Εκλογές 2023: Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΚΕ

Εκλογές 2023: Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΚΕ
ΚΚΕ INTIME / ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Τους υποψηφίους βουλευτές στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας των επερχόμενων εκλογών ανακοίνωσε το ΚΚΕ. Ανάμεσά τους η Ασημίνα Ξηροτύρη - Αικατερινάρη και ο Διονύσης Τσακνής.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε την Κυριακή (09/04)στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της Συνδιάσκεψης της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, με την πρώην βουλευτή Ασημίνα Ξηροτύρη – Αικατερινάρη, η οποία με δήλωσή της έχει ανακοινώσει τη συμπόρευσή της με το ΚΚΕ.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, στη μάχη των βουλευτικών εκλογών της 21ης Μαΐου η Ασημίνα Ξηροτύρη- Αικατερινάρη θα είναι υποψήφια στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΚΕ.

Συμμετέχουν επίσης στο Επικρατείας και Έλληνες που ζουν και εργάζονται σε χώρες του εξωτερικού όπως η Άννα Γρηγοριάδου, ο Ρετζελάς Παναγιώτης και ο Αλεπούδης Παναγιώτης.

Υποψήφια είναι και η Γιουσούφ Εμπρού, από τη μουσουλμανική μειονότητα, γραφίστρια, στέλεχος της ΤΟ Ροδόπης του ΚΚΕ, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής (ΕΝΙΔΥΚ) και μέλος της καλλιτεχνικής ομάδας «Fireart», η οποία ζει και εργάζεται στη Ροδόπη.

Όλα τα ονόματα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΚΕ

Οι υποψήφιοι βουλευτές στο επικρατείας του ΚΚΕ για τις εκλογές της 21ης Μαίου 2023.

  1. Παφίλης Θανάσης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ
  2. Παναγιωτακοπούλου Χριστίνα , δημοσιογράφος, εκπρόσωπος Τύπου και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
  3. Γρηγοριάδου Άννα , επιστήμονας Περιβαλλοντικών Μελετών (Βερολίνο, Γερμανία)
  4. Ξηροτύρη – Αικατερινάρη Ασημίνα , Dr. πολιτικός μηχανικός, πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ, πρώην νομάρχης Θεσσαλονίκης.
  5. Στεφανάκης Γιώργος , Πρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού – Ταχυμεταφορών, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.
  6. Τριανταφύλλου Κώστας ,
    Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών.Γαστρεντερολόγος στο ΠΓΝ «Αττικόν».
  7. Γιαννάκος Κώστας ,
    Ανθυποπυραγός ε.α, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος.
  8. Κωτσαντής Θοδωρής , Ηλεκτρολόγος μηχανικός και μηχανικός υπολογιστών, Γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ.
  9. Μαρούδας Ρίζος, μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής των Αγροτικών Μπλόκων, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
  10. Γιουσούφ Εμπρού, από τη μουσουλμανική μειονότητα, γραφίστρια, στέλεχος της ΤΟ Ροδόπης του ΚΚΕ, μέλος του ΔΣ της Ενωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής (ΕΝΙΔΥΚ) και μέλος της καλλιτεχνικής ομάδας «Fireart», η οποία ζει και εργάζεται στη Ροδόπη.
  11. Ρεντζελάς Παναγιώτης , επίκουρος καθηγητής Κοινωνικής Ψυχολογίας στο University College London (Μπέρμιγχαμ, Μεγάλη Βρετανία).
  12. Παπαδόπουλος Μάκης, Μηχανολόγος μηχανικός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
  13. Αλωπούδης Παναγιώτης, Νοσηλευτής, μέλος του επιχειρησιακού Συμβουλίου στα νοσοκομεία Rems-Murr-Kliniken και μέλος του τοπικού παραρτήματος του συνδικάτου Verdi (Σόρντορφ, Στουτγκάρδη, Γερμανία).
  14. Τσακνής Διονύσης , Συνθέτης, στιχουργός και ερμηνευτής. Γεννήθηκε στην Καρδίτσα. Εχει σπουδάσει Οικονομικά και Μουσική. Εχει εκδώσει 30 δίσκους και 2 CD single, ενώ έχει γράψει μουσική για πολλές θεατρικές παραστάσεις, τηλεοπτικές σειρές και κινηματογραφικές ταινίες. Εχει επίσης βραβευτεί για τη μουσική στο θέατρο και το τραγούδι.
  15. Ρούσης Γιώργος, Καθηγητής Παντείου πανεπιστημίου και συγγραφέας.

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την απλή αναλογική

Δείτε ακόμα για τις εκλογές 2023

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα