Η Microsoft εξαγοράζει την Activision Blizzard για σχεδόν 70 δισεκατομμύρια δολάρια

Η Microsoft εξαγοράζει την Activision Blizzard για σχεδόν 70 δισεκατομμύρια δολάρια
Activision Blizzard Jae C. Hong, File/AP Photo

Η Microsoft επιβάλλει την κυριαρχία της στο λεγόμενο metaverse και προχωρά στην εξαγορά της εταιρείας βιντεοπαιχνιδιών Activision Blizzard έναντι 68.7 δις δολλάρια.

Στην εξαγορά της Activision Blizzard, της εταιρείας που κρύβεται πίσω από τα πιο δημοφιλή βιντεοπαιχνίδια της αγοράς, έναντι σχεδόν 70 δισεκατομμυρίων δολαρίων προχωρά η Microsoft με τα ξένα ειδεησεογραφικά πρακτορεία να κάνουν λόγο για το μεγαλύτερο στοίχημα στην εποχή του metaverse, που μόλις ξεκίνησε.

Όπως αναφέρουν σε άρθρο τους οι New York Times, πρόκειται για τη μεγαλύτερη εξαγορά στην 46χρονη ιστορία της Microsoft και είναι ένα μεγάλο στοίχημα για τη μελλοντική της κατεύθυνση, καθώς η συγκεκριμένη συμφωνία αποτελεί ένα είδους πρόκλησης για τις ρυθμιστικές αρχές στην Ουάσιγκτον, μια και τόσο οι Δημοκρατικοί όσο και οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν πιέσει να περιοριστεί η δύναμη των τεχνολογικών κολοσσών.

ap/Mark Lennihan

 

Η Microsoft προσφέρει 95 δολ. για κάθε μια μετοχή της Activision, περίπου 45% πάνω από την τιμή της μετοχής της εταιρείας βιντεοπαιχνιδιών πριν από την ανακοίνωση της εξαγοράς. Η Microsoft επισήμανε πως ο Bobby Kotick θα παραμείνει CEO της Activision και μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας και θα λογοδοτεί πλέον στον επικεφαλής gaming της Microsoft, Phil Spencer.

Αγοράζοντας την Activision, η οποία αντιμετώπισε κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση και διακρίσεις, τις οποίες τα ανώτερα στελέχη αγνόησαν, η Microsoft φαίνεται να αποκρούει μια διαμάχη σχετικά με την κουλτούρα της εταιρείας βιντεοπαιχνιδιών στον χώρο εργασίας. Αξίζει να σημειωθεί πως οι κατηγορίες εναντίον της Activision προκάλεσαν την πτώση της μετοχής της εταιρείας στο 27%, ενώ η μετοχή της Microsoft υποχώρησε κατά 1% μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς.

Η Microsoft θα κερδίσει τους σχεδόν 400 εκατομμύρια μηνιαίους χρήστες παιχνιδιών της Activision και πρόσβαση σε μερικά από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια στον κόσμο, μεταξύ αυτών το Call of Duty και Candy Crush, τα οποία αναμένεται να αποτελέσουν τον ακρογωνιαίο λίθο του metaverse, ενώ η συμφωνία επιταχύνει την ανάπτυξη της Microsoft στον κλάδο των παιχνιδιών και με την ολοκλήρωση της εξαγοράς θα τη φέρνει στην τρίτη θέση της αγοράς (από πλευράς εσόδων) πίσω από τις Tencent Holdings και Sony.

Σημειώνεται ότι η Microsoft διαθέτει επίσης την κονσόλα Xbox ενώ κατέχει και το “Minecraft.”

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα