Μητσοτάκης: Για “Πρέσπες του Αιγαίου” πρέπει να μιλήσουν άλλοι 

Μητσοτάκης: Για “Πρέσπες του Αιγαίου” πρέπει να μιλήσουν άλλοι 
Συνέντευξη Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΑΝΤ1 Dimitris Papamitsos

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι συζητά με Τουρκία μόνο ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα, ενώ έκανε λόγο για “κυβέρνηση απελπισμένων” σχολιάζοντας τις δηλώσεις Τσίπρα για κυβέρνηση ειδικού σκοπού

Γεωπολιτική διάσταση έδωσε εκ νέου στις εκλογές της 21ης Μαϊου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε μιλώντας στον Ant1 ότι απέναντι σε έναν Ερντογάν που θα αναδειχθεί ενδεχομένως από το δεύτερο γύρο των τούρκικων εκλογών πιο ισχυρός, πρέπει να υπάρχει μία ισχυρή κυβέρνηση και στην Ελλάδα.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις Ερντογάν πως θα φέρει νέα εποχή στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι προς συζήτηση είναι η μία βασική διαφορά με την Τουρκία για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, σπεύδοντας να διευκρινίσει ότι αναφέρεται σε ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα.

Για Πρέσπες του Αιγαίου θα πρέπει να μιλήσουν άλλοι. Εγώ δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ αυτό το χαρακτηρισμό, δεν έχει περάσει ποτέ από το μυαλό μου να κάνω μία τέτοια αναλογία”, πρόσθεσε.

Συνέντευξη Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΑΝΤ1 Dimitris Papamitsos

Ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε και τις σημερινές δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στη διακαναλική περί κυβέρνησης ειδικού σκοπού. “Στο τέλος της προεκλογικής περιόδου έπεσαν οι μάσκες”, υποστήριξε και πρόσθεσε: “Οταν εδώ και πολύ καιρό μιλούσα για υπόγειους διαύλους επικοινωνίας για μία κυβέρνηση ηττημένων, αυτό εννοούσα. Βέβαια δεν μπορούσα να φανταστώ ότι η κυβέρνηση ηττημένων θα γινόταν και κυβέρνηση των απελπισμένων”.

Χαρακτήρισε δε πρωτάκουστο να γίνεται σχετική συζήτηση, διερωτώμενος εάν μία κυβέρνηση ειδικού σκοπού “δεν θα κάνει τίποτα, θα συζητάμε όλο για τις υποκλοπές, ενώ χρειάζεται μία κυβέρνηση που θα σταθεί απέναντι στην Τουρκία, θα υπάρχει μία κυβέρνηση παράλυσης, ο ορισμός της ακυβερνησίας, μόνο και μόνο για να μη χάσουν κάποιοι τις καρέκλες τους και για να μπουν κάποιοι φυλακή, όπως είπε ο κ. Πολάκης”.

Ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε εκ νέου στο ΠΑΣΟΚ και προσωπικά στο Νίκο Ανδρουλάκη, τον οποίο κατηγόρησε ότι φέρνει το Κίνημα πιο κοντά στο ΣΥΡΙΖΑ. Προειδοποίησε δε για άλλη μία φορά τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ ότι θα ψηφίσουν Ανδρουλάκη και θα τους βγει Τσίπρας.

“Δεν γίνεται να παραβιαστεί η θέληση του ελληνικού λαού. Το πρώτο κόμμα θα σχηματίσει κυβέρνηση. Θα χρειαστεί μια κάλπη, δεύτερη κάλπη, αλλά το πρώτο κόμμα θα έχει τον πρώτο λόγο”, δήλωσε και ξεκαθάρισε:

“Και μαθηματικά να προκύπτει μία κυβέρνηση μεταξύ πρώτου και τρίτου κόμματος, έχω μεγάλη δυσκολία να συνεργαστώ με τον κ.Ανδρουλάκη”.

Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε εξάλλου ότι “το ΠΑΣΟΚ του κ.Ανδρουλάη δεν εξυπηρετεί μία εκσυγχρονιστική πολιτική” και εξέφρασε την άποψη ότι μία δικομματική κυβέρνηση με 153- 154 βουλευτές θα ήταν εγγενώς ασταθής.

Απέφυγε πάντως να απαντήσει τι θα πράξει με τη διερευνητική εντολή.

Όσον αφορά στις υποκλοπές, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε: “Δεν μπορώ να παρακολουθήσω τον κ.Τσίπρα στη χυδαιότητα του, εάν υπάρχουν ποινικές ευθύνες πρέπει να αποδοθούν, αλλά αυτο ειναι δουλειά της δικαιοσύνης”. Επέμεινε πάντως ότι η ΕΥΠ πρέπει να αναφέρεται απευθείας στον πρωθυπουργό, υποστηρίζοντας ότι αυτό το μοντέλο ακολουθούν οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.

Για τα Τέμπη, εξέφρασε τη λύπη του που το θέμα εργαλοποιείται πριν τις εκλογές, ενώ όσον αφορά στην κριτική γιατί τα τρένα κινούνται σε μονή γραμμή, επικαλέστηκε ότιγια να κάνεις τη σηματοδότηση πρέπει να διακόψεις την κυκλοφορία σε μία γραμμή, όμως αυτή η κινηση γίνεται πια με απόλυτη ασφάλεια”.

Ο πρωθυπουργός είπε επίσης: “Εχω μιλήσει με αρκετούς συγγενείς. Καταλαβαινω την οργή τους και είμαι ο πρώτος που θέλω να αποδοθεί δικαιοσύνη σε όλα τα επίπεδα. Αλλά η δικαιοσύνη αποδίδεται από τη δικαιοσύνη, όχι από τους πολιτικούς μας αντιπάλους”. Διέκρινε άλλωστε την πολιτική ευθύνη που αποδίδεται από το λαό και την ποινική ευθύνη που αποδίδεται απο τη δικαιοσύνη.

Ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε στην πρόταση για κοστολόγηση των οικονομικών προγραμμάτων των κομμάτων από το ΓΛΚ ή κάποιο τρίτο φορέα, προαναγγέλοντας μάλιστα ότι εφόσον επανεκλεγεί θα το θεσμοθετήσει.

Απάντησε όμως και στον πρώην υπουργό, Αλέκο Παπαδόπουλο, υποστηρίζοντας ότι εάν υπήρχε εκτροχιασμός στα δημόσια οικονομικά θα είχαν χτυπήσει καμπανάκι οι εταίροι και οι αγορές.

Συνέντευξη Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΑΝΤ1 Dimitris Papamitsos

Ο πρωθυπουργός δήλωσε εξάλλου ότι από τη στιγμή που θα υπάρχει σταθερή κυβέρνηση “σε 100 ημέρες θα έχουμε επενδυτική βαθμίδα”.

Σχολιασε τέλος ότι “βρήκα πολύ ενδιαφέρον αυτό που είπε ο κ.Τσίπρας ότι εάν χάσει ο Μητσοτάκης πρέπει οπωσδήποτε να φύγει, αλλά εάν χάσω εγώ δεν τρέχει τίποτα γιατί με εκτιμούν στο ΣΥΡΙΖΑ”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα