Το “σατανικό σχέδιο” Τσίπρα για να ρίξει την κυβέρνηση μέσω Sputnik V, σύμφωνα με τον Μητσοτάκη

Το “σατανικό σχέδιο” Τσίπρα για να ρίξει την κυβέρνηση μέσω Sputnik V, σύμφωνα με τον Μητσοτάκη
Εμβόλιο Sputnik V Shutterstock

Ο πρωθυπουργός εξήγησε γιατί η Ελλάδα δεν θα προμηθευτεί το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού εκτός πλαισίου ΕΕ και αναρωτήθηκε γιατί επιμένει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο πλαίσιο της προ ημερησίας συζήτησης στη Βουλή για τον κορονοϊό ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης άσκησε κριτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσον αφορά στην καθυστέρηση της παραλαβής των εμβολίων, ωστόσο απάντησε και στο ΣΥΡΙΖΑ που έθεσε το ερώτημα γιατί η Ελλάδα δεν προμηθεύεται το ρωσικό Sputnik V.

Ο πρωθυπουργός εξήγησε ότι η χώρα μας δεν θα βγει εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου (υπενθυμίζεται ότι το εμβόλιο Sputnik V δεν έχει εγκριθεί από τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς). Αλλά διευκρίνισε επίσης ότι και να ήθελε η Ελλάδα να προμηθευτεί το ρωσικό εμβόλιο, η Ρωσία δεν διαθέτει ούτως ή άλλως ποσότητες επαρκείς προκειμένου να εξάγει.

Εξέφρασε όμως την απορία γιατί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας επέμεινε για το Sputnik V και σχολίασε: “Εκτός αν στο μυαλό σας υπάρχει μία σατανική σκέψη ότι θα μπορούσε να συμβεί στην Ελλάδα ό,τι και στη Σλοβακία, όπου ο συνάδελφός μου πρωθυπουργός προσπάθησε να αγοράσει το Sputnik V, αλλά έγινε μία κυβερνητική κρίση και αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τη θέση του. Εάν αυτό έχετε στο μυαλό σας, φοβάμαι ότι δεν θα σας κάνω το χατίρι”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα