ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Απόστολος Βεσυρόπουλος (1966) είναι Έλληνας πολιτικός και γεννήθηκε το 1966 στη Βέροια. Εξελέγη βουλευτής Ημαθίας της ΝΔ στις εκλογές του Ιουνίου του 2012 και επανεξελέγη τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο του 2015, καθώς και το 2019. Στην κυβέρνηση Μητσοτάκη τοποθετήθηκε Υφυπουργός Οικονομικών, Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας. Σπούδασε στη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας του AΤΕΙ Λάρισας (Τμήμα Λογιστικής), και έκανε το μεταπτυχιακό του στον Τομέα Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικής Επιστήμης της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Εργάστηκε ως εφοριακός στη Βέροια και από το 2004 έως και το 2008 διετέλεσε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΔΑΚΕ Εφοριακών Ημαθίας - Πέλλας - Πιερίας. Επίσης, διετέλεσε νομαρχιακός σύμβουλος και αντινομάρχης Ημαθίας, αρμόδιος για τις διευθύνσεις Αγροτικής Ανάπτυξης, Οικονομικών, Εμπορίου και Προστασίας του καταναλωτή. Από το 2010 μέχρι σήμερα είναι αντιπρόεδρος της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής (ΝΟΔΕ) Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας.

Συνάντηση του Απόστολου Βεσυρόπουλου με το νέο διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Ένωσης Καφέ

Φορολογικός "άξονας" τριών σημείων στη συνάντηση Βεσυρόπουλου – Ελληνικής Ένωσης Καφέ

Το διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Ένωσης Καφέ έθεσε στον αρμόδιο υφυπουργό Οικονομικών το ζήτημα της κατάργησης του ειδικού φόρου κατανάλωσης. Επιβαρύνει τους καταναλωτές με ποσό που υπερβαίνει τα 130 εκατομμύρια ευρώ σε ετήσια βάση.

Κλειστή επιχείρηση εστίασης

Φορολογία: Πέντε μέτρα "ανάσες" για τις επιχειρήσεις

Με πέντε μέτρα που μειώνουν τις φορολογικές επιβαρύνσεις στις επιχειρήσεις επιχειρεί η κυβέρνηση το 2022 να προσφέρει στήριξη αλλά και να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη στην οποία ποντάρει για την τόνωση των φορολογικών εσόδων.

Στιγμιότυπο στη λαϊκή αγορά

Προϋπολογισμός 2022: 10+1 μειώσεις φόρων και νέα μέτρα στήριξης

Οι μειωμένοι φορολογικοί συντελεστές θα παραμείνουν σε τουρισμό, μεταφορές, καφέ και στα εισιτήρια των κινηματογράφων τουλάχιστον μέχρι τον Ιούνιο του 2022 ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος

Βεσυρόπουλος: Αξιολογούμε, επικαιροποιούμε και βελτιώνουμε το πλαίσιο για το λαθρεμπόριο

«Η αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου είναι κοινός στόχος για την Πολιτεία και την Υγιή Επιχειρηματικότητα» τόνισε σε ειδική εκδήλωση στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ ο Απόστολος Βεσυρόπουλος, υφυπουργός Οικονομικών.

Τι αλλάζει για γονικές παροχές και επιδότηση ενήμερων δανείων

Τι αλλάζει για γονικές παροχές και επιδότηση ενήμερων δανείων

Η κατάργηση του φόρου γονικών παροχών και δωρεών θα καλύπτει όχι μόνον τα ακίνητα, αλλά και χρηματικά ποσά ή μετοχές κλπ, δηλαδή το σύνολο της ακίνητης ή κινητής περιουσίας, για ύψος έως 800.000 αντί 150.000 ευρώ ανά τέκνο και συγγενή με α΄βαθμό συγγένειας.

Πόθεν Έσχες: Πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ τα δάνεια του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης

Πόθεν Έσχες: Πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ τα δάνεια του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης

Τα πόσα που έχουν δανειστεί Γεωργιάδης, Σκυλακάκης, Ζαββος, Βεσυρόπουλος και Τσακιρης, βάσει του Πόθεν Έσχες που κατέθεσαν. Εξαίρεση αποτελούν οι Χρ. Σταϊκούρας και Χρ. Δήμας

Απόστολος Βεσυρόπουλος

Παράταση για δηλώσεις κληρονομιών, δωρεών και γονικών παροχών

Παράταση στην προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φόρου κληρονομιών, δωρεών και γονικών παροχών με καταληκτική ημερομηνία υποβολής εντός των μηνών Απριλίου, Μαΐου και Ιουνίου 2021, δίνει το οικονομικό επιτελείο.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας

Επιστολή στοιχηματικών στο ΥΠΟΙΚ: Ανεφάρμοστος ο νέος φόρος για τους παίκτες - Τι πρέπει να αλλάξει

Διευκρινίσεις σχετικά με το νέο τρόπο φορολόγησης του παίκτη, "ανά δελτίο", ζητά η Ένωση Εταιρειών Διαδικτυακών Παιγνίων Ελλάδας. Οι προτάσεις για τη βελτίωση της διάταξης και η απαραίτητη παράταση μέχρι τον Ιούλιο.