Μαγιορκίνης: “Είναι πιθανό τις επόμενες μέρες να δούμε 500 κρούσματα”

Μαγιορκίνης: “Είναι πιθανό τις επόμενες μέρες να δούμε 500 κρούσματα”
Εργαζόμενη στον τομέα της υγείας, φορά στολή και μάσκα προστασίας από Covid - 19 AP

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης, καλώντας σε εγρήγορση. Φόβοι για εκθετική αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού.

Μπορεί στις αρχές τις εβδομάδες, η μικρή μείωση στον αριθμώ των ημερήσιων κρουσμάτων, να δημιούργησε ψήγματα αισιοδοξίας για την πορεία της επιδημίας κορονοϊού στην Ελλάδα, ωστόσο τα όποια συγκρατημένα χαμόγελα, εξαφανίστηκαν γρήγορα.

Μετά το χθεσινό νέο ρεκόρ κρουσμάτων στην Ελλάδα με 293 νέες μολύνσεις σε ένα 24ωρο, οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για αυτό που θα ακολουθήσει αν δεν τηρηθούν αυστηρά τα μέτρα ασφαλείας.

Το πρωί της Πέμπτης ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, σημείωσε ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εφησυχασμού.

Ο κ. Μαγιορκίνης, ο οποίος συμμετείχε στην ενημέρωση της Τρίτης μαζί με τον Νίκο Χαρδαλιά, λόγω της απουσίας Τσιόδρα,  σημείωσε ακόμα ότι μπορεί τις επόμενες μέρες να δούμε ακόμα και 500 κρούσματα ημερησίως.

“Είδαμε αρχή Αυγούστου μια εκρηκτική αύξηση να το πω έτσι, μια εκθετική αύξηση, η οποία προς το παρόν φαίνεται ότι έχει ανασχεθεί. Αυτό δε σημαίνει ότι τις επόμενες ημέρες δεν θα δούμε 500 κρούσματα. Είναι πιθανό. Είδατε, από εκεί που ήμασταν στα 10 φτάσαμε στα 200”, είπε ο κ. Μαγιορκίνης.

Αναφερόμενος στο αρνητικό ρεκόρ της Τετάρτης σημείωσε ότι οι επιστήμονες αναμένουν να δουν πως θα κινηθεί η σημερινή και η αυριανή ημέρα για να βγάλουν ένα ασφαλές συμπέρασμα και πρόσθεσε ότι η επιδημία ήρθε για να μείνει για πολύ καιρό και το Φθινόπωρο θα πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα στους κλειστούς χώρους.

Τέλος για τα σχολεία σημείωσε ότι αν και η 7η Σεπτεμβρίου παραμένει η πιο πιθανή ημερομηνία, τα στοιχεία των δύο επόμενων ημερών θα καθορίσουν τις τελικές αποφάσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα