Masterchef: Ο παίκτης που δεν υπάρχει στο Internet

Διαβάζεται σε 8'
Masterchef: Ο παίκτης που δεν υπάρχει στο Internet
O Xρήστος Μοίρας είναι ο μόνος ερασιτέχνης στους 13 του φετινού Masterchef. Star

Ο Χρήστος Μοίρας δηλώνει κομμωτής που δραστηριοποιείται στη Γερμανία, όπου όπως λέει μετανάστευσε το 2013. Οι συμπαίκτες του αμφισβητούν την ταυτότητα του, μετά τη νίκη του στο τεστ δημιουργικότητας της Δευτέρας.

Mια ακόμα φανταστική εβδομάδα άρχισε στο Masterchef, με το Μystery Box να ζητά από τους διαγωνιζόμενους να φτιάξουν λουκάνικα. Αυτό από μόνο του υποσχόταν πολλές συγκινήσεις, δεδομένου και ότι οι περισσότεροι δεν είχαν ιδέα πώς φτιάχνονται τα φρέσκα λουκάνικα.

Ή ότι το πιο επικίνδυνο σημείο είναι το ψήσιμο, αφού όσο καλά και αν φαίνονται, πολύ εύκολα μπορούν να σπάσουν. Και αν γευστικά αυτό δεν προκάλεσε κάποιο θέμα, εμφανισιακά υποχρέωσε τον πάντα ετοιμόλογο Θοδωρή Κουτσόπουλο να ψάχνει και να μη βρίσκει τηλεοπτικό χρόνο για να περιγράψει τι παρουσίασε η Βιβή.

To λουκάνικο που άφησε άφωνο τον Κουτσόπουλο Star

Ένα ενδιαφέρον βέβαια, είχε το πώς παρουσίασαν τις προσπάθειες τους όλοι οι παίκτες. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι αυτό του Άνχελ που είπε -σχεδόν κλαίγοντας από τα γέλια- ότι «νιώθω πως σήμερα έχω το καλύτερο λουκάνικο» και εκείνο του Χρήστου που κρατιόταν για να μη γελάσει όπως ενημέρωνε πως «το δικό μου είναι πολύ μικρό».

Ακόμα και ο τρόπος που ανακοίνωσε ο Κοντιζάς τον νικητή της ημέρας, περιλάμβανε μια τέτοια «άβολη» στιγμή. Θα φτάσουμε σε λίγο εκεί.

Προηγουμένως θα ενημερώσουμε ότι ο Νίκος εξαιρέθηκε από τη δοκιμασία, από τον αρχηγό της γκρι μπριγάδας, Κώστα και βοηθούσε όλους τους διαγωνιζόμενους, εν ώρα μαγειρικής. Χωρίς να τον νοιάζει σε ποια μπριγάδα ανήκουν.

Ο άρτος και τα θεάματα άρχισαν από το πρώτο δευτερόλεπτο και την καθαίρεση του «δεν παραιτούμαι μέχρι τους 12» του Γιάννη Κούρτογλου, που ως αρχηγός της μπορντό μπριγάδας θα είχε ασυλία (και άρα δεν θα μπορούσαν να τους ψηφίσουν) για άλλη μια εβδομάδα.

Όπως είχε προαναγγείλει η Χριστίνα από τη δοκιμασία αποχώρησης της περασμένης εβδομάδας, αμφισβήτησε την αρχηγία του Γιάννη Κ. και με ψήφους 4-2 έγινε η καθαίρεση, με τη διαγωνιζόμενη που βγήκε μπροστά να γίνεται ξανά αρχηγός.

Η αντίδραση του χαμένου της υπόθεσης είναι αυτή που φαντάζεστε -αν έχετε παρακολουθήσει έστω λίγο τις φετινές εξελίξεις στο Masterchef.

Κατ’ αρχάς, ενώ έχει περάσει από γενιές δεκατέσσερις τον συμπαίκτη του Αλέξανδρο (το highlight ήταν ο χαρακτηρισμός του ως «τσουτσέκι»), δεν μπορούσε να πιστέψει πως ψήφισε υπέρ της καθαίρεσης του.

Μπροστά στους κριτές είπε πως είναι σεβαστή η άποψη όσων θέλουν να τον καθαιρέσουν. Στο cue πρόσθεσε πως «εννοείται πως είναι προδοσία. Δηλαδή, όταν σηκώνει το χέρι ο Νίκος και ο Αλέξανδρος. Τα λιλιάς να χέσω που θα έλεγε και η γιαγιά μου στα ποντιακά». Όπου λιλιά είναι το ανδρικό μόριο.

Κατά την προσφιλή του συνήθεια να φάσκει και να αντιφάσκει, πρόσθεσε και ότι «ηγετολάγνος δεν ήμουν ποτέ. Δεν θα καθαιρούσα κανέναν. Δεν θα δεχόμουν κανείς να παραιτηθεί και να πάρω θέση παραίτησης. Οπότε περιμένω να μιλήσουν οι κολοκυθούληδες».

Δηλαδή, η Χριστίνα και ο Μάριος και όσοι τελικά, δεν ένιωθαν πως ήταν ο κατάλληλος για να ηγηθεί της ομάδας (Νίκος, Αλέξανδρος), στους οποίους «μιλάω πια γιατί πρέπει».

Προφανώς πάλι δεν ασχολήθηκε με τα δικά του κακώς κείμενα, με πρώτο ότι είχε ‘καθίσει’ πάνω στην ασυλία (ο ίδιος ωστόσο, επέμενε πως δεν παραιτήθηκε ποτέ μολονότι υπήρχε δυσαρέσκεια από πολλούς συμπαίκτες του… γιατί δεν έχει μάθει να παραιτείται «και επειδή κέρδισα το pin του αρχηγού με ένα πιάτο»).

Έτσι, αφενός δεν προσπαθούσε ιδιαίτερα να δώσει πόντους στην ομάδα του στις δοκιμασίες (καθώς δεν μπορούσε να ψηφιστεί), αφετέρου δεν τελούσε χρέη αρχηγού στις ομαδικές, αποφασισμένος ότι -όπως είπε- δεν θα κουβαλήσει κανέναν έως τους 12.

Αυτό είχε ως συνέπεια να αναλαμβάνουν άλλοι τις ευθύνες του και να ρισκάρουν την παραμονή τους στο διαγωνισμό -ή να βλέπουν την πόρτα της εξόδου.

Σε ένα μίζερο κόσμο, γίνε Χρήστος

Πριν αρχίσουν να μαγειρεύουν οι διαγωνιζόμενοι, ο σεφ Κουτσόπουλος ρώτησε πόσοι έχουν λάβει το χρηματικό έπαθλο των 1.000 ευρώ, ως νικητές δοκιμασιών. Οι Λευτέρης, Μάριος και Χριστίνα έχουν εξασφαλίσει από 3.000 ευρώ και οι Γιάννης Κ., Άνχελ, Νίκος και Ηλίας από 1.000 ευρώ.

Ο Κουτσόπουλος επισήμανε πως ο Χρήστος δεν έχει κερδίσει 1.000 ευρώ, με τον Ιωαννίδη να λέει ότι έχει κερδίσει την αγάπη όλων και τον εκ Γερμανίας ορμώμενο κομμωτή να ενημερώνει πως θα προτιμούσε το χιλιάρικο.

Όλοι οι διαγωνιζόμενοι πανηγύρισαν τη νίκη του Χρήστου στο τεστ δημιουργικότητας. Star

Ο γνωστός ως «καλαμπουρζής» της παρέας (είναι ο μόνος που συμπαθούν όλοι), αλλά και ως Killer και «δολοφόνος γιγάντων», καθώς έχει κερδίσει σε μονομαχίες κάποια από τα φαβορί του διαγωνισμού (Νίκος, Μάριος, Γιάννης Κ.) τέθηκε εναντίον του Γιάννη Γ., γνωστού ως «δασκάλου».

Ο τελευταίος τον ενημέρωσε πως έχει μια παράδοση να βλέπει αντιπάλους του να παίρνουν τα 1.000 ευρώ, ως έχοντες το καλύτερο πιάτο.

Στην παρουσίαση των παρασκευών τους, ο Χρήστος ευχαρίστησε τη σύζυγο του, που είναι με τον γιο τους ακόμα στη Γερμανία «και κάνει χίλια πράγματα όσο είμαι εδώ μέσα και τα καταφέρνει περίφημα».

Της είπε ότι την αγαπάει και της ζήτησε να μην αλλάξει την κλειδαριά στο σπίτι. Της υποσχέθηκε και ότι θα της αγοράσει μια τσάντα, με τον Ιωαννίδη να σχολιάζει «για να βάλεις μέσα τα παπούτσια σου, όπως φεύγεις» και τον διαγωνιζόμενο να ενημερώνει ότι «θα μπω από το παράθυρο».

Ο μόνος ερασιτέχνης που έχει μείνει στο διαγωνισμό, στη φάση των 13 κέρδισε και αυτήν τη μονομαχία, με τον αρχηγό της μπριγάδας του (γκρι), Κώστα να σχολιάζει «μια έγκυρη πηγή μου είπε πως αν πατήσεις Χρήστος Μοίρας στο Internet, δεν «βγαίνει» κάτι. Ή μας κοροϊδεύει όλους με πλαστές ταυτότητες, έχει αλλάξει το όνομα του και είναι διάσημος σεφ στη Γερμανία με 2-3 Μισελέν ή έχει εξελιχθεί, που δεν νομίζω (γελάει)».

Ο πρωταγωνιστής της ιστορίας που έχει καταγωγή από το Πεντάλοφο Μεσολογγίου και τρεις επιχειρήσεις στο Ανόβερο (ένα χώρο ομορφιάς, μια καφετέρια και ένα ρετρό barbershop) το συνέχισε, ενημερώνοντας τους πάντες πως «θα προσέχετε πώς μου μιλάτε. Στον πληθυντικό», ενώ παράλληλα τους αγκάλιαζε και τους ευχαριστούσε για τα συγχαρητήρια που του έδιναν.

Όταν οι κριτές ανακοίνωσαν πως είναι ο νικητής της δοκιμασίας, o έτερος υποψήφιος για το καλύτερο πιάτο, Λευτέρης τον σήκωσε στα χέρια του και όλοι οι άλλοι τον αποθέωναν.

Για την ιστορία, όλοι οι παίκτες (συμπεριλαμβανομένου του Γιάννη Κ.) δήλωσαν πως χάρηκαν με αυτήν την εξέλιξη.

Όταν κατάφερε να συγκροτηθεί ο νικητής, έκανε ο Κοντιζάς το σχόλιο «παιδιά είναι πολύ νόστιμο το λουκάνικο του Χρήστου. Να του ζητήσετε να σας το φτιάξει στο σπίτι» και οι πάντες έκλαψαν από τα γέλια.

Νικητές της δοκιμασίας ήταν οι γκρι, μετά τη νίκη του Λευτέρη επί του Γιάννη Κ. που είπε πως «δεν στενοχωριέμαι, δεν θλίβομαι -για την ήττα-, παίζω με έναν πολύ δυνατό αντίπαλο. Από τους πιο δυνατούς, αν όχι ο πιο δυνατός», λίγη ώρα μετά το «αυτός ο διαγωνισμός είναι η κόντρα του Λευτέρη με τον Μάριο και τη Χριστίνα. Όλοι οι άλλοι είμαστε κομπάρσοι» και δέκα ημέρες αφότου τον κατηγόρησε για σκονάκια (τον αποκάλεσε μεταξύ άλλων Τεφτεράκη και βουτυρομπεμπέ) και ενημέρωσε ότι δεν θα ξαναπεί το όνομα του.

Οι μπορντό οδηγήθηκαν σε ψηφοφορία για την ανάδειξη του πρώτου υποψήφιου της εβδομάδας.

Το κατά τον Γιάννη Κ. «σατανικό πλάνο» του Κώστα και ο πρώτος υποψήφιος της εβδομάδας

Πάντα στο cue, ο Γιάννης Κ. απέδωσε την ήττα στον πανικό που προκάλεσε η Χριστίνα με την καθαίρεση του «που δεν είπε τίποτα στο συμβούλιο όπου χάσαμε, γιατί οι κριτές ‘έριχναν’ για το πιάτο της». Ειρήσθω εν παρόδω, είπαν τα χειρότερα για το δικό του -αλλά δεν σκέφτηκε πως θα ήταν χρήσιμο να αναλάβει κάποια ευθύνη.

Ο Αλέξανδρος τελικά, πήρε όλες τις ψήφους (πλην της δικής του), με τον Γιάννη Κ. να εμπνέεται άλλη μια συνομωσία.

«Ο Κώστας άφησε τον Κυψίδη (Νίκο) που είναι φίλος του στον εξώστη, γιατί αν δεν είχε καλή προσπάθεια θα τον ψηφίζαμε. Άκου φίλε. Τώρα το σκέφτηκα. Ήταν πονηρό αυτό που έγινε. Αφήνοντας τον επάνω, τον πάει μια ημέρα παρακάτω, δεν τον ψηφίζουμε στην κακή προσπάθεια και ψηφίζει κι όλας».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα