Nintendo Play Station: Η ακυκλοφόρητη παιχνιδοκονσόλα πωλήθηκε 360.000 δολάρια!

Nintendo Play Station: Η ακυκλοφόρητη παιχνιδοκονσόλα πωλήθηκε 360.000 δολάρια!
techgear.gr

H κονσόλα ήταν ξεχασμένη σε μια σοφίτα μέχρι που την ανακάλυψε ο γιος του ιδιοοκτήτη. Πουλήθηκε σε δημοπρασία έναντι 360.000 δολάρίων.

Το πιο ακριβό αναμνηστικό κατασκεύασμα από τη βιομηχανία του gaming πουλήθηκε σε δημορασία έναντι 360.000 δολαρίων. Πρόκειται για ένα πρωτότυπο του “Nintendo Play Station”,

Η δημοπρασία έγινε στα κεντρικά του οίκου Heritage στο Dallas (Texas), όπου πωλήθηκε έναντι $360.000 (!) με αποτέλεσμα να γίνει το

Το πρωτότυπο ανήκε αρχικά στον πρώην πρόεδρο της Sony Computer Entertainment America, κ. Olaf Olafsson (1991-1996), στη συνέχεια πέρασε μετά από μια αγοραπωλησία στα χέρια του Terry Diebold όπου και παρέμεινε μέχρι το 2015 χαμένο σε μια σοφίτα. Εκεί το ανακάλυψε ο γιος του και από τότε η οικογένεια των Diebold το επιδεικνύει σε διάφορες εκθέσεις που αφορούν το gaming. Ο Terry Diebold δήλωσε στην ιστοσελίδα Kotaku ότι αρνήθηκε πρόταση ύψους $1.2 εκατ. τον περασμένο Δεκέμβριο.

Όσοι έχετε περάσει τα 40 και έχετε ξεχασμένα σε αποθήκες παλιά (γνήσια) video games, παιχνιδοκονσόλες, υπολογιστές, συλλεκτικά αντικείμενα κλπ. ρίχνετε που και που μια ματιά σε αυτές τις δημοπρασίες. Πρόσφατα ένας συλλέκτης πλήρωσε $1 εκατ. για μια συλλογή σπάνιων παιχνιδιών, ενώ στην ίδια δημοπρασία για το Nintendo Play Station πωλήθηκαν παιχνίδια του NES σε σφραγισμένη κατάσταση (δεν ανοίχτηκε ποτέ η συσκευασία τους) σε τιμές $66.000 (Stadium Events), $45.600 (Mike Tyson’s Punch-Out) και $20.600 (Super Mario Bros.)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα