Κικίλιας: Ιδιαίτερα κρίσιμοι οι επόμενοι 2-3 μήνες

Κικίλιας: Ιδιαίτερα κρίσιμοι οι επόμενοι 2-3 μήνες
Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να έχουμε εικόνα για το τι συνέβη την περίοδο των Χριστουγέννων και την πορεία της διασποράς του ιού.

Η εμπειρία έχει δείξει ότι μετά τις γιορτές τα κρούσματα αυξάνουν σημείωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα. Ο υπουργός σημείωσε ότι διατηρείται η ανησυχία, ειδικά σε κάποιες περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο όπως στις περιοχές Καλύμνου, Κοζάνης, Κιλκίς, Δυτικής Αττικής, Έβρου, Θάσου, Ροδόπης, Φλώρινας, Λέσβου και Ξάνθης. Και αυτό μετά από τόσες εβδομάδες lockdown.

“Η προσπάθεια που έχουμε κάνει φαίνεται στα μετρήσιμα στοιχεία και το ΕΣΥ άντεξε, όμως οι επόμενοι 2-3 μήνες είναι κρίσιμοι, επεσήμανε ο υπουργός”. Συμπλήρωσε ακόμη ότι, η πορεία του ιού μετά και την αύξηση της κινητικότητας λόγω των Χριστουγέννων θα αποτυπωθεί στα στοιχεία της επόμενης εβδομάδας.

Ο Βασίλης Κικίλιας, πρόσθεσε ότι «ο συνάδελφός μου ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας Γενς Σπαν μετά το νέο ρεκόρ θανάτων covid στη Γερμανία ανακοίνωσε ότι είμαστε πολύ μακριά από την επιστροφή στην κανονικότητα. Θα πρέπει να ζήσουμε τους επόμενους 2-3 μήνες σε δύσκολες συνθήκες. Στη Γερμανία που υπάρχουν πολλαπλάσιες ΜΕΘ από τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο, εξαντλούνται οι διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ covid 19».

Μέχρι να πετύχουμε το ποσοστό 55% της συλλογικής ανοσίας θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σημείωσε κατά την ενημέρωση ο Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Παναγιώτης Γαργαλιάνος-Κακολύρης.

Βρισκόμαστε σε ένα ξέφωτο που είναι ορατό και μπορούμε να οδηγηθούμε εντός τους πρώτου μισού τους 2021 σε πολύ καλύτερη κατάσταση, όμως θα πρέπει να ακολουθούμε τα μέτρα. Αυτό μαζί με τον εμβολιασμό θα μας επιτρέψει ακόμη και από το πρώτο μισό του 2021 να αισιοδοξούμε ότι θα πάμε καλύτερα.

Έχουμε υψηλό επιδημιολογικό φορτίο ακόμη τόνισε ο λοιμωξιολόγος.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα