Κορονοϊός: Εφαρμογή παρακολούθησης κρουσμάτων από Apple και Google

Apple και Google
Apple και Google SHUTTERSTOCK

Apple και Google ετοιμάζουν από κοινού σύστημα παρακολούθησης για τον κορονοϊό μέσα στα Android και iOS.

Πριν από μερικές ημέρες η ΕΕ εξέταζε τη δημιουργία μιας πανευρωπαϊκής εφαρμογής, με τη βοήθεια της οποίας θα μπορεί να παρακολουθεί την εξάπλωση του κορονοϊού στην Ευρώπη. Στο θέμα αυτό παρενέβη το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Προστασίας Δεδομένων (ΕΣΠΔ - EDPS) έτσι ώστε να διασφαλιστεί η προστασία της ιδιωτικότητας των πολιτών.

Τελικά, ίσως να μη χρειαστεί καν η δημιουργία μιας τέτοιας εφαρμογής διότι θα φροντίσουν οι Apple και Google για αυτού του είδους την παρακολούθηση.

ADVERTISING

Οι δύο ανταγωνίστριες εταιρείες ανακοίνωσαν από κοινού πριν από λίγο ότι θα συνεργαστούν για τη δημιουργία νέων APIs που με τη βοήθεια του Bluetooth θα ειδοποιούν έναν χρήστη σε περίπτωση που βρίσκεται κοντά σε κάποιον που έχει βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό!

Σύμφωνα με το Techgear.gr, ο χρήστης θα έχει τη δυνατότητα να ενημερώνει άμεσα από μόνος του την εφαρμογή για το ενδεχόμενο να έχει προσβληθεί και ο ίδιος από τον κορωνοϊό, έτσι ώστε να λαμβάνουν την αντίστοιχη ενημέρωση και οι κοντινοί σε αυτόν χρήστες.

Τα APIs των Apple και Google θα είναι διαθέσιμα από το Μάιο, ωστόσο, στους επόμενους μήνες αυτού του είδους η παρακολούθηση μέσω Bluetooth θα ενσωματωθεί στα λειτουργικά συστήματα Android και iOS!

Οι δύο εταιρείες τονίζουν ότι τα APIs έχουν αναπτυχθεί με γνώμονα την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα των χρηστών, ενώ θα προσφέρεται η δυνατότητα να μη συμμετέχεις στην παρακολούθηση, υπό την έννοια ότι το smartphone σου δεν θα σε παρακολουθεί με αυτόν τον τρόπο εάν δεν δώσεις τη συγκατάθεση σου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Apple, Google, Ευρωπαϊκή Ένωση
SHARE:

24Media Network