Κικίλιας: Σε κάθε εφημερία γεμίζει ένα νοσοκομείο στην Αττική

Κικίλιας: Σε κάθε εφημερία γεμίζει ένα νοσοκομείο στην Αττική
Βασίλης Κικίλιας Eurokinissi

Έκκληση στους ιδιώτες γιατρούς να συμβάλουν στην αναχαίτιση της επιδημίας.

Την έντονη πίεση που δέχεται το ΕΣΥ στην Αττική τόνισε για μια ακόμη φορά ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της επιδημίας κορονοϊού στη χώρα. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, με δεδομένο ότι κατά μέσο όρο ένα νοσοκομείο διαθέτει 200 κλίνες και αν σκεφτούμε ότι μόνο χθες στην Αττική έγιναν 185 νέες εισαγωγές, αυτό σημαίνει ότι “Κάθε μέρα, σε κάθε εφημερία γεμίζει κι ένα νοσοκομείο στην Αττική”.

Ο Υπουργός ανέφερε ότι σήμερα 3787 συμπολίτες μας νοσηλεύονται λόγω covid στην Επικράτεια καθώς και στις τιτάνιες προσπάθειες που έχουν γίνει για την ενίσχυση του ΕΣΥ, λέγοντας ότι από τις 556 κλίνες ΜΕΘ που υπήρχαν στην αρχή της πανδημίας, σήμερα έχουμε 1.404. Στην Αττική υπάρχουν σήμερα 362 κλίνες ΜΕΘ από 229 πριν από ένα μήνα και 2.680 απλές κλίνες για νοσηλεία περιστατικών Covid οι οποίες λόγω των αναγκών αυξήθηκαν κατά 67%. Παράλληλα όμως η πληρότητα αυτών είναι στα όρια της και η πίεση αυξάνεται.

Συμπλήρωσε ακόμη ότι οι ηλικίες που «οδηγούν τα κρούσματα είναι 20 με 50 ετών και όπως είπε ο υπουργός είναι αυτές που κινούνται και συνέστησε ιδιαίτερη προσοχή και τήρηση των μέτρων προστασίας.

Έκανε έκκληση για άλλη μια φορά στους ιδιώτες γιατρούς να στηρίξουν το σύστημα υγείας και είπε ότι σήμερα εντάχθηκε στις εφημερίες του ΕΣΥ το «Ερρίκος Ντυνάν», ενώ το Σισμανόγλειο δέχεται μόνο Covid περιστατικά και αύριο «ρίχνονται» στη μάχη και άλλες δύο ιδιωτικές κλινικές για νοσηλεία Covid περιστατικών. Σχετικά με την αμοιβή των γιατρών ανέφερε τη θεσμοθετημένη αφορολόγητη και ακατάσχετη αμοιβή 2000 συν περίπου 1300 ευρώ από εφημερίες μηνιαίως.

Μίλησε επίσης για την επιχείρηση «Ελευθερία» λέγοντας ότι έχουν γίνει μέχρι το 1.182.082 εμβολιασμοί και ότι έχει εμβολιαστεί με μία δόση το 7,62% του πληθυσμού, ενώ το 3,64% και με τις δύο δόσεις. Ανακοίνωσε ακόμη ότι τις επόμενες 10 ημέρες θα ανοίξει η πλατφόρμα για εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων, με τις πιο βαριές περιπτώσεις ασθενειών, ενώ μέσα στο Μάρτιο θα ανοίξει και για τις ηλικιακές ομάδες 70-74 και 65-69.

Τέλος ανακοίνωσε ότι τον Απρίλιο η Pfizer θα διαθέσει 1.071.000 δόσεις 90.000 επιπλέον θα δοθούν το Μάρτιο.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ


Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα