Δεν υπάρχει Σωτηρία: Ανέβαλαν εμβολιασμούς υγειονομικών για να εμβολιαστούν υπουργοί

Δεν υπάρχει Σωτηρία: Ανέβαλαν εμβολιασμούς υγειονομικών για να εμβολιαστούν υπουργοί
Αίθουσα όπου γίνονται τα εμβόλια στο νοσοκομείο Σωτηρία ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αν και η Κυβέρνηση μιλά για αντικειμενικότητα στην προτεραιοποίηση των εμβολιασμών, στην πράξη την καταργεί. Αυτό συνέβη την Τρίτη κατά τη διάρκεια των εμβολιασμών υγειονομικών στο Νοσοκομείο "Σωτηρία".

Ένα ευτράπελο που δεν φαίνεται να τιμά καθόλου τον αγώνα της Κυβέρνησης για την εφαρμογή της “Επιχείρησης Ελευθερία” έλαβε χώρα σήμερα στο Νοσοκομείο Σωτηρία κατά τη διαδικασία των εμβολιασμών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, στο νοσοκομείο είχαν διατεθεί 70 δόσεις του εμβολίου και υπήρχαν 54 προγραμματισμένα ραντεβού υγειονομικών. Αιφνίδια η διοίκηση είπε ότι έρχονται 21 μέλη του υπουργικού συμβουλίου, οπότε ακυρώθηκαν σχεδόν ισάριθμοι εμβολιασμοί στους υγειονομικούς του Σωτηρία.

Το γεγονός κατήγγειλε με ανάρτησή του στο facebook και ο κ. Παναγιώτης Παπανικολάου, Νευροχειρουργός, Διευθυντής κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας Πειραιά, Γενικός Γραμματέας της ΟΕΝΓΕ.

Χθες η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών κ. Μαρία Θεοδωρίδου σημείωσε ακόμη ότι εξακολουθούμε να χρειαζόμαστε μια προτεραιοποίηση για τον τρόπο εμβολιασμού και ότι σ’ αυτή τη διαδικασία δεν υπάρχουν στοιχεία αυθαιρεσίας. Έχει στηριχθεί σε κατευθυντήριες γραμμές παγκόσμιων οργανισμών και στους κανόνες βιοηθικής.

Ειδικότερα, πρώτο κριτήριο είναι ο αυξημένος κίνδυνος από νόσηση. Έχει διαπιστωθεί ότι η μεγάλη ηλικία αποτελεί τον υπ’ αριθμό Ένα κίνδυνο για νόσηση και γι’ αυτό στις πρώτες ομάδες συμπεριλαμβάνονται οι ηλικιωμένοι.

Το δεύτερο είναι ο αυξημένος κίνδυνος λόγω έκθεσης και η κύρια ομάδα που κινδυνεύει είναι οι υγειονομικοί. Μάλιστα η κα Θεοδωρίδου τόνισε ότι διαπιστώνεται ευρεία αποδοχή από τους υγειονομικούς.

Το τρίτο κριτήριο είναι η διασφάλιση της φροντίδας και της νοσηλείας ατόμων ευάλωτων, ηλικιωμένων, ατόμων σε ειδικές δομές, σε δομές αποκατάστασης και σε χρονίους πάσχοντες, ενώ τελευταία ομάδα είναι οι απαραίτητοι υπάλληλοι για τη λειτουργία του κράτους.

Όπως ανέφερε μίλησε ως τελευταία ομάδα τους κρατικούς λειτουργούς οι οποίοι όμως φαίνεται να παρακάμπτουν τους υγειονομικούς της πρώτης γραμμής.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τις 10 Ιανουαρίου θα εμβολιαστούν πολλοί Κυβερνητικοί αξιωματούχοι όπως και οι πρόεδροι του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας και του Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, Θεανώ Καρποδίνη, καθώς και οι επικεφαλής των σωμάτων ασφαλείας.

Συνολικά 45 αξιωματούχοι που έχουν καίριες θέσεις για τη λειτουργία του κράτους και της κυβέρνησης θα είναι ανάμεσα στους Έλληνες που θα εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα στην α’ φάση των εμβολιασμών από τις 27 Δεκεμβρίου μέχρι τις 10 Ιανουαρίου.

Να επισημάνουμε ότι το απόγευμα υπήρξε ανακοίνωση από το διοικητή του νοσοκομείου Σωτηρία στο οποίο σημειώνεται ότι : “Σήμερα στο ΓΝΝΘΑ “Η ΣΩΤΗΡΙΑ” εμβολιάστηκαν 56 υγειονομικοί του νοσοκομείου μας, επί προγραμματισμένων 61. Λόγω αστοχίας στον προγραμματισμό, οι πέντε θα εμβολιαστούν αύριο και η διαδικασία θα συνεχιστεί κανονικά”.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συγκεκριμένη ανακοίνωση δεν είναι απόλυτα ορθή ενώ αντικειμενικά το να μιλάμε για αστοχίες σε αυτή τη φάση ολιγάριθμων εμβολιασμών δημιουργεί περαιτέρω αμφιβολίες,

Επίσης από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Το νοσοκομείο ΣΩΤΗΡΙΑ έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα συνολικά 195 εμβολιασμούς. Η καθυστέρηση που σημειώθηκε σήμερα οφείλεται στο γεγονός ότι πραγματοποιήθηκαν περισσότεροι εμβολιασμοί από όσους είχαν προγραμματιστεί αρχικά. Το θέμα αντιμετωπίστηκε άμεσα με νέο εφοδιασμό του νοσοκομείου. Ο εμβολιασμός των υγειονομικών συνεχίζεται κανονικά και πέντε εμβολιασμοί που ήταν αρχικά προγραμματισμένοι για σήμερα, θα πραγματοποιηθούν αύριο χωρίς άλλη καθυστέρηση. Θα ήθελα να επισημάνω ότι σε μια διαδικασία που βρίσκεται στα πρώτα 24ωρα εφαρμογής της, οι υπερβολικές αντιδράσεις δε βοηθούν κανέναν.»

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα