Εκλογές 2015: Ο Βαγγέλας στη ΔΕΘ γίνεται… Βαγγέλης, ο πιθανός αυριανός πρωθυπουργός

Εκλογές 2015: Ο Βαγγέλας στη ΔΕΘ γίνεται… Βαγγέλης, ο πιθανός αυριανός πρωθυπουργός
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΔ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.(Eurokinissi-ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ) Eurokinissi

Η στρατηγική του προέδρου της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη στοχεύει με θετικό λόγο να ενισχύσει την εικόνα του, ώστε να πείσει πως μπορεί να κυβερνήσει, χωρίς να χάσει όμως το προσωπικό του στυλ που μετέτρεψε την εκλογική μάχη σε ντέρμπι

Αποστολή στη Θεσσαλονίκη

Η επίσκεψη που πραγματοποιεί στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, μία εβδομάδα πριν τις δεύτερες εκλογές του 2015, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, αποτελεί κατά το γαλάζιο επιτελείο σε συνδυασμό με το debate της Δευτέρας, την ευκαιρία για οριστική ανατροπή στην τελική ευθεία προς την κάλπη.

Στη Θεσσαλονίκη ο “Βαγγέλας” θα γίνει… “Βαγγέλης, ο αυριανός πρωθυπουργός”. Θα επιχειρήσει δηλαδή να πείσει πως μπορεί να κυβερνήσει, χωρίς όμως να χάσει το αυθόρμητο προσωπικό του στυλ, το οποίο κατά συνεργάτες του, συνέβαλε τα μέγιστα ώστε η εκλογική μάχη να μετατραπεί σε ντέρμπι με το ΣΥΡΙΖΑ. Το χαλαρό και άμεσο ύφος όμως έχει αποδώσει ό,τι μπορούσε από πλευράς συσπείρωσης και πλέον η έμφαση δίνεται στο να πεισθούν οι ψηφοφόροι για την κυβερνησιμότητα.

Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής λοιπόν ο λόγος της ΝΔ και του αρχηγού της θα γίνει ξεκάθαρα θετικός (ήδη εν των μεταξύ νέα διαφημιστικά σποτ επικεντρώνουν σε θετικό μήνυμα) και ο κ.Μεϊμαράκης πιο… πρωθυπουργικός.

Με “ελεγχόμενο αυθορμητισμό” και περισσότερη σοβαρότητα, ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος χθες επισκέφθηκε την Πρώτη Σερρών σε μία κίνηση καραμανλικής σημειολογίας, θα εμφανιστεί απόψε το βράδυ στο Βελλίδειο ως ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας, αναπτύσσοντας τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθεί από τις 21 Σεπτεμβρίου.

Θα παρουσιάσει ειδικότερα κυβερνητική πρόταση δέκα σημείων, με πυρήνα ένα νέο Σύμφωνο Κοινωνικής και Οικονομικής Ανάταξης. Ουσιαστικά ο κ.Μεϊμαράκης θα περιγράψει ένα χρονοδιάγραμμα με τα εξής βήματα: Κατάθεση ενός εκ των πράγματων σφιχτου προϋπολογισμού τον Οκτώβριο, χρέος το Νοέμβριο, ανακεφαλαιοποιηση τραπεζών μέχρι τέλος έτους και την άνοιξη το νέο εθνικό σχέδιο κατόπιν της μεγαλύτερης δυνατής κοινωνικής συναίνεσης.

Η συνέντευξη τύπου, που θα ξεκινήσει αύριο στις 11:30 το πρωί και στην οποία θα δώσει το παρόν και το news247, θα αποτελέσει ένα ακόμη crash test για τον κ.Μεϊμαράκη, ο οποίος βέβαια έχει δείξει άνεση στην επαφή με τους δημοσιογράφους.

Στο γαλάζιο επιτελείο αποδίδουν επίσης ιδιαίτερο βάρος στο debate της Δευτέρας, για το οποίο ήδη έχουν αρχίσει τις προετοιμασίες αν και καλά καλά δεν έχουν οριστικοποιηθεί οι όροι, με τη ΝΔ να ρίχνει για άλλη μία φορά καρφιά κατά του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας πως δέχεται όποιες προϋποθέσεις θέσει η Κουμουνδούρου.

Όπως και στην πρώτη τηλεμαχία υπάρχουν εισηγήσεις ο κ.Μεϊμαράκης να τοποθετείται σε ήπιους τόνους ώστε να προσεγγίσει το μετριοπαθές κοινό. Συνεργάτες του ταυτόχρονα ωστόσο επισημαίνουν πως ο πρόεδρος της ΝΔ κερδίζει τις εντυπώσεις όταν παραμένει ο εαυτός του.

Οι συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ συγκρατούν από την τελευταία έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας το εξής: Αν και το 84% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι το debate δεν τους επηρέασε καθόλου και το 35,5% ότι ουδείς εκ των πολιτικών αρχηγών ήταν σαφής νικητής, το 19% θεωρεί τον κ.Μεϊμαράκη κερδισμένο, ποσοστό υψηλότερο από αυτό που θεωρεί ότι κέρδισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Όσον αφορά στην “ενοχλητική λεπτομέρεια” της υποψηφιότητας του Χρήστου Μαρκογιαννάκη στα Χανιά, σε βάρος του οποίου έχει ασκηθεί δίωξη για την υπόθεση Γιακουμάκη, εάν ο πρώην υπουργός δεν έχει παραιτηθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο, το θέμα θα εξετάσει η εκλογική επιτροπή της ΝΔ.

Όχι υποσχέσεις προεκλογικά. Το πλαίσιο του τρίτου μνημονίου

Ο κ.Μεϊμαράκης το πρωί του Σαββάτου είχε σύσκεψη με τους πρυτάνεις, στη συνέχεια επισκέφθηκε το μητροπολίτη Άνθιμο και τέλος πραγματοποιεί σύσκεψη με παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς και τους βουλευτές της Θεσσαλονίκης.

Σε δηλώσεις του στην έναρξη της σύσκεψης ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά ότι δε θα δώσει προεκλογικές υποσχέσεις. “Ή καχυποψία του κόσμου είναι αυξημένη, θα πουν ήρθε ο Μεϊμαράκης να υποσχεθεί στους πάντες τα πάντα”, δήλωσε χαρακτηριστικά και υπενθύμισε με νόημα πως υπάρχει άλλωστε πλέον νέο πλαίσιο, το τρίτο μνημόνιο, ” το μόνο νέο που έφερε ή παραιτηθείσα κυβέρνηση “.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα