Ζωή Κωνσταντοπούλου: Πλεύση Αλλαγής ψηφοδελτίων και σφοδρές αντιδράσεις

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Πλεύση Αλλαγής ψηφοδελτίων και σφοδρές αντιδράσεις
Η Ολγα Δάλλα με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου Ολγα Δάλλα / FACEBOOK

Πληθαίνουν όσο περνούν οι μέρες οι αντιδράσεις υποψηφίων της Πλεύσης Ελευθερίας που μιλούν για αλλαγές στα ψηφοδέλτια -παρότι έχουν καταλάβει τις πρώτες θέσεις στις εκλογές της 25ης Μαϊου- και αφήνουν αιχμές κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Αναταραχή επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στους κόλπους της «Πλεύσης Ελευθερίας», η οποία διεκδικεί την είσοδό της στη Βουλή στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Δύο εβδομάδες πριν τη δεύτερη κρίσιμη κάλπη, υποψήφιοι ανά τη χώρα εκφράζουν την αντίθεσή τους για αλλαγές στη λίστα που φέρεται να έχει κάνει η Ζωή Κωνσταντοπούλου, αφήνοντας σοβαρότατες αιχμές για την επικεφαλής του κόμματος. Κάποιοι εξ αυτών, μάλιστα, αποχωρούν από την Πλεύση Ελευθερίας.

Σημειώνεται πως στην ιστοσελίδα του κόμματος είναι αναρτημένα τα ψηφοδέλτια της 21ης Μαϊου.

Αξίζει να επισημανθεί, πάντως, ότι κάθε επικεφαλής κόμματος μπορεί να κάνει χρήση της δυνατότητας που δίνει ο νόμος να καταρτίσει τις κατά τόπους λίστες. Στην προκειμένη περίπτωση, ωστόσο, φαίνεται πως δεν ελήφθησαν υπόψιν οι σταυροί των εκλογών της 21ης Μαϊου.

Ενδεικτικά, με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, η υποψήφια βουλευτής Β΄3 Νοτίου Τομέα Αθηνών, Όλγα Δάλλα, ανακοίνωσε την αποχώρησή της από το κόμμα, μιλά για «έκτρωμα που έχει το θράσος να αυτοαποκαλείται κίνημα» και ζητά συγνώμη από όλους τους συμπολίτες της που την στήριξαν.

Η Όλγα Δάλλα, στις εκλογές του Μαΐου, αναδείχθηκε πρώτη σε σταυρούς (6.168) στην εκλογική της περιφέρεια.

Σε αλλαγή στη λίστα των υποψηφίων φέρεται να προχώρησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου και στη Β’ Πειραιά, σύμφωνα με ανάρτηση της Μαργαρίτας Καζάκου.

Η πρώτη σε ψήφους (4.401) του κόμματος στην εν λόγω εκλογική Περιφέρεια έγραψε: «ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΗΣ Β ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΙΜΗΣΕ Ο ΛΑΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ… και όχι αυτοί που φυτεύτηκαν με απόφαση της Αρχηγού Ζωής Ζωή Κωνσταντοπούλου και που θα δείτε στο ψηφοδέλτιο της Κυριακής 25/6/2023 της ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ…!!!».

Αντίστοιχο σκηνικό και στη Μαγνησία, όπου παρά το γεγονός ότι πρώτη σε σταυρούς βγήκε η Άννα Κοντογιάννη, τα πράγματα ανατράπηκαν και στη λίστα πρώτος είναι ο Μαργαρίτης Πατσιαντάς, ενώ η κ. Κοντογιάννη δεν βρίσκεται πουθενά στο ψηφοδέλτιο.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα