Αναβολή στον διαστημικό περίπατο της NASA λόγω προβλήματος στη στολή αστροναύτη

Αναβολή στον διαστημικό περίπατο της NASA λόγω προβλήματος στη στολή αστροναύτη

Πρόβλημα στη διαστημική στολή ενός από τους αστροναύτες αναγκάζει τη NASA να αναβάλει το νέο τροχιακό περίπατο μέχρι την Τρίτη

Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία NASA ανέβαλε για τη Δευτέρα προς την Τρίτη το δεύτερο διαστημικό περίπατο με τον οποίο πρόκειται να συνεχιστεί η επισκευή του συστήματος ψύξης του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS). Η αναβολή κρίθηκε αναγκαία μετά την ανακάλυψη ενός προβλήματος στην στολή του ενός από τους δύο αστροναύτες που έκαναν τον διαστημικό περίπατο με επιτυχία το Σάββατο.

Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία ανακοίνωσε την απόφαση αργά το Σάββατο λέγοντας ότι ήταν πιθανώς ένα πρόβλημα διαρροής νερού στη στολή του αστροναύτη Ρικ Μαστράτσιο. Το συγκεκριμένο πρόβλημα με την διαστημική στολή δεν έχει καμία σχέση με τη διαρροή που σημειώθηκε τον περασμένο Ιούλιο στις άλλες διαστημικές στολές που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της τότε τροχιακής εξόδου των αστροναυτών που βρίσκονταν στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Η NASA διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ αυτού του νέου προβλήματος και της διαρροής νερού, που συνέβη στο διαστημικό κράνος που χρησιμοποιούσε στις 16 Ιουλίου ο Ιταλός αστροναύτης Λούκα Παρμιτάνο του Ευρωπαικού Οργανισμού Διαστήματος. Ο ιταλός αστροναύτης αναγκάστηκε τότε λόγω των συνθηκών να επιστρέψει στο σταθμό έκτακτης ανάγκης .

Οι αμερικανοί αστροναύτες Ρικ Μαστράτσιο και Μάικ Χόπκινς πραγματοποίησαν ένα τροχιακό περίπατο πέντε ωρών και 29 λεπτών το Σάββατο κατά τη διάρκεια του οποίου αφαίρεσαν μια ελαττωματική αντλία αμμωνίας σε ένα από τα δύο κυκλώματα ψύξης του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS). Θα πρέπει κανονικά να εγκαταστήσουν τη νέα αντλία την Τρίτη.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

"Διαστημικός" περίπατος για μια χαλασμένη αντλία ψύξης

SHARE:

24Media Network