Huawei P30: Ένα διαμαντάκι στη “σκιά” του P30 Pro

Huawei P30: Ένα διαμαντάκι στη “σκιά” του P30 Pro
techgear.gr

Παλαιότερα, τόσο η Huawei, όσο και οι ανταγωνιστές της, επέλεγαν να λανσάρουν μόνο ένα από τα δύο premium μοντέλα σε μια αγορά, ωστόσο, βλέπουμε ότι αυτή η πολιτική αλλάζει τον τελευταίο καιρό

Έφτασε η ώρα να μιλήσουμε για το μεσαίο μοντέλο της οικογένειας Huawei P30, το οποίο δοκιμάζουμε εδώ και περίπου 2 εβδομάδες. Γενικά μιλώντας, αρκετός κόσμος μπερδεύεται με την ύπαρξη του λεγόμενου “μεσαίου” μοντέλου σε αυτές τις premium σειρές. Στην περίπτωση των Lite εκδόσεων τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: αποκτάς ένα πολύ αξιόλογο smartphone που σου προσφέρει κάποια από τα χαρακτηριστικά των ακριβότερων μοντέλων, αλλά σε πολύ χαμηλότερη τιμή. Με τα μεσαία μοντέλα μπλέκεται η κατάσταση, αφού βρίσκονται απλά ένα “κλικ” χαμηλότερα από τις εκδόσεις Pro και η τιμή τους κινείται σε αρκετά υψηλά επίπεδα για να πεις ότι  γλιτώνεις χρήματα.

Όπως αναφέρει το Techgear.gr, παλαιότερα, τόσο η Huawei, όσο και οι ανταγωνιστές της, επέλεγαν να λανσάρουν μόνο ένα από τα δύο premium μοντέλα σε μια αγορά, ωστόσο, βλέπουμε ότι αυτή η πολιτική αλλάζει τον τελευταίο καιρό. Προφανώς, κάτι ξέρουν περισσότερο από εμάς για να ακολουθούν αυτήν την τακτική, αλλά για να είμαστε δίκαιοι θα σχολιάσουμε το Huawei P30 σε σύγκριση με το Huawei P30 Pro (που επίσης έχουμε στα χέρια μας από την ημέρα της παρουσίασης) για να δούμε αν αξίζει κανείς να μείνει με το P30 ή να δώσει €300 περισσότερα για το P30 Pro.

Ας ξεκινήσουμε αναφέροντας ότι αμφότερα χρησιμοποιούν την τελευταία έκδοση του λειτουργικού συστήματος Android 9 Pie με το περιβάλλον χρήσης EMUI 9.1, έρχονται με gradient χρωματισμό στο πίσω μέρος, in-display αισθητήρα αποτυπωμάτων, τον ίδιο επεξεργαστή και φακούς Leica στην πίσω κάμερα τους. Παρόλα αυτά, το Huawei P30 έρχεται με μικρότερη οθόνη 6.1’’ αντί 6.5’’ (ίδιας ανάλυσης) διαφορετικού design (δεν υπάρχουν κυρτές γωνίες), μικρότερη μπαταρία (3650mAh αντί 4200mAh) χωρίς δυνατότητα ασύρματης φόρτισης ή αντίστροφης φόρτισης και χωρίς το 5x οπτικό zoom στην κάμερα. Όλα αυτά αποτυπώνονται και στην τιμή, μιας και το P30 κοστίζει €749, ενώ το P30 Pro κοστίζει €1049 (πλέον μπορείτε να τα βρείτε αρκετά φθηνότερα).

Huawei P30

  • Οθόνη 6.1’’ FHD+ AMOLED (2340 x 1080)

  • Επεξεργαστής octa-core Kirin 980

  • Μνήμη RAM 6GB

  • Αποθηκευτικός χώρος 128GB (επέκταση με Nano card)

  • Τριπλή κάμερα 40MP f/1.8 + 16MP f/2.2 ultrawide + 8MP f/2.4 telephoto (3x οπτικό zoom) με O.I.S.

  • Εμπρόσθια κάμερα 32MP f/2.0

  • Αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη

  • dualSIM

  • WiFi 802.11ac, Bluetooth 5.0, GPS/GLONASS, NFC, 4G LTE

  • Λειτουργικό σύστημα Android 9 Pie με EMUI 9.1

  • Μπαταρία 3650mAh με φορτιστή 22.5W

  • Υποδοχές USB Type-C, 3.5mm

  • Διαστάσεις 149.1 x 71.4 x 7.6mm

  • Βάρος 165gr

Σχεδιασμός – Κατασκευή

Στο κομμάτι του σχεδιασμού και της κατασκευής δεν μπορούμε να έχουμε παράπονο. Το Huawei P30 είναι μια στιβαρή συσκευή που σου αφήνει ξεκάθαρα την αίσθηση πως κρατάς κάτι premium στο χέρι σου. 

Στην πρόσοψη έχουμε flat οθόνη με εμφανή bezels επάνω, κάτω και στις πλευρές, όπως και notch-σταγόνα επάνω κεντρικά για την εμπρόσθια κάμερα. Στο κάτω μέρος υπάρχει το ηχείο και οι υποδοχές USB Type-C και 3.5mm για ακουστικά, στη δεξιά πλευρά το power button με κόκκινη “τσαχπινιά” και τα volume buttons, ενώ στη δεξιά πλευρά βρίσκεται η υποδοχή για τις κάρτες SIM και τη Nano Memory card. Το επάνω μέρος είναι “καθαρό” και στην πίσω πλευρά υπάρχει μόνο η διάταξη της τριπλής κάμερας με το διπλό LED flash.

Εδώ να σημειώσουμε ότι το camera module προεξέχει λιγάκι περισσότερο απ’ όσο θα θέλαμε, διότι αν δεν του φοράς θήκη θα παρατηρήσεις πως δεν στέκεται καλά επάνω σε μια επιφάνεια. Υπάρχουν και αυτοί που δεν θέλουν να χρησιμοποιούν θήκες για να απολαμβάνουν το design της συσκευής τους στο μέγιστο, οπότε, δεν είναι και ό,τι καλύτερο να σου “μπαλαντζάρει” το smartphone όταν το ακουμπάς επάνω σε ένα γραφείο.

techgear.gr

.techgear.gr

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα