ΕΛΕΥΣΙΝΑ 2023 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ

Η Κέλλυ Διαπούλη

Κέλλυ Διαπούλη: "Η περιφερειακή ανάπτυξη είναι η μόνη διέξοδος στα προβλήματα του καλλιτεχνικού χώρου"

Η Κέλλυ Διαπούλη, επιμελήτρια της 3ης Διεθνούς Συνάντησης Πολιτισμός 2030 και πρώην καλλιτεχνική διευθύντρια της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, μιλά για την 4ήμερη αυτή γιορτή που είναι αφιερωμένη στις Τέχνες και τον Πολιτισμό.

Η Γιολάντα Μαρκοπούλου σκηνοθετεί στην Ελευσίνα το “Ε_ΦΥΓΑ Μικρασία”,

Η Γιολάντα Μαρκοπούλου ανακαλύπτει μία νέα εκδοχή της ιστορίας σε εγκαταλελειμμένες αυλές

Η Γιολάντα Μαρκοπούλου μιλά στο NEWS 24/7 για το "Ε_ΦΥΓΑ", μια περιπατητική παράσταση με πρωταγωνιστές τους κατοίκους της Άνω Ελευσίνας, απογόνους των Μικρασιατών του ιστορικού προσφυγικού συνοικισμού.

Το Πρώτο Φεστιβάλ Οικοπολιτισμού για το περιβάλλον, την οικολογία και τη βιωσιμότητα

Κι όμως στην Ελευσίνα υπάρχει μία Όαση γεμάτη μουσική, ξεναγήσεις, ποδηλατικές διαδρομές και γαστρονομικές συναντήσεις

Η Γεωργία Βουδούρη, διευθύντρια πολιτιστικής ανάπτυξης της Έλευσις 2023, μιλά στο NEWS 24/7 για το Πρώτο Φεστιβάλ Οικοπολιτισμού στην Ελευσίνα και την ευρύτερη περιοχή.

«Στάχυα πέφτουν σε τσιμεντένια δάπεδα» του εικαστικού Κωστή Βελώνη

Στάχυα πέφτουν σε τσιμεντένια δάπεδα στην Ελευσίνα

Ο διεθνώς αναγνωρισμένος εικαστικός Κωστής Βελώνης και η διευθύντρια Σύγχρονης Τέχνης της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, Ζωή Μουτσώκου, μιλούν στο NEWS24/7 για την in situ εικαστική εγκατάσταση "Στάχυα πέφτουν σε τσιμεντένια δάπεδα" στον προαύλιο χώρο πίσω από το ανοιχτό θέατρο του Παλαιού Ελαιουργείου στην Ελευσίνα.

Η καταξιωμένη φλαμανδική ομάδα tg Stan παρουσιάζει σε παγκόσμια πρεμιέρα, την παράσταση Κλυταιμνήστρα στην Ελευσίνα.

Η "Κλυταιμνήστρα" των Φλαμανδών tg STAN δεν είναι απλώς μία γυναίκα που εκδικείται

Η καταξιωμένη φλαμανδική ομάδα tg Stan παρουσιάζει σε παγκόσμια πρεμιέρα, την παράσταση Κλυταιμνήστρα στην Ελευσίνα. Οι συντελεστές της μιλούν στο Magazine.

Έργο της Μαρίας Νικηφοράκη

Λύνουμε το "μυστήριο 19" των έξι έργων που εκτίθενται δημόσια στην Ελευσίνα

Έξι καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό φιλοξενούνται για τρεις εβδομάδες στην Ελευσίνα, και δημιουργούν έργα εμπνευσμένα από την πόλη και τους κατοίκους της. Για μία μόνο ημέρα τα έργα αυτά εκτίθενται δημόσια μέσα στην πόλη. Το NEWS 24/7 σας τα παρουσιάζει ένα προς ένα.

 Έκθεση - Εγκατάσταση με τίτλο “Ελευσίνα & Επανάσταση”

Κι όμως, το Μεσολόγγι συνδέεται με την Ελευσίνα

Η επιμελήτρια Ερατώ Κουτσουδάκη μιλά στο NEWS 24/7 με αφορμή τη σημαντική αφηγηματική Έκθεση - Εγκατάσταση με τίτλο “Ελευσίνα & Επανάσταση” που εγκαινιάζει η 2023 Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Η  τρίτη διοργάνωση του Μυστηρίου 62_Νύχτες Βραδύτητας - Ομιλίες για τον Χρόνο από την 2023 Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, θέτει ξανά στο επίκεντρο την έννοια του χρόνου.

Νύχτες Βραδύτητας στην Ελευσίνα με φόντο την Πανσέληνο του Μαΐου

Με φόντο την Πανσέληνο του Μαΐου, η τρίτη διοργάνωση του Μυστηρίου 62_Νύχτες Βραδύτητας - Ομιλίες για τον Χρόνο από την 2023 Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, θέτει ξανά στο επίκεντρο την έννοια του χρόνου.

Σκηνή από το Gran Bolero, μια εκδοχή για 12 χορευτές βασισμένη στο ντουέτο Bolero

Spring Forward στην Ελευσίνα: 100 καλλιτέχνες σε 25 παραστάσεις χορού μέσα σε 4 μόνο μέρες

Από τις 28 Απριλίου έως την 1η Μαΐου 2022 μερικοί από τους πιο συναρπαστικούς χορευτές και χορογράφους από την Ευρώπη και την Ασία έρχονται στην Ελευσίνα.

Η Λυδία Κονιόρδου στα Λόγια του Ρολογιού

Η Λυδία Κονιόρδου, η Ιερά Οδός και το Ρολόι της Ελευσίνας

Ένα από τα σημαντικότερα ποιήματα του Άγγελου Σικελιανού, η Ιερά Οδός και αποσπάσματα ενός από τα πιο σπάνια έργα του, της Ελευσίνιας Διαθήκης, σε μια μοναδική απαγγελία της σπουδαίας ηθοποιού Λυδίας Κονιόρδου, κάτω από το Ρολόι στον επιβλητικό Αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας.

Η Λυδία Κονιόρδου

Λυδία Κονιόρδου: "Ο πολιτισμός μας και τα δώρα του είναι μια Ιερά Οδός"

Η σπουδαία σκηνοθέτιδα και ηθοποιός, Λυδία Κονιόρδου, μιλά στο NEWS 24/7 με αφορμή μια σειρά πρωτότυπων ηχητικών περφόρμανς κάτω από το Ρολόι, στον επιβλητικό Αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας.

Julie Desprairies: Η κορυφαία χορογράφος μιλά στο NEWS 24/7 για "Ένα Άλλο Μυστήριο"

Julie Desprairies: Η κορυφαία χορογράφος μιλά στο NEWS 24/7 για "Ένα Άλλο Μυστήριο"

Η κορυφαία Γαλλίδα χορογράφος Julie Desprairies επιστρέφει στην Ελευσίνα και δημιουργεί έναν χορογραφικό περίπατο δυο χιλιομέτρων στις ανενεργές σιδηροδρομικές γραμμές της πόλης, με τη συμμετοχή Ελλήνων και Γάλλων χορευτών, κατοίκων και τοπικών πολιτιστικών συλλόγων της Ελευσίνας. Τι είπε στο NEWS 24/7.

Ένα μικρό τσίρκο και μία ελληνο-γαλλική συνεργασία βάζουν στο επίκεντρο την Ελευσίνα και τους κατοίκους της

Η τέχνη του τσίρκου, ο σύγχρονος χορός και η μουσική ενώνονται σε μία ελληνο-γαλλική συνεργασία με επίκεντρο την Ελευσινα

Η Ελευσίνα 2023 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης φέρνει στην πόλη κορυφαίους καλλιτέχνες σύγχρονου τσίρκου, χορού και μουσικούς, στο πλαίσιο μίας ελληνο-γαλλικής συνεργασίας που βάζει στο επίκεντρο την πόλη της Ελευσίνας και τους κατοίκους της. Ο Ελευθέριος Κεχαγιόγλου, καλλιτεχνικός διευθυντής του οργανισμού Le Plus Petit Cirque du Monde μιλά στο NEWS 24/7.