SpaceX Starship: Εξερράγη κατά την προσγείωση μετά από δοκιμαστική πτήση

SpaceX Starship: Εξερράγη κατά την προσγείωση μετά από δοκιμαστική πτήση
screenshot KameraOne

Ο πύραυλος Starship που καταστράφηκε φλεγόμενος ήταν ένα πρωτότυπο ύψους 16 ορόφων και αναπτύχθηκε από την εταιρεία του Μασκ για τη μεταφορά ανθρώπων και 100 τόνων φορτίου σε αποστολές στο φεγγάρι και τον Άρη.

Το πρωτότυπο SpaceX’s Starship εξερράγη ενώ προσπαθούσε να προσγειωθεί μετά τη δοκιμαστική εκτόξευσή του από την εγκατάσταση πυραύλων της εταιρείας στο Boca Chica του Τέξας των ΗΠΑ.

Το βίντεο της δοκιμής έδειξε ότι ο αυτοκατευθυνόμενος πύραυλος προσγειώθηκε με ταχύτητα μετά από ελεγχόμενη κατάβαση πριν εξαφανιστεί σε μία μπάλα φλόγας.

Παρά το καταστροφικό τέλος στη δοκιμή έξι και μισών λεπτών, ο επιχειρηματίας της SpaceX, Έλον Μασκ, ήταν ενθουσιασμένος. «Άρης, ερχόμαστε!!» έγραψε στο Twitter.

Ο πύραυλος Starship που καταστράφηκε στο ατύχημα ήταν ένα πρωτότυπο ύψους 16 ορόφων και αναπτύχθηκε από την ιδιωτική εταιρεία του Μασκ για τη μεταφορά ανθρώπων και 100 τόνων φορτίου σε μελλοντικές αποστολές στο φεγγάρι και τον Άρη, σύμφωνα με τον Guardian.

Η δοκιμαστική πτήση είχε σκοπό να φτάσει σε υψόμετρο 12.500 μέτρων, προωθημένη από τρεις από τους νέους κινητήρες Raptor της SpaceX για πρώτη φορά.

 

Η Nasa απένειμε στη SpaceX 135 εκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσει στην ανάπτυξη του Starship, παράλληλα με ανταγωνιστικά οχήματα από τις αντίπαλες επιχειρήσεις, όπως τη Blue Origin, τη διαστημική εταιρεία που ανήκε στον δισεκατομμυριούχο Jeff Bezos και τη Dynetcis που ανήκει στη Leidos.

Οι τρεις εταιρείες ανταγωνίζονται για μελλοντικές συμβάσεις με την Nasa, που στόχο έχουν μία σειρά ανθρώπινων σεληνιακών εξερευνήσεων μέσα στην επόμενη δεκαετία.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα