Πολωνοί και Τσέχοι ψηφίζουν Ελλάδα και φέτος το καλοκαίρι

Πολωνοί και Τσέχοι ψηφίζουν Ελλάδα και φέτος το καλοκαίρι
Τουρίστες στην Ελλάδα Eurokinissi

Σημαντικό ενδιαφέρον για διακοπές της χώρα μας από τις δύο χώρες διαπιστώθηκε στις τουριστικές εκθέσεις.

Σε ιδιαίτερα σημαντικές αγορές εισερχόμενου τουρισμού για τη χώρα μας αναδεικνύονται αυτές της Πολωνίας και της Τσεχίας, οι οποίες κατέγραψαν μεγάλη αύξηση το 2021, τάση που συνεχίζεται και φέτος.

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ) συμμετείχε στις τουριστικές εκθέσεις των δυο χωρών που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα, όπου εκδηλώθηκε μεγάλο ενδιαφέρον από Τσέχους και Πολωνούς να επισκεφτούν και φέτος τη χώρα μας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΤ τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα στην Τσεχία βρίσκεται σταθερά ανάμεσα στους στο top 3 προορισμούς διακοπών ενώ το 2021 η Πολωνία ήταν για τη χώρα μας η τέταρτη μεγαλύτερη αγορά εισερχόμενου τουρισμού.

Στην έκθεση της Τσεχίας, «Holiday World 2022» που πραγματοποιήθηκε στην Πράγα ο ΕΟΤ έλαβε το τιμητικό βραβείο του «πιο εντυπωσιακού περιπτέρου έως 60 τ.μ.», ενώ στη έκθεση της Πολωνίας η Ελλάδα ήταν «Τιμώμενη Χώρα».

Το 2021 την Ελλάδα επισκέφθηκαν αεροπορικώς 233.647 Τσέχοι τουρίστες, περίπου πάνω από 50% των επισκεπτών του 2019. Δημοφιλείς προορισμοί στα αεροπορικά ταξίδια από την Τσεχία είναι τα νησιά: Κρήτη, Κέρκυρα, Ρόδος, Κως, Ζάκυνθος, Λευκάδα, Κάρπαθος, Σάμος, Σαντορίνη, καθώς η Χαλκιδική και η Πελοπόννησος.

Νέοι προορισμοί για το 2022 θα είναι οι Κεφαλλονιά, Χίος, Λήμνος, Πάρος, Νάξος, Μύκονος, Σκιάθος, Θάσος. Η προσδοκώμενη αύξηση του capacity προς την Ελλάδα για το 2022 υπολογίζεται να ανέλθει σε ποσοστό 20% σε σχέση με το 2019 σύμφωνα με τους Τσέχους tour operators.

Το 2021 την Ελλάδα επισκέφθηκαν αεροπορικώς 837.007 τουρίστες από την Πολωνία. Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί διακοπών για τους Πολωνούς τουρίστες είναι τα πέντε ελληνικά νησιά: Κρήτη, Ρόδος, Ζάκυνθος, Κέρκυρα και Κως.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα