Λονδίνο: Συμφωνία με την Jet2 για αύξηση 600.000 αεροπορικών θέσεων το 2022

Λονδίνο: Συμφωνία με την Jet2 για αύξηση 600.000  αεροπορικών θέσεων το 2022
WTM London Excel Steve Forrest/Workers' Photos

Σημαντική συμφωνία ανάμεσα στο ελληνικό υπουργείο Τουρισμού και το Βρετανό tour operator.

Συμφωνία με τον Όμιλο Jet2.com και Jet2holidays για αύξηση κατά 600.000 των διαθέσιμων αεροπορικών θέσεων σε ελληνικούς προορισμούς το 2022, σε σχέση με το 2019, έκλεισε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, κατά τη διάρκεια συνάντησης εργασίας με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου Steve Heapy, στο πλαίσιο της τουριστικής έκθεσης World Travel Market που ξεκίνησε σήμερα στο Λονδίνο.

Όπως προβλέπει η συμφωνία, οι διαθέσιμες αεροπορικές θέσεις της εταιρείας για την Ελλάδα το 2022 θα είναι 1,44 εκατομμύρια, οι πτήσεις θα διεξάγονται από 10 βρετανικά προς 15 ελληνικά αεροδρόμια, ενώ προστίθενται δύο πτήσεις την εβδομάδα προς Αθήνα από Μπέρμιγχαμ και Μάντσεστερ από τις 15 Απριλίου. Συνολικά, η εταιρεία θα πραγματοποιεί 270 πτήσεις την εβδομάδα προς ελληνικούς προορισμούς.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι με βάση τα αποτελέσματά τους για το 2021, οι αγγλικές αεροπορικές εταιρείες και οι tour operators αντιδρούν πολύ θετικά για το 2022. «Το καλοκαίρι για τους Βρετανούς ξεκινά νωρίς στην Ελλάδα, από την 1 Απριλίου, με πρώτο προορισμό το Ηράκλειο και με πάνω από 15 ελληνικούς προορισμούς. Βρισκόμαστε επίσης σε προχωρημένες συζητήσεις για να παραμείνουν ανοιχτοί κάποιοι από τους προορισμούς αυτούς το χειμώνα του 2022-2023», τόνισε ο υπουργός.

Στο επίκεντρο της στρατηγικής του υπουργείου είναι η ανάπτυξη του city break, με τον κ. Κικίλια να δηλώνει ότι η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη είναι κομβικές πόλεις. «Η καμπάνια μας με τον ΕΟΤ φέτος ξεκινάει με τους χειμερινούς προορισμούς και το city break από τα τέλη Νοεμβρίου και ότι από τις αρχές Απριλίου ξαναξεκινούν και οι 13 πτήσεις από τις Η.Π.Α. – 14 με την Emirates που παραμένει ανοιχτή και όλο τον χειμώνα. Βούλησή της ελληνικής Κυβέρνησης και του υπουργείου Τουρισμού είναι να μπορέσουμε να έχουμε πτήση από τις Η.Π.Α. και στη Θεσσαλονίκη», τόνισε.

Ο κ. Κικίλιας συναντήθηκε επίσης με τον υπουργό Τουρισμού της Σαουδικής Αραβίας Ahmed Al Khateeb. Στη συνάντηση επαναβεβαιώθηκε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη συνεργασία των δύο χωρών στον τουριστικό τομέα μέσω επενδύσεων στην Ελλάδα, αλλά και παροχής ελληνικής τεχνογνωσίας για την τουριστική ανάπτυξη της Σαουδικής Αραβίας. Συναντήσεις εργασίας είχε ακόμη με ανώτατα στελέχη της Ένωσης Βρετανών Τουριστικών Πρακτόρων ABTA, η οποία απαριθμεί 1.200 μέλη, και της αεροπορικής εταιρείας Ryanair.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα