Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας στο debate “τα μάσησε” για τα F35 και τις φρεγάτες

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας στο debate “τα μάσησε” για τα F35 και τις φρεγάτες
Κυριάκος Μητσοτάκης INTIME NEWS

Από το Βόλο ο πρωθυπουργός απάντησε στον Τσίπρα εν όψει των εκλογών της 21ης Μαΐου

Την κρισιμότητα των εκλογών της 21ης Μαΐου υπογράμμισε εκ νέου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το Βόλο σε προεκλογική συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Μητσοτάκης μάλιστα αναφέρθηκε χωρίς να τον κατονομάσει στην ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, την ίδια ώρα στη Λάρισα, λέγοντας: “Κάποιοι μας απειλούν ότι η δεύτερη φορά θα είναι αλλιώς. Λοιπόν πράγματι θα είναι αλλιώς, γιατί όλα είναι αλλιώς και σίγουρα είναι καλύτερα από το παρελθόν”.

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε δε ότι “ο κ. Τσίπρας χθες στο debate δεν απάντησε τι θα κάνει με τα F35, όπως τα μάσησε και τι θα κάνει με το συμβόλαιο, που χτίζουμε τρεις φρεγάτες Belharra”.

Στάθηκε άλλωστε ιδιαίτερα στα θέματα της άμυνας και της εξωτερικής πολιτικής, καθώς και στο προσφυγικό- μεταναστευτικό, θέλοντας να συσπειρώσει τη βάση της ΝΔ.

Για εμάς, για την παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή, η εθνική άμυνα είναι ο υπέρτατος αυτοσκοπός“, δήλωσε στο πλαίσιο αυτό ο κ. Μητσοτάκης. Ενώ επικαλέστηκε ότι τέσσερα χρόνια πριν υπήρχε ανισορροπία εξοπλισμών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας καθώς η Άγκυρα ήταν έτοιμη να παραλάβει F35.

“Κάποιοι απεργάζονται να βαφτιστούν νικητές οι ηττημένοι και να κάνουν μία νέα κυβέρνηση ανοχής ή συνενοχής”, προειδοποίησε επίσης ο πρωθυπουργός. “Θα το είδατε και χθες όσοι παρακολουθήσατε την τηλεμαχία. Φώναζαν τόσο καιρό να γίνει debate και έγινε, για να φανεί τι; Ότι μόνο η ΝΔ έχει συγκροτημένη πρόταση για την επόμενη ημέρα”, συνέχισε και υποστήριξε:

“Ο κ.Τσίπρας παραδέχθηκε ότι σχεδιάζει νέους φόρους. Ο κ.Ανδρουλάκης θέλει να κόψει επιδόματα. Όλοι μίλησαν με λόγια και καθόλου με αριθμούς. Για αυτό και έπεσε σιωπή όταν εγώ ζήτησα τα προγράμματα μας να κοστολογηθούν από ένα τρίτο ανεξάρτητο φορέα.”

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε επίσης ότι: “Από εμάς ακούστηκαν θέσεις. Μπορεί να συμφωνεί κανείς ή να διαφωνεί, αλλά εδώ υπάρχει ένα συγκροτημένο πρόγραμμα, με αρχή μέση και τέλος“.

Σχολίασε μάλιστα ότι: “Δεν μπορώ να παρακολουθήσω αυτή την επικίνδυνη Βαβέλ της αντιπολίτευσης, που μιλά ακατανόητες γλώσσες, μπορώ όμως να διακρίνω το γκρεμό στον οποίο μας οδηγούν”.

Σημειωτέον ότι ο πρωθυπουργός δεν απάντησε όμως στη δήλωση του κ.Τσίπρα για τις υποκλοπές.

Κατήγγειλε ωστόσο εκ νέου το ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν ψήφισε τη ρύθμιση- μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη. Μάλιστα επιχείρησε να απευθυνθεί σε μετριοπαθείς κεντρώους, αναφέροντας ότι ο καταδικασθείς για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή ζητά τώρα μέσα από τη φυλακή ψήφο καταδίκης του ίδιου του κ.Μητσοτάκη.

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους πολίτες να πουν με την ψήφο τους “όχι σε μία δεύτερη φορά στη συμφορά” και να δώσουν μία “δεύτερη ευκαιρία στην προκοπή”. Εξάλλου υποστήριξε ότι αυτές οι εκλογές είναι οι πιο κρίσιμες των τελευταίων ετών και μίλησε για ένα “σταυροδρόμι επιλογής όχι ανάμεσα σε δύο κόμματα που θα κυβερνήσουν για μία τετραετία, αλλά σε δύο κόσμους που θα καθορίσουν την εθνική πορεία για μία δεκαετία.

Εξέφρασε επίσης την άποψη ότι η διακυβέρνηση “δεν είναι μία άσκηση ιδεολογίας, αλλά είναι η επιτυχής διαχείριση της συγκυρίας” και αναφέρθηκε στις κρίσεις που αντιμετώπισε τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια η κυβέρνηση. “Η Ελλάδα του 2023 δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα του 2019”, δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Όσον αφορά στην ακρίβεια, σχολίασε ότι “ο πληθωρισμός θα πέσει κάποια στιγμή, όμως οι αυξήσεις των μισθών και η μείωση των φόρων είναι μόνιμες, ήρθαν για να μείνουν”.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε επίσης “με ρωτάνε συχνά πως θα αυξηθούν οι μισθοί” και υποστήριξε ότι “οι μισθοί ανεβαίνουν με τη μείωση της ανεργίας και την αύξηση της διαπραγματευτικής δύναμης του εργαζόμενου”.

Κλείνοντας ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα προς αποφυγήν εφησυχασμού στη βάση της ΝΔ:. “Βλέπετε το κλίμα είναι πολύ καλό, πάμε πολύ καλά. Αλλά το πρωί της 21ης Μαϊου οι κάλπες σε όλη τη χώρα θα είναι άδειες“, είπε και τους κάλεσε “να τις γεμίσουμε με όσο το δυνατόν περισσότερα ψηφοδέλτια της ΝΔ.”


Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα