Εξαδάκτυλος: Καλύτερα να ανοίξει το μαγαζί ο πατέρας παρά να πάει το παιδί στους συμμαθητές του

Εξαδάκτυλος: Καλύτερα να ανοίξει το μαγαζί ο πατέρας παρά να πάει το παιδί στους συμμαθητές του
YOUTUBE

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου με ανάρτησή του στο twitter συγκρίνοντας το άνοιγμα των σχολείων με το άνοιγμα της αγοράς, τάσσεται υπέρ του δεύτερου. Και εξηγεί γιατί.

Με μια φράση που ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος κρατάει αποστάσεις από την απόφαση για άνοιγμα των σχολείων και - συγκριτικά- τάσσεται υπέρ του ανοίγματος της αγοράς.

"Μεταξύ του πατέρα που ζητά να ανοίξει το μαγαζί του και του παιδιού που θέλει να πάει στους συμμαθητές και τη δασκάλα του, νομίζω προηγείται ο πατέρας. Καλύτερα να έρθει εισόδημα στο σπίτι και να συνεχιστεί η Τηλεεκπαίδευση" αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Εξαδάκτυλος.

Μιλώντας το πρωί στο OPEN ο κ. Εξαδάκτυλος, ο οποίος δεν υποστηρίζει το άνοιγμα των σχολείων τη δεδομένη στιγμή, είπε ότι αυτό που έχει σημασία αύριο (σ.σ.ανοίγουν τα δημοτικά και νηπιαγωγεία) είναι η έναρξη να γίνει με ασφάλεια.

Πολύ σημαντικό ρόλο, κατά τον ίδιο, θα παίξουν οι γονείς. "Να μην δουν το άνοιγμα των σχολείων ως μια ευκαιρία δικής τους κοινωνικοποίησης" είπε και συμπλήρωσε πως θα πρέπει να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί για τα παιδιά που παρουσιάζουν το παραμικρό σύμπτωμα τα οποία δεν θα πρέπει να τα στέλνουν στο σχολείο και να αναζητούν άμεσα βοήθεια παιδιάτρου.

"Το κρυολόγημα που η μαμά παραδοσιακά αντιμετώπιζε και περνούσε σε δύο μέρες χωρίς τη συμβουλή γιατρού, τώρα θα πρέπει να τον συμβουλευτεί άμεσα ακόμα και για ασήμαντο σύμπτωμα" τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τις άλλες βαθμίδες εκπαίδευσης ο κ., Εξαδάκλυλος είπε ότι αν είναι ασφαλές το περιβάλλον, όλα πρέπει να ανοίξουν κι αυτό εξαρτάται απο τη μικρή διασπορά του ιού στην κοινωνία και την άρση της η ασφυκτικής πίεσης που υφίσταται το ΕΣΥ.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Lockdown, σχολεία
SHARE:

24Media Network