Survivor All Star 24 MEDIA

SURVIVOR: ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ – ΚΡΥΦΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ “ΑΟΡΑΤΑ” ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

Πώς οι αντίπαλοι παίκτες του Survivor All Star μπορούν να βρεθούν στη ζούγκλα, πόσο απέχουν οι παραλίες μεταξύ τους και τι αντικείμενα, που δεν βλέπει ο τηλεθεατής, τους δίνει η παραγωγή.

Κακά τα ψέματα, οι παίκτες του Survivor All Star είναι καλά διαβασμένοι και ήξεραν εκ των προτέρων τι τους περιμένει στον εξωτικό Άγιο Δομίνικο. Σίγουρα, οι εκπλήξεις και οι ανατροπές του ριάλιτι επιβίωσης τους φέρνουν αντιμέτωπους με απρόοπτες καταστάσεις, όπως και τα αγωνίσματα, τα οποία φέτος είναι πιο δύσκολα. Ωστόσο, το βασικό concept είναι το ίδιο – και είναι δοκιμασμένο. Έχουν βιώσει ξανά την πείνα και τις δύσκολες συνθήκες επιβίωσης στο νησί, αλλά κυρίως ξέρουν τα «κόλπα» και τα «κενά σημεία» των κανονισμών της παραγωγής, είτε από τη δική τους προηγούμενη εμπειρία είτε από παλιούς παίκτες που τους τα «σφύριξαν».

Οι κρυφές συναντήσεις στη ζούγκλα

Τις τελευταίες μέρες γίνεται πολύς λόγος για κρυφές συναντήσεις παικτών αντίπαλων ομάδων στη ζούγκλα του νησιού, όπου βρίσκονται οι δύο ομάδες. Η μεγαλύτερη “βόμβα” ήταν η πληροφορία για κρυφή συνάντηση του Μάριου Πρίαμου Ιωαννίδη από τους Διάσημους με την Καρολίνα Ζακλίν Καλύβα των Μαχητών στο δάσος, που μετατρέπεται σε “σκάνδαλο”. Εκτός από αυτό, είχαν υπάρξει αρκετές αναφορές – κυρίως από τα ζευγάρια του παιχνιδιού – που μας προβλημάτισαν. Για παράδειγμα, πριν από την οικειοθελή αποχώρηση της Βρισηίδας Ανδριώτου, ο Σπύρος Μαρτίκας είχε εξομολογηθεί πως η σύντροφός του του είχε εκμυστηρευτεί ότι περνάει πολύ δύσκολα και ότι δεν αντέχει άλλο. Επίσης, πριν από μερικές μέρες, η Μαριαλένα Ρουμελιώτη παραδέχτηκε πως ο Σάκης Κατσούλης «της έκανε κάποια νοήματα» με τα οποία εκείνη κατάλαβε πως θέλει να αποχωρήσει οικειοθελώς.

Οι παίκτες των αντίπαλων ομάδων, όντως, συναντιούνται κρυφά στη ζούγκλα, καθώς οι παραλίες τους είναι πιο κοντά η μία στην άλλη από όσο νομίζουμε. Συγκεκριμένα, οι παραλίες τους βρίσκονται στην ίδια ακτογραμμή και απέχουν μόλις 2, το πολύ 3 χιλιόμετρα, απόσταση η οποία μπορεί να διανυθεί με τα πόδια, ειδικά αν λάβουμε υπόψιν τον άπλετο χρόνο που έχουν στη διάθεσή τους οι παίκτες του Survivor.

Οι Διάσημοι στο Survivor All Star ΣΚΑΙ

Μπροστά από τις παραλίες των παικτών υπάρχουν σεκιούριτι, ωστόσο, μπορούν εύκολα να τους προσπεράσουν οι παίκτες. Στο πίσω μέρος της κάθε παραλίας υπάρχει έκταση με δάσος, στο οποίο οι Survivors έχουν πρόσβαση, καθώς εκεί κάνουν συχνά βόλτες προκειμένου να βρουν καρύδες και καρπούς. Στο δάσος, οι παίκτες γνωρίζουν καλά τα κατατόπια, αφού τα έχουν εξερευνήσει όχι μόνο φέτος, αλλά και τις προηγούμενες σεζόν. Εδώ, αξίζει να αναφέρουμε, πως στα Survivor 2022 και 2021 οι ομάδες ζούσαν στις παραλίες που μένουν και τώρα, οπότε το μέρος τους είναι πολύ γνώριμο. Επομένως, οι παίκτες των αντίπαλων ομάδων μπορούν, αντί να διανύσουν την απόσταση που τους χωρίζει από την πλευρά της ακτής, να το κάνουν μέσω της ζούγκλας και να βρεθούν στη μέση.

Είναι απορίας άξιο το πώς οι παίκτες γνωρίζουν την απόσταση που χωρίζει τις παραλίες τους, αλλά και σε αυτό υπάρχει απάντηση. Η αλήθεια είναι πως τις πρώτες μέρες του κάθε Survivor, δεν έχουν πλήρη εικόνα του πού μένουν ούτε και αίσθηση του χώρου και των αποστάσεων. Όταν ξεκινούν τα αγωνίσματα του ριάλιτι, η κάθε ομάδα μεταφέρεται με διαφορετικό σκάφος στο σημείο όπου είναι στημένος ο στίβος μάχης. Στον γυρισμό, τα σκάφη που τους επιστρέφουν στις παραλίες τους, κάνουν κοινή διαδρομή, καθώς τα πρόχειρα καταλύματά τους – όπως είπαμε παραπάνω – είναι στην ίδια πλευρά. Πλησιάζοντας προς την ακτή, το κάθε σκάφος κατευθύνεται προς την εκάστοτε παραλία και, έτσι, οι παίκτες μπορούν να αντιληφθούν στο περίπου – ανάλογα με το πόσο κοντά στην ακτή είναι – την απόσταση που χωρίζει τις παραλίες τους.

Όσον αφορά την περίπτωση του Μάριου Πρίαμου και της Καρολίνας, έγινε λόγος για ένα καλυβάκι το οποίο βρίσκεται στο δάσος, ανάμεσα στις Διάσημων – Μαχητών. Μάλιστα, υπήρξε και σχετικό πλάνο, που δείχνει τους δύο παίκτες να συναντιούνται στο ξύλινο σπιτάκι και να είναι ιδιαίτερα κοντά. Πληροφορίες λένε πως μέχρι και πέρυσι αυτό το καλυβάκι δεν υπήρχε, οπότε δεν γνωρίζουμε πώς βρέθηκε στη ζούγκλα, αν αποτελεί κάποιο βοηθητικό χώρο για τους εργαζόμενους της παραγωγής ή αν είναι μια αυτοσχέδια κατασκευή των παικτών – κάτι μάλλον δύσκολο, αφού φαίνεται να υπάρχει ξύλινο πάτωμα.

Η επικοινωνία πριν από τα αγωνίσματα

Με βάση τους κανονισμούς του Survivor, οι παίκτες των αντίπαλων ομάδων δεν δικαιούνται να επικοινωνούν μεταξύ τους, ούτε και να συναναστρέφονται ο ένας τον άλλον. Υποτίθεται πως ακόμη και στους στίβους μάχης, όπου οι πάγκοι των ομάδων είναι δίπλα – δίπλα, δεν πρέπει να έρχονται σε στενή επαφή. Ειδικά τις δύο προηγούμενες χρονιές, είχαμε δει να γίνονται πολύ έντονες παρατηρήσεις σε παίκτες που πλησίαζαν ο ένας τον άλλον. Κάνουν διάλογο και ανταλλάζουν απόψεις (ή αλληλοκατηγορίες) όταν ερωτηθούν από τον Γιώργο Λιανό, στο πλαίσιο του απολογισμού του αγώνα, αλλά και στα συμβούλια του νησιού.

Οι Μαχητές στο Survivor All Star ΣΚΑΙ

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο ομάδες βρίσκονται στον ίδιο χώρο, προτού μετακινηθούν προς τις θέσεις τους στους πάγκους. Συγκεκριμένα, Διάσημοι και Μαχητές συγκεντρώνονται κάτω από τέντες, οι οποίες έχουν μικρή απόσταση μεταξύ τους, 1 με 2 μέτρα, επομένως εύκολα μπορούν να ανταλλάξουν κάποιες κουβέντες ή να έρθουν σε επαφή μεταξύ τους. Το ίδιο συμβαίνει και πριν μπουν στον χώρο του συμβουλίου, καθώς, παρότι φτάνουν εκεί με διαφορετικά οχήματα, είναι μαζί πριν από την είσοδό τους στο ceremony.

Το «λάδωμα» και τα «αλισβερίσια» με ντόπιους

Όπως έχει γίνει γνωστό από προηγούμενους κύκλους του Survivor, οι παίκτες έχουν καταφέρει να έρθουν σε επαφή με ντόπιους του Άγιου Δομίνικου και να προχωρήσουν ακόμη και σε συναλλαγές, εξασφαλίζοντας τροφή ή άλλα αντικείμενα που χρειάζονται. Πρόκειται είτε για άτομα που δουλεύουν στην παραγωγή του Survivor, είτε για κατοίκους του νησιού, που κινούνται στην ευρύτερη περιοχή.

Ας θυμηθούμε την περίπτωση του Γιώργου Αγγελόπουλου (Ντάνου) στο πρώτο Survivor, ο οποίος έδωσε στον βαρκάρη που μετέφερε την ομάδα του τα παπούτσια του και εκείνος για αντάλλαγμα του έδωσε φαγητό. Μεγάλος σάλος είχε προκληθεί και στην περίπτωση των Αλέξη Παππά και Κρις Σταμούλη στο Survivor 2021, οι οποίοι είχαν απομακρυνθεί μερικά χιλιόμετρα από την παραλία τους και είχαν φτάσει σε ένα χωριό με ντόπιους, όπου κατάφεραν να πάρουν φαγητό, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για κρυμμένα λεφτά ενός παίκτη, προτού ξεκινήσει το Survivor. Μάλιστα, τότε, τους είχε επιβληθεί «βαριά» ποινή για την παράβαση των κανόνων του παιχνιδιού. Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, τα κατοικημένα χωριά δεν είναι πολύ μακριά από τις παραλίες των ομάδων, μιλάμε για αποστάσεις 2 ή 3 χιλιομέτρων, ενώ οι παίκτες εύκολα μπορούν να ξεφύγουν από τους σεκιούριτι – κάτι που επισημάναμε και παραπάνω.

Τεράστιο θέμα είχε προκύψει στο περσινό Survivor για την παραβίαση των κανονισμών από τους Άρη Σοϊλέδη και Γιώργο Ταλάντσεβ, οι οποίοι είχαν συναντήσει κάποιον ντόπιο στον Άγιο Δομίνικο και μέσω αυτού κατάφεραν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με τους δικούς τους ανθρώπους στην Ελλάδα. Οι πληροφορίες λένε πως οι παίκτες είχαν «λαδώσει» τον κάτοικο του νησιού, ενώ δεν επικοινώνησαν μόνο μία φορά με την Αθήνα, αλλά σε τακτική βάση. Επίσης, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι και ο Τζέιμς Καφετζής είχε επικοινωνία με τον έξω κόσμο στο Survivor 2021 μέσω κινητού τηλεφώνου που διατηρούσε στην παραλία – κάτι το οποίο ο ίδιος είχε αρνηθεί.

Ο Γιώργος Λιανός στο Survivor All Star ΣΚΑΙ

Παράλληλα, πολλοί παίκτες έχουν παραδεχθεί, μετά από τις συμμετοχές τους στο Survivor, ότι έχουν κλέψει φαγητό κατά καιρούς, σε διάφορες ευκαιρίες που βρήκαν κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Για παράδειγμα, ο Περικλής Κονδυλάτος έχει εξομολογηθεί σε συνέντευξή του πως έχει κλέψει μια λουκανικόπιτα που βρήκε σε αμάξι ενός ντόπιου, ο Κώστας Παπαδόπουλος ότι έκλεψε μια μπανάνα και η Κάτια Ταραμπάνκο ένα σακουλάκι ρύζι. Τέλος, μιας και είχαμε πει παραπάνω για παραβάσεις, θυμόμαστε και την ποινή που επιβλήθηκε στον Γιάννη Τσολάκη, επειδή ήπιε καφέ που βρήκε στο τραπέζι της παραγωγής, λίγο πριν το αγώνισμα.

Τα «αόρατα» αντικείμενα και η παραγωγή

Όπως έχει γίνει γνωστό από παίκτες προηγούμενων κύκλων του Survivor, αλλά και όπως έχουμε μάθει από διάφορες πληροφορίες, οι παίκτες έχουν και χρησιμοποιούν κάποια αντικείμενα που οι τηλεθεατές δεν βλέπουν στα πλάνα. Συγκεκριμένα, η παραγωγή δίνει στις γυναίκες του ριάλιτι ξυραφάκια, αλλά και σερβιέτες ή ταμπόν για τις μέρες της περιόδου. Επίσης, η παραγωγή δίνει σε όλους τους παίκτες οδοντόβουρτσα, ωστόσο, μόλις πλύνουν τα δόντια τους, την παίρνει πίσω, δεν τους αφήνει να την κρατήσουν στην παραλία. Κλείνοντας, σημειώνεται πως πριν από τα αγωνίσματα, η παραγωγή δίνει στους παίκτες φρούτα (ανανά ή μπανάνα), αλλά και κάποιο ισοτονικό ρόφημα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα