Μητσοτάκης για “Νίκη”: Η Εκκλησία δεν πρέπει να μπλέκει στα κοσμικά

Μητσοτάκης για “Νίκη”: Η Εκκλησία δεν πρέπει να μπλέκει στα κοσμικά
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/EUROKINISSI

Τι είπε ο Κ.Μητσοτάκης για την επίσκεψη του στο Άγιο Όρος, τη “νέα ΝΔ”, αν θα πάρει κι άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και το επόμενο υπουργικό συμβούλιο. Τα δύο πρώτα νομοσχέδια θα αφορούν το επιτελικό κράτος και τη φορολογική πολιτική

Ισχυρή εντολή αυτοδυναμίας και στις δεύτερες εκλογές έθεσε ως στόχο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφήνοντας εκ νέου να διαφανεί άγχος για το ενδεχόμενο η Νέα Δημοκρατία να έχει μία οριακή πλειοψηφία ενός, δύο ή τριών βουλευτών.

Ο πρόεδρος της ΝΔ , μιλώντας στον Ant1 δήλωσε επίσης ότι η επίσκεψη του στο Άγιο Όρος του Αγίου Πνεύματος ήταν προγραμματισμένη, υποστηρίζοντας ότι δεν συνδέεται με ανησυχία για τις εκλογικές επιδόσεις του κόμματος “Νίκη” και την ενδεχόμενη είσοδο του στην επόμενη Βουλή.

Έσπευσε πάντως να σημειώσει ότι πράγματι με την ενισχυμένη αναλογική ανεβαίνει ο πήχης της αυτοδυναμίας όσο περισσότερα κόμματα μπουν στη Βουλή, προσθέτοντας: “Άρα κάποιοι που θεωρούν δεδομένο ότι θα έχουμε την αυτοδυναμία, ας το ξανασκεφτούν“.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε επίσης: “Η Εκκλησία δεν μπλέκει και δεν πρέπει να μπλέκει στα κοσμικά“. Υποστήριξε πάντως ότι δεν πρέπει να αποδίδεται μεγάλη σημασία στη συζήτηση περί στήριξης μοναστηριών κλπ σε συγκεκριμένο κόμμα, εκφράζοντας την άποψη ότι τα μηνύματα της μη εμπλοκής της Εκκλησίας στις πολιτικές εξελίξεις έχουν σταλεί από τους καθ ύλην αρμόδιους, δηλαδή τον Αρχιεπίσκοπο και τον Οικουμενικό Πατριάρχη, που είναι και ο πνευματικός ηγέτης και πνευματικός επιστάτης του Αγίου Όρους.

Ερωτηθείς δε ποια είναι η δική του σχέση με τη θρησκεία, απάντησε πως “είναι βαθιά προσωπική και δεν τη διαφημίζω”.

“Να πάτε να ξαναψηφίσετε αντί να πάτε παραλία ή να θεωρήσετε ότι οι εκλογές έχουν κριθεί”, ζήτησε επίσης από τους ψηφοφόρους ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι είχε θέσει ως στόχο η ΝΔ να αυξήσει τα ποσοστά της, αλλά παραδέχθηκε ότι: “Δεν περίμενα τις 20 μονάδες διαφορά”.

Υποστήριξε ότι ο ίδιος έχει διαμορφώσει μία “νέα ΝΔ”, συνεχίζοντας το άνοιγμα σε ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και αφήνοντας μάλιστα ανοιχτό να πάρει και άλλα στελέχη από το ΠΑΣΟΚ, ενώ έδωσε μία πρόγευση από το επόμενο υπουργικό συμβούλιο.

Προανήγγειλε ειδικότερα ότι η επόμενη κυβέρνηση του, εφόσον οι πολίτες τον εμπιστευτούν ξανά, θα περιλαμβάνει πολύ περισσότερες γυναίκες, καθώς και ότι θα υπάρξουν πολλές αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο κυβερνητικό σχήμα. Χρησιμοποίησε δε το μπασκετικό όρο rotation, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν θα κοιτάξει εσωκομματικές ισορροπίες ή σταυρούς, αλλά ποιος μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικός στο κάθε υπουργείο.

Ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε επισης ότι το πρώτο νομοσχέδιο που θα φέρει, εφόσον επανεκλεγει, θα αφορά στο επιτελικό κράτος και θα περιλαμβάνει και τη δημιουργία του νέου υπουργείου Δημογραφικής και Στεγαστικής Πολιτικής, ενώ το δεύτερο θα αφορά τη φορολογική πολιτική.

Κατηγόρησε μάλιστα ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για “κρυφή καταιγίδα φόρων”, ενώ δήλωσε ότι η ΝΔ θα συνεχίσει την πολιτική μείωσης των φόρων, υποστηρίζοντας ότι απέδωσε στην πράξη. Τάχθηκε πάντως εκ νέου κατα της μείωσης του ΦΠΑ.

“Σίγουρα υπάρχει σήμερα μία αναταραχή στην κεντροαριστερή πολυκατοικία και όλοι διεκδικούν το ρετιρέ. Όμως να θυμίσω ότι στις εκλογές πρωτίστως ψηφίζουμε για κυβέρνηση και όχι για αντιπολίτευση”, σχολίασε επίσης ο κ. Μητσοτάκης, απευθυνόμενος ιδίως στους πασοκογενείς ψηφοφόρους, που στις 21 Μαϊου ψήφισαν ΝΔ και τους οποίους θέλει να κρατήσει και στις 25 Ιουνίου.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε την ελπίδα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν “υπό την πίεση της οικονομικής πραγματικότητας στην Τουρκία θα θελήσει να ξανακάνει μία ουσιαστική στροφή προς τη Δύση και να συζητήσει μαζί μας με καλή διάθεση και αφήνοντας στην άκρη τις μαξιμαλιστικές διεκδικήσεις που είδαμε την τελευταία τετραετία”.

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι για πρώτη φορά με τη δική του κυβέρνηση η χώρα έχει μία συνολική στρατηγική για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα. Επικαλέστηκε ότι ο ίδιος έχει κοντά του στον κυβερνητικό μηχανισμό ανθρώπους που είναι ανοιχτά ομοφυλόφιλοι και σχολίασε ότι “ένα εντός εισαγωγικών συντηρητικό κεντροδεξιό κόμμα έκανε μεγάλα βήματα στον τομέα αυτόν”. Στο ερώτημα πάντως εάν θα προχωρήσει στη θέσπιση του γάμου και της δυνατότητας τεκνοθεσίας για τα ομόφυλα ζευγάρια, ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε: “Κάθε πράγμα στον καιρό του“, παραπέμποντας αορίστως στο όταν θα ωριμάσει η κοινωνία.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα