Ο Τζέισον Ντερούλο θα πάει με τους παίκτες του Survivor για χορό

Ο Τζέισον Ντερούλο θα πάει με τους παίκτες του Survivor για χορό
Ο Τζέισον Ντερούλο, σε εμφάνιση του με τον Ντέιβιντ Γκέτα στα European MTV Awards που είχαν φιλοξενηθεί το Νοέμβριο του 2018, στο Μπιλμπάο της Ισπανίας. @2021 Vianney Le Caer/Invision/AP

Ο Τζέισον Ντερούλο θα ψυχαγωγήσει τους παίκτες του Survivor, στο πάρτι της Ένωσης. Πρόκειται για τον "βασιλιά του TikTok" και εκ των πιο δημοφιλών pop καλλιτεχνών του πλανήτη.

Ένα παροξυσμό τον έπαθαν οι παίκτες του Survivor, όταν ο Γιώργος Λιανός τους ανακοίνωσε πως κατά το πάρτι της Ένωσης των ομάδων θα δουν μπροστά τους, να τους τραγουδάει ο Τζέισον Ντερούλο. Όλοι ‘πετάχθηκαν’ στον αέρα, πλην ενός: του Κώστα. Που είναι 36 χρόνων. Και κάπως έτσι κρίναμε πως υπάρχει η ανάγκη να συστήσουμε έναν από τους πιο διάσημους pop καλλιτέχνες του πλανήτη, ο οποίος τον τελευταίο χρόνο έγινε και ‘βασιλιάς του ΤikTok‘. Ως προς αυτό βοήθησαν και οι BTS, που ‘πείραξαν’ μια δική του δημιουργία (Savage Love) πριν την ποστάρουν και την κάνουν viral. To κύριο μερίδιο επιτυχίας ωστόσο, ανήκει στον Ντερούλο.

Ο Ντερούλο έχει 91.700.000 followers στα social media

O Αμερικανός καλλιτέχνης είναι από τους πιο διάσημους ανθρώπους του πλανήτη, κάτι που δεν χρωστάει μόνο στη δουλειά του, αλλά και στις πλατφόρμες του. Στο TikTok έχει 44.100.000 ακόλουθους (και 1.000.000.000 views), στο Instagram τον ακολουθούν 7.6 εκατομμύρια άνθρωποι, στο Facebook έχει 21.000.000 followers και αυτοί στο Τwitter φτάνουν τους 3.800.000. Στο δε, YouTube 15.200.000 subscribers. Τα videos που αφορούν τη δουλειά του έχουν συγκεντρώσει 7.502.246.268 views. Από τη μουσική προφανώς και ‘βγάζει’ ένα αξιοσέβαστο μισθό. Εν τούτοις, αυτό το εισόδημα δεν είναι τίποτα μπροστά στα χρήματα που κερδίζει από τα social media. Mόνο από το TikTok λαμβάνει ‘πολλά περισσότερα’ από 75.000 δολάρια για κάθε post -κατά δήλωση του ιδίου.

Ο Jason Joel Desrouleaux, όπως είναι το πραγματικό του όνομα ανήκει στην ανώτατη κατηγορία των χρηστών μέσων κοινωνική δικτύωσης (mega-influencers). ‘Σκαρφάλωσε’ σε αυτήν τον πρώτο μήνα της πανδημίας, όταν ένιωσε πως κάτι έπρεπε να κάνει για να μην τρελαθεί. Επίσης αποφάσισε να ποστάρει φωτογραφίες και videos που θα έφτιαχναν κατ’ αρχάς τη δική του διάθεση και μετά αυτήν όσων τα έβλεπαν. Έτσι προέκυψε ‘το πιο διασκεδαστικό περιεχόμενο στο TikTok’, όπως έγραψε το Forbes.

Η αλήθεια είναι πως από τη δουλειά του είχε ‘χτίσει’ μια αξιόλογη βάση με κοινό, ως εκ των πιο διάσημων pop stars του πλανήτη. Έχει κυκλοφορήσει τέσσερα albums και έχει γράψει πολλά από τα τραγούδια που έχει ερμηνεύσει -ή έχουν ερμηνεύσει άλλοι, όπως οι Little Mix. Έχει πουλήσει περισσότερα από 30 εκατομμύρια singles και 11 έγιναν πλατινένια. Ο γιος μεταναστών από την Αϊτή φοίτησε σε καλλιτεχνικά σχολεία, που σημαίνει ότι από το δημοτικό ασχολήθηκε με τη σύνθεση. Όταν κατάλαβε πως αυτή θα γίνει η δουλειά του, άλλαξε το επίθετο του σε Derulo (που προφέρεται όπως το κανονικό του, παρ’ ότι δεν του φαίνεται εκ πρώτης απόψεως).

Ήθελε να γίνει ο Μάικλ Τζάκσον

Το 2006 άρχισε να γράφει τραγούδια για τύπους όπως ο Diddy και ο Lil Wayne και όταν αποφοίτησε από το κολέγιο όπου παρακολούθησε μουσική θεάτρου (εκεί έμαθε να χορεύει και να τραγουδάει), είχε πια ό,τι χρειαζόταν για να διεκδικήσει την καριέρα του. “Έως τότε έτρωγα τέσσερις μπανάνες τη μέρα, για να μου μείνουν λεφτά και να μπορώ να ζήσω μέχρι να βρω δουλειά”. Η πρώτη ήταν στο Μπρόντουγεϊ. Το όνειρο του παρέμενε να κάνει solo καριέρα. Όταν του δόθηκε η ευκαιρία παράτησε το σανίδι. “Δεν καταλάβαινα τι είναι να είσαι τραγουδιστής. Αυτό που ήθελα ήταν να γίνω ο Μάικλ Τζάκσον. Είχα περάσει ατελείωτες ώρες μπροστά στην τηλεόραση, να τον μιμούμαι. Eίναι ο λόγος που είμαι ό,τι είμαι σήμερα. Τον είδα για πρώτη φορά όταν ήμουν 3. ‘Κόλλησα’ με τις αντιδράσεις του κοινού”. Μετά παρακολούθησε τον Έλβις Πρίσλεϊ, τη Μαντόνα και τον Πρινς.

Τον Αύγουστο του 2009 και ενώ είχε υπογράψει συμβόλαιο με τη Warner Bros., όπου έμεινε 12 χρόνια κυκλοφόρησε το πρώτο του σινγκλ (Whatcha Say) και ‘μπήκε’ στο Billboard Hot 100. Ακολούθησε και η κατάκτηση της κορυφής, με το πρώτο άλμπουμ επίσης να κάνει θραύση σε ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο και κάπως έτσι άρχισαν οι εμφανίσεις σε όλον τον πλανήτη. Το “Talk Dirty” ήταν η πρώτη τεράστια επιτυχία. Περιλάμβανε κανονικά μουσικά όργανα και catchy φράσεις.

Μετά συνεργάστηκε με τη Lady Gaga, την Ντέμι Λοβάτο (εν συνεχεία με τον Pitbullk, την Paula Abdul, τη Nicki Ninaj, αλλά και η χάρη του έφτασε έως την Kpop, με αυτό που ακολουθεί (έχει 52.833.009 views) και περιλαμβάνει διάσημους καλλιτέχνες από την Κορέα και την Κίνα -που δεν χρειάζεται να θυμίσω πόσους εκατομμύρια κατοίκους έχει και πόσα εκατομμύρια ασχολούνται με αυτή τη βιομηχανία στην Ασία και όλον τον κόσμο. Έτσι κατάφερε να ‘αναγεννήσει’ την καριέρα του που είχε πάρει την κατιούσα το 2019.

Όπως είχε πει το Δεκέμβρη του 2012, τα λεφτά από τη μουσική είναι μεν, μια χαρά “αλλά δεν θα φτιάξω από εκεί την περιουσία των δισεκατομμυρίων δολαρίων”.

Είχε ήδη αρχίσει τις επενδύσεις (για παράδειγμα, στη βότκα Bedlam και σε σόου, στο οποίο έχει για συνέταιρο τον Ουίλ Σμιθ) και θύμιζε πως “ό,τι και αν κάνω θέλω να είμαι ειλικρινής -δηλαδή να βλέπουν σε εμένα ό,τι θα ήθελα να δω εγώ σε όποιον διαφημίζει ένα προϊόν”.

Αλλά πώς έγινε ‘ο βασιλιάς του TikTok’

Ο τύπος που λέει πάντα το όνομα του, μετά τις πρώτες νότες των τραγουδιών του, είδε να αυξάνονται κατά 16.2 εκατομμύρια οι followers στο TikTok, μετά τον πρώτο μήνα του πρώτου lockdown. Πώς; Διαθέτει όσα βοηθούν ένα video στο TikTok να γίνει viral. Δηλαδή, τραγουδάει, χορεύει και ασχολείται πολύ με τη γυμναστική, με ό,τι συνεπάγεται αυτού για τα social media.

Ο ίδιος πιστεύει πως ξεχώρισε “γιατί δεν παίρνω τον εαυτό μου πολύ σοβαρά. Κάθε video που ποστάρω προϋποθέτει δυο δοκιμές. Στην τρίτη τα ‘ανεβάζω’. Ό,τι και αν δοκιμάζω σε αυτό”. Επιπροσθέτως, δεν είναι ‘μονοφαγάς’. Μπορείτε να τον βρείτε δίπλα σε άλλους social media celebrities. “Επιλέγω να επικοινωνήσω με αυτούς που βλέπω πως το ‘ταίριασμα’ μας θα έχει πλάκα. Ότι θα διασκεδάσουμε. Δεν με νοιάζει πόσο ‘μεγάλος’ είναι κάποιος (πόσους followers έχει), αρκεί να βλέπω ότι θα περάσουμε καλά”. Έχει συνεργαστεί με ειδικό στο beat box, στο χορό και σε κάθε άλλη μορφή τέχνης, όπως και με γυμναστές που του θέτουν προκλήσεις. “Σε αυτά τα videos δεν έχει μοντάζ. Είναι μια κι έξω. Όταν κάνεις editing δεν σε βλέπει κανείς. Όλοι πρέπει να θυμούνται πως δεν μπορείς να κρατήσεις για πολύ το ενδιαφέρον του κόσμου, οπότε πρέπει να είναι σύντομοι”.

Πέραν του να ‘βγάζει’ χρήματα, ξέρει και να τα δίνει. Έχει δημιουργήσει ίδρυμα, μέσω του οποίου έφτιαξε νοσοκομείο στην Αϊτή, μεταξύ άλλων. Τώρα θα πάει τους παίκτες του Survivor για χορό -κατά τον τίτλο πρόσφατου τραγουδιού του.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα