Τα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών

Τα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών

Τα τελικά αποτελέσματα με την ενσωμάτωση των πραγματικών αποτελεσμάτων στην Επικράτεια μέχρι αυτή τη στιγμή

Η πιο σύντομη προεκλογική περίοδος, η τρίτη εκλογική αναμέτρηση μέσα στο 2015 επιβεβαίωσε την πολιτική υπεροχή του Αλέξη Τσίπρα. Έπειτα από μια πρώτη εικόνα που έδωσαν τα Exit Polls, η Singular Logic και το υπουργείο εσωτερικών έδωσε τα παρακάτω αποτελέσματα εκλογών που σχηματίζουν οκτακομματική βουλή, με τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει προβάδισμα 7,5%, τους ΑΝΕΛ και την ΕΚ να εισέρχονται στο ελληνικό κοινοβούλιο και την Λαϊκή Ενότητα να μένει εκτός. Σημαντική υποχώρηση κατέγραψε το Ποτάμι, αμετάβλητο στο ποσοστό του έμεινε το ΚΚΕ, ενώ κερδισμένο από την περασμένη εκλογική αναμέτρηση φαίνεται πως είναι εκλογικά το ΠΑΣΟΚ.

Δειτε εδώ αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα των εκλογών για κάθε περιοχή της χώρας

ΣΥΡΙΖΑ: 35,47% – 145 Έδρες

ΝΔ: 28,09% – 75 Έδρες

Χρυσή Αυγή: 6,99%-18 Έδρες

ΠΑΣΟΚ: 6,28%-17 Έδρες

ΚΚΕ: 5,55%-15 έδρες

Ποτάμι: 4,09%-11 Έδρες

ΑΝΕΛ: 3,69%-10 Έδρες

Ένωση Κεντρώων: 3,43%-Έδρες

Η ΛΑ.Ε. δεν μπαίνει στη βουλή και αγγίζει το 2,86%

Δείτε στη σελίδα με το χάρτη των αποτελεσμάτων ποσοστά και εκλεγέντες βουλευτές σε Επικράτεια και ανά περιφέρεια.

Τα ποσοστά των κομμάτων μετά από την καταμέτρηση του 100% του εκλογικού σώματος

Ο χάρτης που ακολουθεί περιλαμβάνει τα τελικά αποτελέσματα στην Επικράτεια με καταμετρημένο το 100% των ψήφων. Αριστερά βλέπετε πως διαμορφώνεται ο χάρτης και δεξιά τις δυνάμεις των κομμάτων που μπαίνουν στη βουλή, αλλά και τις κοινοβουλευτικές τους έδρες:

Δείτε λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις μετά το εκλογικό αποτέλεσμα στο LIVE Blog του NEWS 247

Οι αντιδράσεις των κομμάτων

“Ο ελληνικός λαός επιβράβευσε το μήνυμα ενότητας που εμείς εκπέμπουμε. Η ετυμηγορία του λαού είναι σεβαστή και σαφής. Κανείς δεν μπορεί μόνος του, οι αυτοδυναμίες αποδείχτηκαν αυταπάτη” είπε εν συνεχεία η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. ” Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας έχει την ευθύνη να εξασφαλίσει σταθερότητα με κυβέρνηση τετραετίας, με οριστική και αμετάκλητη έξοδο της χώρας από την κρίση και τα μνημόνια” όπως είπε. Η κα. Γεννηματά κατέληξε: “Από σήμερα το βράδυ, όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου σήμερα αναμετρώνται με τις ευθύνες τους”.

“Ολοκληρώθηκε μία εκλογική μάχη την οποία δώσαμε με σοβαρότητα, αξιοπρέπεια, πολιτισμένα. Το εκλογικό αποτέλεσμα φαίνεται ότι διαμορφώνεται ολοκληρωμένα με πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο συγχαίρω και τον καλώ να σχηματίσει την κυβέρνηση που πρέπει”, είπε ο κ.Μεϊμαράκης λίγο πριν τις εννέα το βράδυ.

Ερωτηθείς εάν υπάρχει ζήτημα διαδοχής ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε: “Το Γενάρη κάποιοι νόμιζαν ότι θα διαλυθούμε και τώρα ότι θα μας τελειώσουν. Η ΝΔ ούτε διαλύθηκε ούτε τελειώνει, είναι ζωντανός πολιτικός οργανισμός, είναι πυλώνας της Δημοκρατίας εγγύηση για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Το κόμμα έχει διαδικασίες δημοκρατικές, όλα θα τα συζητήσουμε στην ώρα τους. Αυτό που προέχει είναι να σχηματιστεί κυβέρνηση”.

Επίθεση κατά των δημοσκόπων “που μας πολέμησαν πρόστυχα όλο τον μήνα” εξαπέλυσε μέσω Twitter ο Πάνος Καμμένος λέγοντας ότι “πάνε σιγά σιγά να διορθώσουν” μετά τη δημοσιοποίηση των exit poll που εμφανίζουν τους Ανεξάρτητους Έλληνες να εισέρχονται οριακά στη Βουλή στις εκλογές.

« Το ΚΚΕ χαιρετίζει τους εκατοντάδες χιλιάδες που το τίμησαν με την ψήφο τους στις σημερινές εκλογές, όσους και όσες αγνόησαν εκβιαστικά διλήμματα, ξεπέρασαν αναστολές, επιμέρους επιφυλάξεις και συναντήθηκαν με το ΚΚΕ», ανέφερε στην αρχή των δηλώσεών του, ο Γ.Γ. της ΚΕ του κόμματος, Δ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας ότι το ΚΚΕ θα αξιοποιήσει την πολιτική, εκλογική και κοινοβουλευτική του δύναμη στην «τιτάνια προσπάθεια που πραγματικά πρέπει να κάνουμε το επόμενο διάστημα για τη συνολική ανασύνταξη, ενδυνάμωση του εργατικού-λαϊκού κινήματος, για την οικοδόμηση μιας μεγάλης κοινωνικής-λαϊκής συμμαχίας».

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε από την καρδιά μας τις χιλιάδες Ελληνίδες και Έλληνες που μάς τίμησαν με την ψήφο τους, που τίμησαν με την ψήφο τους την ΛΑ.Ε. και φυσικά, όλους εκείνους που πλαισίωσαν με ανιδιοτέλεια και μαχητικότητα τα ψηφοδέλτιά μας.  Η ΛΑΕ μπορεί να έχασε μια μάχη αλλά δεν έχει χάσει τον πόλεμο, ο αγώνας μας συνεχίζεται και θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερη αποφασίστικότα και τόλμη”, δήλωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα