Xiaomi: από τα smartphones στα smart electric cars

Xiaomi: από τα smartphones στα smart electric cars

H εκ των κορυφαίων εταιρειών τεχνολογίας διαδικτύου, επενδύει 10 δισ. δολάρια για την ανάπτυξη "έξυπνων" ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Σε μόλις 11 χρόνια λειτουργίας (ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2010), η Xiaomi Corporation, η οποία το τέταρτο τρίμηνο του 2020 αναδείχθηκε 3η σε πωλήσεις smartphones παγκοσμίως και διαθέτει 324,8 εκατ. έξυπνες συσκευές συνδεδεμένες στη πλατφόρμα της, εκτός των smartphones και των φορητών υπολογιστών, κάνει το μεγάλο άλμα και εισέρχεται στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης.

Mετά από επίσημη ενημέρωση στην αρμόδια αρχή του Χρηματιστηρίου του Χονγκ Κονγκ, ο ιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Xiaomi, Lei Jun, ανήγγειλε ότι η εταιρεία του, ούτε λίγο, ούτε πολύ, θα επενδύσει σε βάθος 10ετίας, 10 δισ. δολάρια, για την ανάπτυξη «έξυπνων» ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

«Στοιχηματίζω την προσωπική μου υπόληψη και θα εργαστούμε σκληρά για το μέλλον του έξυπνου ηλεκτρικού οχήματος της Xiaomi. Είμαι αποφασισμένος να οδηγήσω την ομάδα μας στη μάχη για την επιτυχία του», δήλωσε ο Lei Jun εμφανώς σίγουρος ότι θα φέρει εις πέρας το νέο του εγχείρημα.

Η Xiaomi θα στηριχθεί αφενός στην οικονομική της επάρκεια και αφετέρου στη βαθιά γνώση των μηχανισμών και  συστημάτων υπηρεσιών ίντερνετ, διαθέτοντας τεχνολογίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα ηλεκτρικά οχήματα, καθώς και ένα έξυπνο οικοσύστημα, διαφοροποιημένο όσον αφορά στις προϊοντικές κατηγορίες, και το πιο ενεργό, αναφορικά με συνδεδεμένους χρήστες

«Τα έξυπνα ηλεκτρικά οχήματα είναι μια από τις μεγαλύτερες επιχειρηματικές ευκαιρίες για την επόμενη δεκαετία και αντιπροσωπεύουν ένα ουσιώδες τμήμα του “smart living”. Η είσοδος σε αυτό τον κλάδο αποτελεί μια φυσική επιλογή για εμάς καθώς αποσκοπούμε στην ανάπτυξη του ΑΙοΤ οικοσυστήματός μας και την επιτυχία του στόχου μας, που είναι να μπορούν όλοι να απολαύσουν μια καλύτερη ζωή μέσα από την καινοτόμο τεχνολογία», επισήμανε ο Lei Jun.

 

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα