Το σήμα των Θεματοφυλάκων του Συντάγματος. INTIME NEWS

ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΚΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ

Οι Θεματοφύλακες του Συντάγματος, οι Ελληνες Αυτόχθονες Ιθαγενείς και οι λοιπές ομάδες αρνητών δεν είναι τίποτα άλλο από παραφυάδες της ελληνικής σκοταδιστικής ακροδεξιάς.

Στην παράγραφο 4 του άρθρου 120 του Ελληνικού Συντάγματος διαβάζουμε τα εξής: “H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία”.

Πάνω σ’ αυτή τη διάταξη πατούν οι διάφορες ετερόκλητες ομάδες αρνητών του κορονοϊού και φανατικών πολέμιων του εμβολιασμού για τη δράση τους είτε αυτοπροσδιορίζονται ως “Θεματοφύλακες του Συντάγματος”, είτε ως “Ελληνες Αυτόχθονες Ιθαγενείς”. Θεωρούν, δηλαδή, ότι με τα μέτρα για την αποφυγή της περαιτέρω διασποράς της πανδημίας καταλύεται με τη βία το Σύνταγμα και ως εκ τούτου πρέπει να παρέμβουν ως …Έλληνες πατριώτες.

Κάπως έτσι προκύπτουν τα “τέρατα” που παρατηρούμε τις τελευταίες ημέρες. “Συνταγματική αστυνομία” που προχωρά σε ελέγχους σε επιχειρήσεις, “θεματοφύλακες” που συλλαμβάνουν γυμνασιάρχη στην Πιερία και τον μεταφέρουν στο αστυνομικό τμήμα (!) και μέλη “υπουργείου Θεραπειών” που πωλούσε “rapid test” τα οποία εμπεριείχαν σπρέι και ψεκαστικούς μηχανισμούς.

Αντιποίηση αρχής, ξεκάθαρα. Επίσης, οργάνωση που παραπέμπει σε παραστρατιωτική ομάδα. Στολές με δικέφαλους αετούς, ξαφνικές επιθέσεις εναντίον ανυποψίαστων πολιτών υπό το “βάρος” του “θεσμικού” τους ρόλου, λεκτικές απειλές. Αν η κατάσταση σας φέρνει το νου τον τρόπο με τον οποίο έδρασε στα χρόνια της “ακμής” της η Χρυσή Αυγή, μπορείτε πιο εύκολα να κατανοήσετε τη δράση των τωρινών αυτόκλητων “υπερασπιστών” του Συντάγματος.

Η ΧΑ, όπως θα θυμάστε, βοήθουσε υπέργηρους, διοργάνωνε αιμοδοσίες μόνο για Έλληνες, δρούσε με ένα σαφώς στρατιωτικό τρόπο (όπως αποδείχθηκε και στην περίπτωση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα), εκμεταλλευόταν άριστα τα κενά εξουσίας που άφηνε η οργανωμένη πολιτεία στα δύσκολα μνημονιακά χρόνια και δημιουργούσε εστίες κυριαρχίας.

Οι “αυτόχθονες” δεν διαθέτουν βέβαια το “ειδικό βάρος” της εγχώριας ναζιστικής δεξιάς, είναι όμως σαφές ότι απευθύνονται στα συντηρητικά αντανακλαστικά πολλών ανθρώπων που μετά από δύο σχεδόν χρόνια ταλαιπωρίας με την πανδημία είναι έτοιμοι να πιστέψουν κάθε θεωρία συνωμοσίας για να κερδίσουν την “ελευθερία” τους.

Μητέρα, αρνήτρια σελφ τεστ, οδηγείται στον εισαγγελέα. Τη συντρόφευαν μέλη των "Θεματοφυλάκων του Συντάγματος". INTIME NEWS


Περί αντιπροσώπευσης

Ας ρίξουμε σ’ αυτό το σημείο μία ματιά στη φρασεολογία που χρησιμοποιούν οι “Έλληνες Αυτόχθονες Ιθαγενείς” στα άρθρα που φιλεξενούνται στο διαδικτυακό τους τόπο.

Μετά το καλωσόρισμα των διαχειριστών της σελίδας, διαβάζουμε: “Η ιστοσελίδα αυτή δημιουργήθηκε για να σας παρέχει τις απαραίτητες πληροφορίες που σχετίζονται με την ανάκληση αντιπροσώπευσης – πληρεξουσιότητας.

Εδώ θα βρείτε πληροφορίες πως λειτουργεί το παγκόσμιο σύστημα σήμερα, πως σε κλέβουν μέσα στην χώρα σου και πόσο εύκολο είναι να βάλεις ένα τέλος σε όλα αυτά. Σας παρέχονται επίσης όλα τα απαραίτητα έγγραφα που είναι απαραίτητα για να τις νομικές ενέργειες”.

Η αόριστη επίκληση του “παγκόσμιου συστήματος” για το οποίο μάλιστα δεν δίνονται λεπτομέρειες, αποτελεί χαρακτηριστικό της ψεκασμένης ακροδεξιάς κα προφανώς δεν εκπλήσσει. Αυτό που εκπλήσσει είναι η χρήση από τους συντάκτες των όρων “ανάκληση αντιπροσώπευσης” και “πληρεξουσιότητα” σε μία εμφανή προσπάθεια να διανθίσουν με μία εσάνζ “δημοκρατικότητας” τη δράση τους.

Το επιχείρημα είναι απλοϊκό, στα όρια του γραφικού: “Δεν θεωρώ ότι οι θεσμοί με αντιπροσωπεύουν πια, οπότε παίρνω την πρωτοβουλία να “ανακαλέσω” τους αντιπροσώπους μου”. Για τη θεωρία της ανάκλησης των αιρετών αντιπροσώπων έχουν γράψει κατά καιρούς οι κορυφαίοι διανοητές του πλανήτη, μόνο που φυσικά δεν εννοούσαν μία βίαιη ανάκληση που γίνεται χωρίς όρους, αρχές και θεσμοθετημένους από πριν κανόνες”.

Παρακάτω, οι συγγραφείς των πονημάτων στο site των “Αυτόχθονων Ελλήνων” επιχειρούν να γίνουν περισσότερο σαφείς. “Η ανάκληση εκπροσώπησης-αντιπροσώπευσης είναι το πρώτο βήμα προς την ελευθερία” γράφουν και περίπου κηρύσσουν την εγκαθίδρυση της άμεσης δημοκρατίας στην Ελλάδα! Λίγο παραπάνω χρησιμοποιούν και τη λέξη “πατρίδα” μαζί με τη λέξη “ελεύθερος” και μάλιστα επιτίθενται σε όσους χρησιμοποιούνται ως εμπόρευμα “και δεν το αντιλαμβάνονται”.

Ακόμα πιο χαρακτηριστικά είναι τα πράγματα στην ιστοσελίδα των “Θεματοφυλάκων του Ελληνικού Συντάγματος”. Τον επισκέπτη του site τον υποδέχεται μία εικόνα της Παναγίας που κρατά στα χέρια της το μικρό Ιησού, εικόνα που συνοδεύεται από το αγαπημένο ρητό σχεδόν κάθε Ελληνα εθνικιστική. “Η ταν ή επί τας”. Μαζί φυσικά υπάρχει και μία ελληνική σημαία και έτσι, πολύ απλοϊκά, η αρχαία Ελλάδα ταυτίζεται με την ορθοδοξία κατά την παραδοσιακή και κυρίαρχη, μέχρι σήμερα, αντίληψη.

Από τις φωτογραφίες που οι ίδιοι οι διαχειριστές της σελίδας έχουν ανεβάσει, γίνεται σαφές ότι υπάρχει μία αδυναμία στην στρατικοποίηση. Στρατιωτικά παντελόνια, στρατιωτικά μπουφάν, αρβύλες και γενικά στρατιωτική οργάνωση… Ακόμα και μικρά παιδιά φορούν στρατιωτικούς μπερέδες που φέρουν το εθνόσημο.

Και για να μην υπάρξει καμία αμφιβολία για την πολιτική “ιδεολογία” και τα κίνητρα των “θεματοφυλάκων”, στην ενότητα “ποιοι είμαστε” διαβάζουμε επί λέξει: “Το να δράσεις κι εσύ είναι απλό. Επικοινωνείς με κάποιον από τους Θεματοφύλακες της περιοχής σου (θα τους βρεις ΕΔΩ), και πηγαίνεις, μετά από την καθοδήγηση του Θεματοφύλακα, στο αστυνομικό τμήμα που ανήκεις για να καταθέσεις την αναφορά-καταγγελία-μήνυση εναντίον όλων αυτών που έχουν συμβάλει εδώ και δεκαετίες στο ξεπούλημα του Έθνους και την κατάλυση του Συντάγματος, και παρανομούν ασυστόλως εναντίον των πολιτών του Έθνους. Όλοι οι επίορκοι πολιτικοί και μέλη του συστήματος από το 2011 έχουν διαπράξει το κακούργημα της Εσχάτης Προδοσίας, έχοντας διαμελίσει και ξεπουλήσει την κυριαρχία της χώρας σε ξένα εδάφη”.

Είναι πλέον κάτι παραπάνω από φανερό ότι τμήμα της ελληνικής κοινωνίας όχι απλά δεν μπορεί να παρακολουθήσει τις εξελίξεις στη σύγχρονη κοινωνία αλλά δημιουργεί γύρω από αυτήν την αδυναμία της ένα πλέγμα παγκόσμιας συνωμοσίας. Konstantinos Tsakalidis / SOOC


Οι πολιτικοί, λοιπόν, είναι συλλήβδην επίορκοι και προδότες του Έθνους, έχουν ξεπουλήσει τη χώρα, την έχουν διαμελίσει. Κοντολογίς, μία ξεκάθαρα ακροδεξιά ρητορική με “αντισυστημικά” χαρακτηριστικά σαν και αυτά με τα οποία “κοσμούσαν” πολλές φορές τους λόγους τους ο φύρερ της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχολολιάκος και όλα τα προβεβλημένα μέλη της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης (Κασιδιάρης, Παναγιώταρος κτλ).

Στο site μπορεί κανείς να βρει τέλος και όλα τα ανδραγαθήματα της “συνταγματικής αστυνομίας” με πρώτο τη σύλληψη του άτυχου γυμνασιάρχη στην Πιερία πριν οι 11 “θεματοφύλακες” συλληφθούν.

Σε ό,τι αφορά τον τρόπο δράσης τους αυτός παραπέμπει στα τάγματα εφόδου της ΧΑ. Πολλοί άνθρωποι εναντίον ενός και χρήση βίας βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη. Ιδού πως περιγράφει η ΕΛΑΣ το περιστατικό της Πιερίας: “Ειδικότερα, νωρίτερα το πρωί, τα προαναφερόμενα άτομα, δρώντας από κοινού, ακινητοποίησαν με βία τον διευθυντή σχολικής μονάδας τη στιγμή που προσερχόταν στο σχολικό συγκρότημα, του φόρεσαν χειροπέδες και τον ανάγκασαν με τη βία να επιβιβασθεί σε όχημα, προκειμένου να τον οδηγήσουν σε Αστυνομικό Κατάστημα, με το πρόσχημα ότι παραβιάζει συνταγματικές διατάξεις”.

Στο παρακάτω video τέλος θα δείτε έναν από τους συλληφθέντες για τα γεγονότα στο γυμνάσιο του Αιγινίου να δηλώνει απόστρατος αστυνομικός της ΕΛΑΣ και ότι παραβιάζονται τα δικαιώματά του. Ως προς το πρώτο σκέλος, λέει την αλήθεια, πράγματι μεταξύ των συλληφθέντων υπάρχει και ένας πρώην αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας.

Είναι, παράλληλα, σαφές ότι μεταξύ των θεματοφυλάκων και των αυτόχθονων Ελλήνων συναντά κανείς πρόσωπα που “αγωνίστηκαν” τα προηγούμενα χρόνια στο πλευρό του Αρτέμη Σώρρα ο οποίος υποσχόταν απαλλαγές από δυσβάσταχτα χρέη με κεφάλαια που στην πραγματικότητα δεν υπήρχαν πουθενά. Θα έλεγε δηλαδή κανείς ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται εδώ ως μία συνέχεια μίας ατέλειωτης φάρσας (η οποία, όμως, δεν έχει καθόλου πλάκα).

Από πορεία αντιεμβολιαστών. Alexandros Michailidis / SOOC


Από τους μακεδονομαχους στους αρνητές του κορονοϊου

Είναι πλέον κάτι παραπάνω από φανερό ότι τμήμα της ελληνικής κοινωνίας όχι απλά δεν μπορεί να παρακολουθήσει τις εξελίξεις στη σύγχρονη κοινωνία αλλά δημιουργεί γύρω από αυτήν την αδυναμία της ένα πλέγμα παγκόσμιας συνωμοσίας ακριβώς για να δικαιολογήσει τις σκοταδιστικές αντιδράσεις της.

Ειδικά κατά την τελευταία δεκαετία κατά την οποία το άτυπο κοινωνικό συμβόλαιο δοκιμάστηκε όσο ποτέ από τη Μεταπολίτευση και μετά κάθε είδους “ψεκασμένη” θεωρία βρίσκει πρόσφορο το έδαφος για να αναπτυχθεί, κυρίως στην ελληνική περιφέρεια αλλά όχι μόνο. Γίνεται, άρα, απολύτως ξεκάθαρο ότι υφίσταται πρόβλημα στην παιδεία, ότι η θρησκεία εξακολουθεί να παίζει, εν έτει 2021, σημαίνοντα ρόλο στις επιλογές των ανθρώπων και ότι τα συντηρητικά αντανακλαστικά αποδεικνύονται ολοζώντανα και ίσως πιο ισχυρά από ποτέ με αφορμή μάλιστα γεγονότα που ξεπερνούν κατά πολύ τα ελληνικά σύνορα και τα εν Ελλάδι δρώμενα.

Ειδικότερα, η επίκληση της θρησκείας και η έντονη παρουσία θρησκευτικών συμβόλων σε ομάδες όπως αυτή των “Θεματοφυλάκων του Συντάγματος” δείχνουν ότι η χώρα δεν μπορεί να απαλλαγεί από τη βαριά σκιά της θρησκείας όπως άλλωστε συμβαίνει, με ανάλογη ένταση και στις υπόλοιπες χώρες των Βαλκανίων, ιδίως σ’ αυτές που ασπάζονται ως επίσημο δόγμα την ορθοδοξία.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι μέρος των ιερωμένων όχι μόνο αντιστέκεται σθεναρά στην υιοθέτηση των μέτρων κατά του κορονοϊού αλλά καταναλώνει με απίστευτη ευκολία τις συνωμολοσιολογικές προσεγγίσεις οι οποίες πολλές φορές περνούν στους πιστούς μέσα από τα επίσημα “κανάλια” της εκκλησίας, όπως είναι το κυριακάτικο κήρυγμα.

Μέσα σ’ αυτό το ζοφερό σκηνικό, η ελληνική πολιτεία επιχειρεί να αμυνθεί, όχι πάντα με επιτυχία. Η καταδική του ανορθολογικού λόγου δεν είναι πάντα ξεκάθαρη και πολλές φορές τα μέτρα λαμβάνονται χωρίς επαρκή τεκμηρίωση από επιστημονικά δεδομένα με αποτελέσμα οι πάσης φύσεως “θεματοφύλακες” να βρίσκουν πάτημα για τη δράση τους.

Χώρια που πολλές φορές στο παρελθόν ομάδες παρόμοιες μ’ αυτές των θεματοφυλάκων είχαν πλατιά αποδοχή και βήμα στα ΜΜΕ όταν, ας πούμε, μιλούσαν για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και για τους προδότες που υπέγραψαν τη Συμφωνία των Πρεσπών. Οι πατριώτες του πρόσφατου παρελθόντος δεν μετατράπηκαν σε “ψέκες” μέσα σε τρία μόνο χρόνια. “Ψέκες” ήταν πάντα. Οι αφορμές άλλαξαν, όχι ο πυρήνας των πεποιθήσεών τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα