Ελένη Φουρέιρα: “Έχω φτάσει στο σημείο να φοβάμαι να πω από πού κατάγομαι”

Ελένη Φουρέιρα: “Έχω φτάσει στο σημείο να φοβάμαι να πω από πού κατάγομαι”
Η Ελένη Φουρέιρα Instagram (foureira)

Για τον ρατσισμό που βίωσε σαν παιδί την περίοδο που ήρθε στην Ελλάδα από την Αλβανία μίλησε η Ελένη Φουρέιρα στην εκπομπή  "Ενώπιος Ενωπίω" το βράδυ της Δευτέρας (08/02).

Στην εκπομπή “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας (08/02) η Ελένη Φουρέιρα.

Η γνωστή τραγουδίστρια αναφέρθηκε στα δύσκολα παιδικά χρόνια που έζησε στην Αλβανία, αλλά και στον ρατσισμό που βίωσε σαν παιδάκι 8 ετών, την περίοδο που ήρθε στην Ελλάδα: “Μόλις άνοιξα τα μάτια μετά από ένα πολύ μεγάλο ταξίδι άρχισα να βλέπω πολλά φώτα. Συνειδητοποίησα ότι μπήκα στη μαγική χώρα. Αυτό που θυμάμαι είναι ότι το ψωμί είχε άλλη γεύση. Αυτό δεν θα το ξεχάσω. Ήμουν πολύ χαρούμενη. Ήταν πολύ ωραία όλα. Εννοείται και δύσκολα, ιδίως μέχρι να μάθω τη γλώσσα. Όταν μας έστειλε η μαμά μου στο σχολείο ήμασταν 2 ξένα παιδιά από την Αλβανία εγώ και ο αδερφός μου. Ήταν δυσκολο να καταλάβω γιατί ήμουν δαχτυλοδειχτούμενη. Δεν ήξερα τι θα πει ρατσισμός. Δεν το καταλάβαινα”.

“Κανένα παιδί σαν παιδί δεν έχει γεννηθεί για να διακρίνει τους ανθρώπους, είτε για το χρώμα, είτε για την καταγωγή. Τότε δεν το καταλάβαινα και δεν ήξερα γιατί συνέβαινε. Τώρα το καταλαβαίνω. Ένα εκατομμύριο Αλβανοί σε μια χώρα που δεν ήταν έτοιμη να το δεχτεί. Ήταν πολύ δύσκολο για τον κόσμο. Τότε μου ήταν δύσκολο να το καταλάβω. Νόμιζα ότι είχα κάτι κακό. Είχα πολλές ανασφάλειες”, συμπλήρωσε η Ελένη Φουρέιρα.

Ακόμα η γνωστή τραγουδίστρια αναφέρθηκε στην περίοδο που δεν μιλούσε ανοιχτά για την καταγωγή της: “Όταν είσαι παιδί και είσαι μη αποδεκτός από την κοινωνία λόγω της καταγωγής σου δεν έχεις τη δύναμη να μπορέσεις να πεις ποιος είσαι. Φοβάσαι ότι δεν θα σου δοθεί ευκαιρία. Όταν ένιωσα δυνατή και κατάλαβα ότι ο κόσμος αγαπάει την Ελένη και τελικά δεν ασχολείται για όλα τα υπόλοιπα, τότε ένιωσα πολύ δυνατή και μίλησα για την καταγωγή, το bullying και τον ρατσισμό που έχω βιώσει. Έχω φτάσει στο σημείο να φοβάμαι να πω από πού είμαι. Νιώθω Ελληνίδα, έχω γεννηθεί στην Αλβανία και χαίρομαι πολύ γι’ αυτό, όμως η πατρίδα μου είναι η Ελλάδα. Είναι η χώρα που με αγάπησε, είναι η χώρα που αγαπώ”.

“Η ιδέα του γάμου με τρομάζει”

Για τον σύντροφό της Αλμπέρτο Μποτία είπε χαρακτηριστικά: “Είμαστε και οι δύο πολύ ελεύθεροι σαν άνθρωποι. Δεν είναι σκοπός της ζωής μου να παντρευτώ, αντίθετα η ιδέα του γάμου με τρομάζει, μου φαίνεται κάτι πολύ εγκλωβιστικό. Δεν ξέρω τι θα γίνει στο μέλλον αλλά σίγουρα προς το παρόν θα αποφύγω το γάμο. Ιδανικά θα ήθελα να είχα ήδη δύο παιδιά. Απλά δεν είναι για όλες τις γυναίκες εύκολο. Ο Αλμπέρτο ειναι ένας υπέροχος άνθρωπος και όσο μεγαλώνω καταλαβαίνω ότι πρέπει να έχω στη ζωή μου μόνο υπέροχους ανθρώπους, οπότε οποιαδήποτε σχέση κάνω στη ζωή μου είναι με ανθρώπους που έχουν ουσία”.

Όταν στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα