε 14 είναι συγκλονιστικό”.

Σε όσους αναρωτιούνται γιατί το θυμήθηκε τώρα, η Τζένη Μπότση τους απαντά: “Όχι δεν το θυμήθηκα τώρα. Δεν το είχα ξεχάσει ποτέ. Ευχαριστώ πάρα πολύ τη Σοφία Μπεκατώρου. Μας άνοιξε έναν δρόμο και ευτυχώς αδράξαμε την ευκαιρία. Και στην αρχή πάλι είχαμε τις αμφιβολίες μας”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα