Facebook Dating: Αναβολή στο ευρωπαϊκό λανσάρισμα λόγω έρευνας στα γραφεία της εταιρείας

Facebook Dating: Αναβολή στο ευρωπαϊκό λανσάρισμα λόγω έρευνας στα γραφεία της εταιρείας

Εκπρόσωπος της Facebook επιβεβαίωσε την αναβολή του Facebook Dating για την Ευρώπη και τόνισε ότι συνεργάζονται με την IDPC για τη δημιουργία ισχυρών δικλείδων ασφαλείας, αλλά δεν έδωσε κάποιο χρονοδιάγραμμα για το νέο λανσάρισμα.

Το προγραμματισμένο λανσάρισμα του Facebook Dating στην Ευρώπη πήρε αναβολή, μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της εταιρείας στο Δουβλίνο.

Ο έλεγχος που διενεργήθηκε από την Ιρλανδική επιτροπή προστασίας δεδομένων (IDPC – Irish Data Protection Commission) ανάγκασε τη Facebook στην αναβολή του λανσαρισματος του δικού της Tinder μόλις μία ημέρα πριν προγραμματισμένη ημερομηνία. Για την ακρίβεια, το Facebook Dating θα άνοιγε τις πόρτες του σήμερα 13 Φεβρουαρίου 2020 για να προλάβει τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου.

Σημειώνεται ότι η IDPC είναι η αρμόδια επιτροπή για τον έλεγχο και την εφαρμογή των κανονισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αφορούν την προστασία της ιδιωτικότητας. Σε δήλωση που εξέδωσε αναφέρει χαρακτηριστικά πως ανησύχησαν διότι η Facebook τούς ενημέρωσε μόλις πριν από 10 ημέρες για το λανσάρισμα της στην Ευρώπη.

Όπως σημειώνει το Techgear.gr, οι ανησυχίες των χρηστών έγιναν ακόμη πιο έντονες δεδομένου του γεγονότος ότι δεν παρουσίαστηκε καμία πληροφορία η έγγραφο στις 3 Φεβρουαρίου 2020 που να σχετίζεται με τους κανονισμούς προστασίας της ιδιωτικότητας ή τις διαδικασίες που ακολουθεί η Facebook Ireland.

Γι’ αυτόν τον λόγο, εξουσιοδοτημένοι εκπρόσωποι της IDPC πραγματοποίησαν επί τόπου έρευνα στα γραφεία της Facebook στην Ιρλανδία και πήραν στην κατοχή τους διαφορά έγγραφα.

Εκπρόσωπος της Facebook επιβεβαίωσε την αναβολή του Facebook Dating για την Ευρώπη και τόνισε ότι συνεργάζονται με την IDPC για τη δημιουργία ισχυρών δικλείδων ασφαλείας, αλλά δεν έδωσε κάποιο νέο χρονοδιάγραμμα για το λανσάρισμα.

Πώς λειτουργεί το Facebook Dating

Για να χρησιμοποιήσει κανείς το Facebook Dating δεν χρειάζεται να δημιουργήσει νέο λογαριασμό (αν καια προσφέρεται η επιλογή για όσους το επιθυμούν). Θα του εμφανίζονται προτάσεις για χρήστες που βρίσκονται και αυτοί στο Dating, αλλά δεν θα χρειάζεται να περιμένει να γίνει match για να συνομιλήσειςμε κάποιον. Απλά στέλνει μήνυμα ή πατά το Like button.

Υποστηρίζονται τα stories, υπάρχουν εργαλεία για να προστατευτεί ο χρήστης σε περίπτωση που πάει κάτι στραβά στα ραντεβού (π.χ. διαμοιρασμός της τοποθεσίας του με φίλους στο Messenger), ενώ ως κορυφαίο χαρακτηριστικό αναφέρεται η λειτουργία Secret Crush.

Το Secret Crush είναι μια λίστα στην οποία μπορεί κανείς να προσθέσει έως και 9 άτομα που τον ενδιαφέρουν για κάτι παραπάνω από ένα “γεια” στο Facebook Messenger. Σε περίπτωση που αυτά τα άτομα χρησιμοποιούν το Facebook Dating, θα τους έρθει μια ειδοποίηση ότι κάποιος τους έχει προσθέσει στη λίστα Secret Crush χωρίς, όμως, να μαθαίνουν ποιος είναι. Για να “δέσει το γλυκό” θα πρέπει να δηλώσει τον χρήστη και το ενδιαφερόμενο άτομο στη δική του λίστα, επομένως, γίνεται “match” και μόνον τότε μαθαίνουν αμφότεροι για τις προθέσεις του άλλου.

Να σημειωθεί ότι εάν το άτομο που έχετε προσθέσει στη λίστα Secret Crush δεν σας προσθέσει στη δική του, τότε δεν θα μάθει ποτέ για το ενδιαφέρον σας. Εάν, επίσης, δεν χρησιμοποιεί γενικά το Facebook Dating δεν θα του έρθει ποτέ ειδοποίηση πως κάποιος τον έχει προσθέσει στη λίστα Secret Crush. Ξεκαθαρίζεται, επίσης, ότι η λίστα αυτή είναι αυστηρά προσωπική και δεν δημοσιεύεται πουθενά.

Τέλος, για να αποφύγουν το spam, η Facebook ανέφερε πως θα μπορεί κανείς να πραγματοποιεί προσθαφαιρέσεις στη λίστα Secret Crush ανά συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα