"Καθαρή" η κλινική "Ταξιάρχαι" - τι διαπίστωσε η Περιφέρεια για τα χειρουργεία

Η είσοδος της ιδιωτικής κλινικής "Ταξιάρχαι"
Η είσοδος της ιδιωτικής κλινικής "Ταξιάρχαι" EUROKINISSI

Από έλεγχο επιτροπής που συγκρότησε η Περιφέρεια Αττικής πέρασε η ιδιωτική κλινική προκειμένου να διαπιστωθεί αν τηρούνται τα πρωτόκολλα. Για ποιο λόγο ζητήθηκαν εξηγήσεις.

Πλήρη εφαρμογή των πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ για την πρόληψη και διαχείριση ύποπτων και διαπιστωμένων περιστατικών κορονοϊού διαπίστωσε η ειδική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής, κατά τον έλεγχο που διενέργησε στις 28 Απριλίου στην ιδιωτική κλινική "ΤΑΞΙΑΡΧΑΙ", στην οποία είχε καταγραφεί αυξημένος αριθμός κρουσμάτων, 37 στο σύνολο, και θάνατοι ασθενών από κορονοϊό.

Η Επιτροπή επιθεώρησε τους χώρους της κλινικής και διαπίστωσε ότι όλα είναι σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας (03-05-2017), βάση της οποίας χορηγήθηκε η άδεια από την Περιφέρεια.

Κατά την αυτοψία στους χώρους υποδοχής κοινού, βεβαιώθηκε η τήρηση των οδηγιών. Παρατηρήθηκε ότι στον εξωτερικό χώρο της κλινικής όπου λειτουργεί (σύμφωνα με την Επιτροπή Λοιμώξεων) Isolation Box για την εξέταση των υπόπτων περιστατικών, το προσωπικό ήταν ελλιπές, διότι -σύμφωνα με τους υπεύθυνους της κλινικής- ένα μέρος του βρίσκεται σε καραντίνα, και ότι το προσωπικό που παρέμεινε τηρούσε το πρωτόκολλο για τα μέτρα ατομικής προστασίας.

Κανονικά λειτουργούσαν οι δύο Μονάδες Τεχνητού Νεφρού δυναμικότητας δεκατεσσάρων και δεκατριών κλινών και τα χειρουργεία ήταν κλειδωμένα. Ωστόσο και βάση του βιβλίου πρακτικών, διαπιστώθηκε η πραγματοποίηση χειρουργικών επεμβάσεων και μετά την 20η Μαρτίου, ημερομηνία κατά την οποία το υπουργείο Υγείας επέβαλε την αναστολή των τακτικών χειρουργείων στις Ιδιωτικές Κλινικές.

Για το ζήτημα αυτό η Επιτροπή ζήτησε από τους υπευθύνους της κλινικής να της γνωστοποιήσουν την αναγκαιότητα των επεμβάσεων, όπως επίσης να καταθέσουν τις απόψεις τους και για την εμφάνιση πληθώρας κρουσμάτων Covid-19 σε ασθενείς και ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του ελέγχου η επιτροπή ζήτησε και έλαβε όλα τα απαιτούμενα πιστοποιητικά (πρακτικά συνεδριάσεων, πιστοποιήσεις, συμβάσεις, εξετάσεις κλπ.) και θα επανασυνεδριάσει για τυχόν περαιτέρω ενέργειες μετά την κατάθεση απόψεων εκ μέρους της Κλινικής.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Covid-19
SHARE: