Μετά το debate: Το Μαξίμου κάνει damage control για υποκλοπές και “κλέβει” ατάκες Κουτσούμπα

Μετά το debate: Το Μαξίμου κάνει damage control για υποκλοπές και “κλέβει” ατάκες Κουτσούμπα
SOOC

Ο Α. Σκέρτσος δήλωσε ότι ο Κ. Μητσοτάκης διάβαζε Economist όταν αναφέρθηκε σε “σκάνδαλο υποκλοπών”. Επικαλέστηκε τον ΓΓ του ΚΚΕ περί “προοδευτικής διακυβέρνησης- μούφα”.

Την επομένη του debate των πολιτικών αρχηγών, το Μέγαρο Μαξίμου υποστήριζει ότι η “προοδευτική διακυβέρνηση” αποδεικνύεται συνταγή ακυβερνησίας, ενώ ταυτόχρονα αναγκάζεται να “μαζέψει” τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για “σκάνδαλο υποκλοπών”.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος, εξέφρασε ειδικότερα στο briefing την άποψη ότι “Είδαμε την πλήρη απομόνωση ενός πολιτικού αρχηγού, του κ. Τσίπρα, από την υπόλοιπη Κεντροαριστερά και Αριστερά ως προς το περιβόητο σχέδιό του για «προοδευτική διακυβέρνηση» και κυβερνήσεις συνεργασίας. Είδαμε να καταρρέει σαν πύργος από τραπουλόχαρτα η δήθεν συμμαχία της αριστεράς, και να αναδεικνύεται αυτό που πραγματικά είναι: Μια πρόταση ακυβερνησίας και παραλυσίας, χωρίς πραγματικές προγραμματικές συγκλίσεις και με πολλές ετερόκλητες στρατηγικές.”

Ο κ. Σκέρτσος σημείωσε ότι:

“Το ΚΚΕ επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να συμπράξει σε μια τέτοια κυβέρνηση ούτε καν να δώσει ανοχή σε επιμέρους προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Ανδρουλάκης ξαναείπε εμμέσως το «ούτε Μητσοτάκης-ούτε Τσίπρας» χωρίς πάλι να μας διαφωτίσει ποιον θέλει για Πρωθυπουργό.

Ο κ. Βελόπουλος καταλάβαμε ότι και θέλει και δεν θέλει συνεργασίες.

Ο κ. Βαρουφάκης ήθελε αλλά δεν τον θέλουν οι άλλοι, ξεκαθάρισε πάντως ότι δεν εγκαταλείπει τη «Δήμητρα» του που όμως αποτάσσεται ο κ. Τσίπρας, έχοντας ωστόσο ένα κορυφαίο στέλεχος του, τον πρώην Υπουργό Οικονομικών, τον κ. Τσακαλώτο να οραματίζεται κάτι παρεμφερές, τα τοπικά νομίσματα.”

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε επομένως λόγο για μία “σύγχρονη βαβέλ” και υποστήριξε ότι: “Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να απαξιώσει τη συγκεκριμένη τηλεαναμέτρηση, γιατί ακριβώς θα καταδείκνυε -όπως και έγινε- ότι «ο βασιλιάς είναι γυμνός», ότι η συνεργασία για την οποία μιλάει, είναι -για να δανειστώ αυτό που ξαναείπε ο κ. Κουτσούμπας που έχει την πιο καθαρή θέση από όλους- μια συνεργασία μούφα! Όσο και αν ο κ. Τσίπρας έκανε εχθές το βράδυ ανοίγματα και εκκλήσεις και προσκλήσεις.”

Πάντως ο κ. Σκέρτσος επέμεινε ότι ο κ.Τσίπρας θα επιδιώξει το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας εφόσον οι αριθμοί από την κάλπη της 21ης Μαΐου το επιτρέψουν, επισημαίνοντας ότι: “Το είπε άλλωστε και ο κ. Ζουράρις «θα συμμαχήσουμε και με τον κ. Βελόπουλο ακόμη και με το διάβολο αν χρειαστεί»”.

Υποστήριξε επομένως ότι “η χαλαρή ψήφος διαμαρτυρίας στην κάλπη της απλής αναλογικής της 21ης Μαΐου προς κάποιον από τους εκπροσώπους της Αντιπολίτευσης ενέχει σοβαρό κίνδυνο να οδηγηθούμε σε σχήματα περιορισμένης κυβερνητικής ευθύνης με πολύ δυσάρεστες συνέπειες.”

“Ο Μητσοτάκης διάβασε δημοσίευμα του Economist για τις υποκλοπές”

Ο κ. Σκέρτσος όμως δέχθηκε και ομοβροντία ερωτήσεων σχετικά με την απάντηση του πρωθυπουργού για τις υποκλοπές, καθώς ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν ήταν εθνικός κίνδυνος παρότι δηλώνει ότι δεν γνώριζε το λόγο παρακολούθησης, ενώ έκανε λόγο για “σκανδαλο υποκλοπών”.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επικαλέστηκε πως όταν ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε σκάνδαλο παρακολουθήσεων διάβαζε δημοσίευμα του Economist και συνεπώς η αναφορά αυτή δεν αποτελούσε πολιτικό χαρακτηρισμό. Υποστήριξε επίσης ότι έχει εξαντληθεί το ζήτημα των υποκλοπών και πολιτικά και κοινοβουλευτικά, και πως τώρα το θέμα βρίσκεται πια στα χέρια της δικαιοσύνης.

Δεν έκρυψε πάντως την ενόχληση της κυβέρνησης για τη δήλωση Ανδρουλάκη πως στόχος του είναι να πάνε φυλακή όσοι εμπλέκονται στο σκάνδαλο των υποκλοπών.

Ο κ.Σκέρτσος κάλεσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ “να είναι προσεκτικός σε εκφορά τοξικών τοποθετήσεων”, καθώς όπως είπε δεν ήταν θεσμικά σωστή η τοποθέτηση του αυτή.

Επέμεινε μάλιστα ότι η θέση του κ.Ανδρουλάκη για το άρθρο 16 εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται από ασάφεια, υποστηρίζοντας ότι μία συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, με τους όρους που θέτει ο αρχηγός του, θα οδηγούσε σε πισωγύρισμα.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα