Η τιμητική του Στουρνάρα και μια απάντηση που δεν δίνεται
Διαβάζεται σε 3'“Στον αέρα” το ενδεχόμενο Ελλήνων στρατιωτών στην Γαζα και ο διοικητής της ΤτΕ που τα άκουσε “Λαρισινά”
- 17 Φεβρουαρίου 2026 06:42
Μια απάντηση
Υπάρχουν δημοσιεύματα (και μάλιστα με λεπτομέρειες), υπάρχει φημολογία, υπάρχουν ακόμη και ερωτήσεις στην Βουλή. Για την εικαζόμενη συμμετοχή της Ελλάδας στην International Stabilization Force που ετοιμάζεται να αναπτυχθεί στην περιοχή της Γάζας μιλάμε.
Σε κοινοβουλευτική ερώτησή της μάλιστα η Ρένα Δούρου (ΣΥΡΙΖΑ) αναφέρθηεκ σε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες «η ελληνική δύναμη θα εδρεύει στην περίμετρο ασφαλείας που έχουν δημιουργήσει γύρω από τη Γάζα οι δυνάμεις άμυνας του Ισραήλ».
Τι άλλο πρέπει να γίνει για να δώσει μια απάντηση για όλα αυτά η ελληνική κυβέρνηση; Κι όταν λέμε «μια απάντηση» εννοούμε μια αρνητική απάντηση. Γιατί τίποτε άλλο δεν μπορεί να είναι συμβατό με το λαϊκό αίσθημα στην χώρα.
Ο Γιάννης Στουρνάρας
Την… τιμητική του είχε ο, Γιάννης Στουρνάρας, στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Λάρισα. Όπως φάνηκε η τελευταία (και στοχευμένη στην κριτική της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ) συνέντευξη του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας στην «Ομάδα Αλήθειας» αποτιμάται ως μεγάλο ατόπημα από τον πρώην πρωθυπουργό.
Ο Αλέξης Τσίπρας τον αποκάλεσε ως έναν «από τους βασικούς αρνητικούς πρωταγωνιστές της ιστορίας, των δραματικών χρόνων της κρίσης, που θέλει να φτάσει τα χρόνια του Παναγόπουλου στα προνόμια της εξουσίας του τραπεζικού μας συστήματος».
Επίσης σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «ο ισόβιος επόπτης του τραπεζικού συστήματος μας κάνει μαθήματα ιστορίας και ηθικής» ζητώντας «να θυμηθούμε τους δανειολήπτες που γονατίζουν με τις καταχρηστικές πρακτικές των τραπεζών».
Ο πρώην πρωθυπουργός θυμίζουμε πως έχει κατηγορήσει τον Γιάννη Στουρνάρα ως… εθελοντή της προπαγάνδας του Μαξίμου, με αντάλλαγμα μία ακόμη (6ετή παρακαλώ) θητεία στην καρέκλα του κεντρικού τραπεζίτη.
Και η Κεραμέως
Τελικά – όπως μαθαίνουμε – ήταν περισσότερα από 2 τα μέλη της κυβέρνησης που η Πλεύση Ελευθερίας απέφευγε να κάνει δύσκολες ερωτήσεις στην Βουλή. Πράγμα που, όπως λέγεται, οδήγησε την Ελένη Καραγεωργοπούλου να αποχωρήσει από το κόμμα!
Εκτός από τον Νίκο Δένδια (για τον οποίο ο Άδωνις Γεωργιάδης φρόντισε να γίνει θόρυβος), το Κυριάκο Πιερρακάκη (για τον οποίο η συμπάθεια της Πλεύσης δεν… κρύβεται) τρίτη στον κατάλογο ήταν η Νίκη Κεραμέως. Παρά το γεγονός ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου προσφάτως στην Βουλή άσκησε έντονη κριτική με αφορμή το εργατικό δυστύχημα στην «Βιολάντα».
Μια ενδιαφέρουσα παρατήρηση
Δυο ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις από τον πρώην πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση στην συνέντευξη που έδωσε στον ραδιοσταθμό Αθήνα 9.84 με αφορμή τις φωτογραφίες από την εκτέλεση των 200 κομουνιστών της Καισαριανής.
Θύμισε πως «η Ελλάδα ήταν η μόνη χώρα που δεν είχε επίσημη εθνική παρουσία στο Άουσβιτς μέχρι το 2018». Κυρίως όμως ότι η Αθήνα παραμένει η «μόνη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που στερείται ενός Μουσείου Εθνικής Αντίστασης, ένα ζήτημα για το οποίο ο Μανώλης Γλέζος και οι Αντιστασιακές Οργανώσεις έδωσαν πολυετείς αγώνες, καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις».
Να περιμένουμε ίσως κάποια πρωτοβουλία από τον Δήμο Αθήνας; Γιατί όχι;