Australian Open: Ο Τσιτσιπάς ισοπέδωσε τον Σιμόν

Australian Open: Ο Τσιτσιπάς ισοπέδωσε τον Σιμόν
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς 2021 AP Photo/Andy Brownbill

Με μία γεμάτη εμφάνιση ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν καταιγιστικός απέναντι στον Ζιλ Σιμόν, επικράτησε με 6-1, 6-2, 6-1 και προκρίθηκε στο δεύτερο γύρο του Australian Open όπου θα αντιμετωπίσει τον Θανάση Κοκκινάκη.

Ιδανική ήταν η πρεμιέρα του Στέφανου Τσιτσιπά στο Australian Open. Ο Στεφ ήταν καταιγιστικός απέναντι στον Ζιλ Σιμόν, επικράτησε με 6-1, 6-2, 6-1 και προκρίθηκε στο δεύτερο γύρο του Grand Slam όπου θα αντιμετωπίσει τον Θανάση Κοκκινάκη.

Ο Στέφανος ήταν παντού στο κεντρικό court, κυρίαρχος από τη βασική γραμμή και έβγαζε winners από κάθε γωνία της Rod Laver Arena.

Χαρακτηριστικό της απόλυτης κυριαρχίας του Έλληνα άσου, το γεγονός ότι ο Σιμόν δεν έφτασε καν σε ευκαιρία για break ενώ ο 35χρονος τελείωσε το ματς με μόλις 6 winners έναντι 26 του Στέφανου.

Όπως αναφέρει το Sport24, ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε πολύ δυνατά από το ξεκίνημα του ματς και πήρε γρήγορα προβάδισμα με 5-0 ενώ το γρήγορο break στο ξεκίνημα του 2ου σετ (2-1) του έδωσε επιπλέον αέρα για να συνεχίσει το ίδιο δυνατά και αποτελεσματικά στη συνέχεια.

Ο Σιμόν μάταια προσπαθούσε να μπει σε διαδικασία ράλι από τη βασική γραμμή, έχοντας έναν πολύ επιθετικό Τσιτσιπά απέναντι που δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα στα δικά του service games και πίεζε αφόρητα τα σερβίς του Γάλλου.

Το τελικό σκορ ήρθε απολύτως φυσιολογικά, με τον Τσιτσιπά να τελειώνει το παιχνίδι με 25 winners και 25 αβίαστα λάθη, έχοντας 7/10 break points και 15/21 (71%) πόντους στο φιλέ.

Ήταν μια αριστουργηματική εμφάνιση από τον Έλληνα πρωταθλητή ο οποίος στο ξεκίνημα της χρονιάς, δείχνει έτοιμος και αποφασισμένος για το επόμενο βήμα στην καριέρα του.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα