Την ερχόμενη Πέμπτη η Γιάννα Αγγελοπούλου παρουσιάζει στην Βουλή το πλάνο της για την “Ελλάδα του 2021”

Την ερχόμενη Πέμπτη η Γιάννα Αγγελοπούλου παρουσιάζει στην Βουλή το πλάνο της για την “Ελλάδα του 2021”
Η Γιάννα Αγγελοπούλου ορίστηκε απο τον πρωθυπουργό επικεφαλής της Επιτροπής "Ελλάδα 2021" Eurokinissi

Έχει προσκληθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ παρών θα είναι και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα απευθύνει και ομιλία στην ειδική συνεδρίαση για τους εορτασμούς από τα 200 χρόνια της Επανάστασης του 1821.

Την έναρξη των εργασιών για τη συμπλήρωση 200 ετών από την Επανάσταση του 1821 σηματοδοτεί η “πανηγυρική” ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, την προσεχή Πέμπτη.

Στην ειδική συνεδρίαση της ολομέλειας η Γιάννα Αγγελοπούλου, πρόεδρος της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”, που έχει συγκροτηθεί από τον πρωθυπουργό, θα παρουσιάσει τις βασικές της προτάσεις για τον εορτασμό- κατ’ ορισμένους το “όραμά” της για την πορεία της χώρας 200 χρόνια μετά την Επανάσταση.

Στην Ολομέλεια, σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχει κληθεί και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ενώ ομιλία θα απευθύνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στον εορτασμό των 200 χρόνων από το 1821, επιδιώκοντας να διαμορφώσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη χώρα μετά το συγκεκριμένο ορόσημο. Και αυτό, ενώ η αντιπολίτευση φοβάται ότι ετοιμάζεται ένα “πανηγύρι”, με εκμετάλλευση του θέματος. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης “τρέχει” και ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, καθώς η “Ελλάδα 2021” θα συνεργαστεί με το Κοινοβούλιο σε σειρά εκδηλώσεων, με συνδιεξαγωγή συνεδρίων, εκδόσεων κοκ. Επιπλέον, το φθινόπωρο θα διεξαχθεί στην Αθήνα η Διάσκεψη των Προέδρων των χωρών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, η οποία και θα συνδεθεί με το πρόγραμμα των εορτασμών των 200 χρόνων από την Επανάσταση του ‘21, καθώς χώρες-μέλη του Συμβουλίου είχαν συνδεθεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο με την εξέγερση των ελλήνων έναντι της τουρκοκρατίας.

Ο πρωθυπουργός τρέφει ιδιαίτερη εκτίμηση για την Γιάννα Αγγελοπούλου και τις δυνατότητές της, παρότι αναγκάστηκε κάτω από αντιδράσεις της αντιπολίτευσης -και όχι μόνο- να διευκρινίσει πως η Επιτροπή “Ελλάδα 2021” δεν θα έχει αποφασιστικές αρμοδιότητες, αλλά θα είναι συμβουλευτική προς τον πρωθυπουργό και θα απευθύνει προτάσεις προς την κυβέρνηση. Σύμφωνα, πάντως, με τις πληροφορίες των “Παιχνιδιών Εξουσίας”, κορυφαία ιδρύματα που συμμετέχουν στους γιορτασμούς για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του ‘21, όπως τράπεζες, τα ιδρύματα Νιάρχος, Λασκαρίδης κλπ, έχουν διαμηνύσει στο Μέγαρο Μαξίμου πως δεν θα παρεκκλίνουν ούτε στιγμή από τον προγραμματισμό τους και δεν θα ενταχθούν κάτω από οποιαδήποτε Επιτροπή, ενώ έχουν έτοιμο το μεγαλύτερο μέρος του έργου που έχουν αναλάβει (Εκδόσεις, Συνέδρια κοκ). Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το συντονισμό όλων αυτών των ιδρυμάτων έχει ο Γιάννης Μάνος και κατ’ ακολουθίαν, η Εθνική Τράπεζα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα